24.10.2015
Adam Joska

Junioři se proti Olomouci neprosadili, z utkání berou bod

PARDUBICE — Ani jasná střelecká převaha nepomohla juniorům Dynama Pardubice k výhře nad Olomoucí. Hanáci pečlivě bránili a ač je Východočeši přestříleli 34:19 využili v prodloužení přesilovku pět na tři a vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem.

DHL extraliga juniorů, 16. kolo, sobota 24.10.2015, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Olomouc

0:1p
0:0, 0:0, 0:0 – 0:1
Branka a nahrávky: 64:37 Klvaňa (Galvas, Pavlovský). Rozhodčí: Úlehla – Barvíř, Urubčík. Vyloučení: 4:7, navíc Červený (Dynamo Pardubice) trest ve hře. Využití: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 34:19. Průběh utkání: 0:1.
Dynamo Pardubice: Červený – Beran, Faltys, Horyna, Kučera, Rudy – Barkóci, Benýšek, Dušek, Hlaváček, Hoskovec, Krajňák, Kusý, Martinec, Panna, Pipek, Rohlík, Ružička, Velinský.
Olomouc: Urbisch – Beutl, Galvas, Kališ, Klvaňa, Metelka, Nesvadba, Spurný – Beták, Fejko, Heža, Horák, Jeklič, Konečný, Kuba, Marek, Ministr, Müller, Pavlovský.

Komentář

První třetina se v žádném velkém tempu neodehrála, hra se spíše přelévala ze strany na stranu a byly k vidění i nepřesnosti na obou stranách. O jedinou vážnější šanci se v 19. minutě zasloužil Dominik Dušek, jenž z mezikruží trefil brankovou konstrukci hostujícího celku.

Hned v úvodu druhé třetiny byly k vidění dvě vážnější šance. Nejprve si Beták vybruslil s pukem až mezi kruhy, jenže zcela osamocený nedokázal ideálně zakončit. Ihned poté se do rychlé protiakce vydal Hlaváček, který jel tváří v tvář proti Urbischovi, po zakončení pardubického útočníka puk poskakoval v brankovišti, hostující gólman se ale roztáhl a nepropustil ho za svá záda. Ve 32. minutě se Pardubice po několika dorážkách už radovaly z gólu, jejich radost ale přerušil hlavní rozhodčí, který rozpažil. O tři minuty později opět dokázali domácí dopravit kotouč za brankovou čáru, ale ani tentokrát nemohla být branka uznána, jelikož když Rohlík propálil Urbische, Ružička stál v brankovišti.

V poslední desetiminutovce základní hrací doby měli Východočeši dvě přesilové hry, jenže ani jednu z nich nedokázali využít k rozhodnutí utkání, následovalo tak prodloužení. V němž dostal dvě minuty naopak pardubický Beran. v 64. minutě vypálil Klvaňa tvrdě příklepem od modré čáry, jenže puk se odrazil od tyčky mimo. Minutu poté musely Pardubice hrát ve třech, jelikož dvě minuty dostal i brankář Červený. Po deseti vteřinách dvojnásobné přesilovky se Olomouc radovala z jediné a také rozhodující branky. Jan Klvaňa napřáhl na ránu příklepem a z pravé strany propálil Červeného, čímž rozhodl o bodu navíc pro hosty – 0:1.