6.9.2015
Martin Voltr, Jan Hrabal

Mladší dorostenci prohráli v Hradci Králové

HRADEC KRÁLOVÉ — Ve svém druhém extraligovém utkání nestačili mladší dorostenci Dynama na Hradec Králové, kterému na jeho ledě podlehli 3:6. Branky hostí vstřelili Filip Koffer, Matěj Blümel a Tomáš Zeman.

ELIOD extraliga mladšího dorostu, 2. kolo, neděle 6.9.2015, Fortuna Arena

Mountfield HK

Dynamo Pardubice

6:3
2:1, 2:1, 2:1
Branky a nahrávky: 6:14 Poppel (Pokorný, Šlaicher), 14:04 Duben (Klodner, Poppel), 27:54 Jakubec (Šlaicher), 28:30 Klodner (Morong), 45:13 Jakubec (Šlaicher), 55:11 Kynčl (Pokorný) – 7:37 Koffer (Blümel), 25:52 Blümel (Koffer), 41:00 Zeman. Rozhodčí: Veinfurter – Maštalíř, Svoboda. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 188. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 6:3.
Mountfield HK: Dvořák – Duben, Klodner, Krištof, Kynčl, Martinec, Voňka – Jakubec, Morong, Pokorný, Poppel, Růta, M. Síla, V. Síla, Šedivý, Šlaicher, Vanát.
Dynamo Pardubice: Dosoudil (17:26 Klas) – Dubovči, Leder, Oliva, Pejzl, Rudy, Sýkora – Blümel, Chára, Jelínek, Kazda, Koffer, Kostka, Kutílek, Mazura, Rozlílek, Sajdl, Šír, Zeman.

Komentář

Zkraje úvodní dvacetiminutovky měli navrch hosté. Hradec až na pár výjimek nepustili z pásma a několik nebezpečných střel vyslali na Dvořáka při své přesilovce. Nakonec se ale jako první radovali domácí, v čase 6:14 se po přihrávce Pokorného zpoza brány trefil Petr Poppel – 1:0.

Náskok Moutfieldu ale neměl dlouhého trvání. O osmdesát tři vteřin později se totiž střelou přes Dvořákovu lapačku prosadil Filip Koffer – 1:1.

Královéhradečtí se posléze oklepali, vyrovnali hru a výsledkem byl další gól v brance hostí. V přesilové hře se střelou z pravého kruhu prosadil Tomáš Duben – 2:1.

Možnost navýšení náskoku měli na hokejkách Růta s Jakubcem, pardubický gólman Dosoudil ale tentokrát odolal. A byl to jeho poslední zákrok zápasu, neboť v osmnácté minutě ho vystřídal jeho kolega Jonáš Klas.

Druhá část hry nabídla krásný aktivní hokej s šancemi na obou stranách. V rozmezí tří minut krátce před polovinou zápasu byli diváci svědky hned tří branek! Nejprve si pardubický Matěj Blümel vychutnal Dvořáka, hradeckého brankáře si položil na led a kotouč poslal nechytatelně pod víko – 2:2.

O chvíli později se na druhé straně tváří v tvář hostujícímu gólmanovi nemýlil Tadeáš Jakubec – 3:2. A domácí se mohli bleskově radovat z dvougólového náskoku, když Jan Klodner od modré propálil vše, co mu stálo v cestě – 4:2!

A nemuselo zůstat jen u toho. Samostatný únik přes celé hřiště obstaral Dominik Šedivý, při zakončení byl ale faulován a rozhodčí nařídili trestné střílení. To hradecký forvard neproměnil, a skóre tak zůstalo stejné. Hradecká čtyřka měla o pár minut později při vlastním oslabení další sólovou akci, překonat Klase se jí ale opět nepodařilo.

V posledních vteřinách prostředního dějství ujel do samostatného úniku Matěj Blümel, jeden z královéhradeckých beků jej dle hostující střídačky sekl, ale rozhodčí Veinfurter trestné střílení Dynamu nepřiřkl.

Přesně minutu po začátku třetí třetiny snížil na rozdíl jedné branky Tomáš Zeman, z velkého úhlu dokázal puk propasírovat až za Dvořákova záda – 4:3.

Odpověď však přišla v šestačtyřicáté minutě z hole Tadeáše Jakubce, který žabkou překonal ležícího Klase – 5:3. Trenéři Dynama reklamovali fakt, že hokejka jednoho z domácích hokejistů zaklesnutá v brusli znemožnila gólmanu Klasovi zakročit, arbitr Veinfurter ale gól uznal.

Deset minut před koncem měli Pardubičtí výhodu přesilové hry. Proměnit početní výhodu ale nedokázali. V čase 55:11 přidal šestou trefu Jakub Kynčl, jenž trefil prostor nad Klasovou vyrážečkou – 6:3.

Po potyčce před pardubickou bránou pak byli vyloučeni hned tři hokejisté, pardubická přesilovka ovšem ani tentokrát ovoce nepřinesla.

Ohlasy po utkání

Karel Soudek (Mountfield HK): „První třetinu jsme hráli velmi špatně, bez pohybu. Ve druhé třetině jsme se zlepšili a dostali se do vedení. Měli jsme hned několik šancí, kdy jsme jeli sami na bránu, nastřelili jsme asi tři tyčky. Tam jsme měli zápas úplně rozhodnout. Ve třetí třetině jsme inkasovali na 4:3 a v našich řadách byla cítit nervozita. Nakonec se nám podařilo utkání zvládnout, ale myslím, že by to mělo být trošku lepší.“

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): „Myslím, že utkání mělo velice slušné tempo. První třetinu jsme byli herně trošku lepší, ve druhé a třetí třetině se mi domácí zdáli důraznější, organizovanější a šli více do branky. Dali i góly a měli i více šancí. Zlomovým bodem byly naše neproměněné šance v první třetině, které jsem viděl. A poté nevím, zdali náš zhoršený výkon ve druhé třetině, nebo zlepšený výkon domácích, ale druhá část byla ve výkonu opravdu zlomová.“

Zápasy v sezóně

Přát., 11. 8. 2015
HKR - PCE
2:5
Přát., 26. 8. 2015
PCE - HKR
4:7
2. kolo, 6. 9. 2015
HKR - PCE
6:3
11. kolo, 18. 10. 2015
PCE - HKR
3:4sn
22. kolo, 10. 12. 2015
PCE - HKR
2:1
26. kolo, 7. 1. 2016
HKR - PCE
3:6
32. kolo, 7. 2. 2016
PCE - HKR
2:3
37. kolo, 3. 3. 2016
HKR - PCE
2:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube