9.1.2016
Marek Votke

Třikrát a dost. Junioři těsně podlehli Spartě

Bojovné utkání a souboj o každý centimetr ledu viděli diváci v podání juniorů Dynama v zápase s pražskou Spartou. Pražané se v zápase hned čtyřikrát dostali do vedení, domácím se ovšem podařilo vyrovnat pouze třikrát. Sparta tak v zápase zaslouženě bere tři body.

DHL extraliga juniorů, 32. kolo, sobota 9.1.2016, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Sparta Praha

3:4
0:0, 2:3, 1:1
Branky a nahrávky: 26:28 Krajňák (Zadina), 34:32 Hoskovec (Rohlík), 41:58 Voženílek – 22:07 Bednárik, 30:19 Jandus (Procházka, Havel), 37:34 Sladkovský (Pulkrab), 46:19 Pulkrab. Rozhodčí: Doležal – Křivohlavý, Urubčík. Vyloučení: 4:6 navíc Klindera 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 35:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4
Dynamo Pardubice: Červený (Husár) – Beran, Horyna, Faltys, Benýšek, Šklíba, Kučera – Zadina, Hoskovec, Rohlík – Pipek, Ružička, Kusý – Hlaváček, Martinec, David Voženílek – Dušek, Krajňák, Velinský.
Sparta Praha: Pírs (Chour) – Bednárik, Duben, Jandus, Kadeřávek, Knobloch, Vlad – Havel, Hozák, Klindera, Krátký, Kulda, Lojka, Michnáč, Procházka, Pulkrab, Schwamberger, Sladkovský.

Komentář

První třetina zápasu si toho pro dorazivší diváky příliš mnoho nenachystala. Hrálo se sice v poměrně vysokém tempu, ovšem povětšinou se hra přelévala ze strany na stranu a ani jeden z brankářů neměl příliš mnoho práce.

Přesto ale pár branek padnout mohlo. Dvě zajímavé příležitosti si připravili domácí a jednu – v té chvíli největší šanci zápasu – měl na svědomí sparťanský centr Václav Klindera, když se po krásné přihrávce přes celé hřiště ocitl v brejku. Stav 0:0 ale odolal.

Druhá část hry byla pro diváky výrazně atraktivnější, padlo v ní totiž hned pět branek! O první z nich se ve třetí minutě postaral Michal Bednárik, jehož nenápadné nahození od modré čáry skončilo až v pardubické brance – 0:1.

Vyrovnání na sebe nenechalo příliš dlouho čekat, když si Martin Krajňák v čase 26:28 šikovně počíhal na přihrávku od Filipa Zadiny a s přehledem odrazem o tyč překonal Pírse – 1:1.

Zhruba za další tři minuty opět vedla Sparta, když využila jednu ze svých početních výhod. Kousek za modrou čárou se ke kotouči dostal Martin Jandus a krásným taháčkem rozvlnil síť za Červeným – 1:2.

Trend v podobě skórování za tři až čtyři minuty vydržel i nadále a Dynamo v čase 34:32 opět vyrovnalo. Miroslav Rohlík uviděl před brankou postaveného Jakuba Hoskovce, jenž už si věděl rady – 2:2.

Vedle řady vyloučení a drobných potyček potom diváci do konce druhé třetiny viděli ještě jednu branku. Marek Pulkrab zavezl kotouč do útočné třetiny, kde jej předložil Lukáši Sladkovskému a pro sparťanského forvarda nebyl problém zakončit – 2:3.

Nástup do poslední třetiny vyšel domácím náramně. Hned ve druhé minutě se totiž kotouče zmocnil David Voženílek a krásnou samostatnou akci zakončil přesnou střelou pod beton Pírse, čímž vyrovnal stav zápasu a nabídl svým spoluhráčům celou třetinu na zvrat v utkání – 3:3.

Chvíli poté pak Pardubice dostaly nabídku v podobě přesilové hry a snažily se zápas otočit, ale Sparta se naopak prosadila dvě vteřinky před koncem vlastního oslabení, když únik dvou na jednoho s přehledem vyřešil Marek Pulkrab – 3:4.

Do konce zápasu v tu chvíli zbývala plus minus čtvrt hodinka a oba týmy věděly, že zápas je stále otevřený. Ani přes několik zajímavých šancí na obou stranách se ale skóre už nezměnilo a Sparta si tak z Pardubic odvezla tři body za těsné a ubojované vítězství.

Zápasy v sezóně

1. kolo, 5. 9. 2015
PCE - SPA
2:7
6. kolo, 19. 9. 2015
SPA - PCE
4:3
26. kolo, 5. 12. 2015
SPA - PCE
2:1p
32. kolo, 9. 1. 2016
PCE - SPA
3:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube