3.12.2015
Anežka Vacíková, Jan Hrabal

Junioři v Českých Budějovicích třikrát vedli, vrací se bez bodu

PARDUBICE — Trojí vedení neudrželi v dalším extraligovém utkání pardubičtí junioři. Dynamo poslali vždy do těsných náskoků Denis Kusý, Radek Velinský a Ondřej Panna, Motor České Budějovice ale v závěrečném dějství otočil zápas ve svůj prospěch.

DHL extraliga juniorů, 25. kolo, čtvrtek 3.12.2015, Budvar aréna

České Budějovice

Dynamo Pardubice

5:3
1:2, 2:1, 2:0
Branky a nahrávky: 12:28 Guman (Prokeš, Doktor), 26:50 Doktor (Panáček), 37:40 Prokeš (Guman, Klinecký), 46:16 Prokeš (Guman), 49:42 Prokeš (Guman, Šuhaj) – 11:33 Kusý, 19:47 Velinský (Voženílek, Benýšek), 35:23 Panna (Krajňák, Pipek). Rozhodčí: Mertl – Oudes, Vavruška. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:0. Diváci: 77. Střely na branku: 50:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3.
České Budějovice: Spáčil – Benda, Břečka, Farka, Klinecký, Michal, Radoš – Doktor, Guman, Marcilis, Panáček, Pixa, Prokeš, Sloboda, Šuhaj, Točík.
Dynamo Pardubice: Červený – Beran, Faltys, Horyna, Kučera, Šklíba – Barkóci, Benýšek, Dušek, Hlaváček, Hoskovec, Krajňák, Kusý, Martinec, Panna, Pipek, Rohlík, Velinský, David Voženílek

Komentář

Čtvrteční podvečer přinesl do Českých Budějovic 25. kolo DHL extraligy juniorů, při kterém se střetli junioři Motoru a Dynama. V první třetině jsme mohli vidět opravdu vyrovnaný zápas a dokonce tři góly. O první z nich se téměř v polovině první třetiny postaral Denis Kusý , kdy přesně mířenou střelou prostřelil Spáčila a poslal tak Pardubice do vedení – 0:1.

Motor ale na inkasovaný gól odpověděl o necelou minutu později, kdy se k pardubické brance protlačil Tomáš Guman za asistence Jakuba Doktora a Jana Farky – 1:1.

Třetí gól jsme mohli vidět, když v posledních třinácti vteřinách první třetiny díky asistenci Jakuba Martince a Davida Voženílka do českobudějovické branky trefil Radek Velinský a poslal tak Pardubice do vedení – 1:2.

Druhá třetina přinesla opět tři góly. Prvním z nich dorovnal skóre Pardubic Tomáš Guman , kdy využil přesilovky, při vyloučení Václava Berana z Pardubic za sekání na 2+2 minuty za sekání a za hrubost – 2:2.

Dynamo odpovědělo téměř až po deseti minutách, kdy při zdánlivém větším tlaku Budějovic ujel Ondřej Pana a prosadil se před Spáčilovou bránou za asistence Tomáše Pipka a Martina Krajňáka a poslal Pardubice opět do vedení – 2:3.

České Budějovice avšak vyrovnaly již o dvě minuty později, kdy opět využily přesilovku za vyloučeného Vojtěcha Faltyse za zdržování hry. O vyrovnání se zasloužil Radek Prokeš za asistence Tomáše Gumana a Daniela Klineckého – 3:3.

Kromě gólů jsme slyšeli i zazvonit budějovickou brankovou tyčku od střely Dominika Duška a krásnou střelu Petra Panáčka na Červeného, který ale lapačkou s přehledem vychytal.

Na počátku třetí třetiny měli hostující přesilovku, za kterou vystřelili na českobudějovickou branku pouze jednou. Jihočeši se dostali do vedení v šesté minutě třetí třetiny, kdy si díky střele Radka Prokeše , který vymetl Červenému pavučinky v pravém horním rohu brány za asistence Tomáše Gumana – 4:3.

Následovala tři vyloučení, dvakrát na straně hostů. A své vítězství a převahu v zápase potvrdily hráči Motoru díky Tomáši Gumanovi a Radku Prokešovi , kterým se v zápase opravdu dařilo, a společně prostřelili Červeného popáté – 5:3.

Z počátku vyrovnaného zápasu se ve třetí třetině obrátil zápas ve prospěch domácích, kteří díky výhře získali zaslouženě všechny tři body.

Ohlasy po utkání

Martin Štrba (ČEZ Motor České Budějovice): „Výborný zápas z naší strany. Jsem rád, že i když jsme na začátku dotahovali že jsme to pak zlomili v náš prospěch. Velké poděkování klukům, hráli fakt dobře a jsme moc rádi, že po tom debaklu se Spartou jsme odehráli takové utkání.“

Václav Baďouček (HC Dynamo Pardubice): „Domácí byli důraznější, byli lepší v přesilovkách a to asi rozhodlo. Hráči, kteří nastupují za A tým, mají větší zkušenost v přesilovkách a větší důraz a to rozhodlo zápas.“

Zápasy v sezóně

7. kolo, 24. 9. 2015
PCE - CEB
7:0
25. kolo, 3. 12. 2015
CEB - PCE
5:3
2. kolo, 18. 12. 2015
CEB - PCE
3:1
31. kolo, 7. 1. 2016
PCE - CEB
3:2p

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube