18.2.2016
(HoH)

Junioři po pauze neuspěli ve Zlíně

ZLÍN — Prohru 1:4 si v extraligovém utkání připsali ve čtvrtek večer junioři Dynama. Jediný gól Pardubáků vstřelil Radek Velinský.

DHL extraliga juniorů, 41. kolo, čtvrtek 18.2.2016, Zimní stadion Luďka Čajky

Berani Zlín

Dynamo Pardubice

4:1
2:0, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 6:15 Gago (Karafiát), 17:40 Hořanský (Kužílek), 30:46 Kolařík (Strmiska, Lainka), 52:07 Stuchlík (Hořanský, Váňa) – 23:13 Velinský (Barkóci, Beran). Rozhodčí: Klika – Goňa, Wesley. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 50. Střely na branku: 35:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Berani Zlín: Haloda – Gazda, Kolařík, Kosorin, Kužílek, Sirota, Stuchlík, Váňa – Dalajka, Gago, Hladiš, Horváth, Hořanský, Karafiát, Lainka, Miko, Strmiska, Vyoral.
Dynamo Pardubice: Klouček – Beran, Horyna, Procházka, Benýšek, Faltys, Kučera – Pipek, Hoskovec, Panna – Ružička, Krajňák, Dušek – Rohlík, Hoskovec, Machala – Barkóci, Martinec, Velinský.

Komentář

Zlínští mohli jít do vedení hned po úvodním buly, Hořanského při přečíslení ale gólman Klouček vychytal. Když se Berani ubránili oslabení vinnou špatného střídání, mohli zase útočit. A tentokráte už úspěšně. Karafiát našel na kruhu připraveného Michala Gaga, jenž z první poslal puk do sítě – 1:0.

Srovnat mohl dobrou střelou Martinec, Haloda byl ale úspěšnější. A do konce první třetiny se stav měnil ještě jednou, znovu svítilo červené světlo za Kloučkem, a to když pokus Kužílka dorazil Adam Hořanský – 2:0.

V úvodu prostředního dějství spálil tutovku domácí Gago, načež z protiútoku Dynamo snížilo. Velinský s Barkócim zůstali před domácím brankářem sami, přičemž celou akci nakonec gólově zakončil Radek Velinský – 2:1.

Poté své šance spálili hráči obou celků, Hladišovi chyběl k puku před poloprázdnou brankou krok, Horynu zase v přečíslení vychytal Haloda. Byli to tak zase ševci, kdo se prosadil. Parádní ránu od mantinelu umístil do vzdálenějšího horního růžku Michal Kolařík – 3:1. Další akci domácích pro změnu zastavilo břevno.

Ve třetí části si domácí své vedení hlídali, soupeře do šancí nepouštěli, naopak si je sami tvořili. Vyoral sám před Kloučkem neukočíroval puk, následně zase Lainka s Kosorinem nadvakrát zblízka nepřekonali pardubického muže v masce.

V 53. minutě se Zlín prosadil počtvrté, a potřetí byl u toho Michal, tentokrát Michal Stuchlík. Domácí bek si sjel až na hranici brankoviště, kde jej našel Hořanský, přičemž Stuchlík jeho nabídku z první umístil přesně pod horní tyč. Ševci se ubránili i závěrečnému oslabení, připsali si tak přesvědčivou výhru 4:1.

Ohlasy po utkání

Radek Pšurný (PSG Zlín): „Podali jsme velice dobrý výkon a konečně jsme také zápas okořenili našimi góly. Mužstvo si zaslouží pochvalu za předvedený výkon.“

Václav Baďouček (HC Dynamo Pardubice): „Domácí byli důraznější a dokázali potrestat naše chyby. My jsme se těžce prosazovali, soupeř vyhrál zaslouženě.“