26.9.2015
(HoH)

Červeného show! Junioři získali dva body v Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV — Cenné dva body vezou junioři Dynama z Mladé Boleslavi. Pětašedesát minut hry měli navrch oba gólmani, jako jediný se v celém utkání trefil ve druhé série Denis Kusý perfektní střelou k tyči. Pardubickou jistotou v celém utkání byl gólman Patrik Červený, který pochytal devětatřicet střel domácích.

DHL extraliga juniorů, 8. kolo, sobota 26.9.2015, ŠKO-ENERGO Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

0:1sn
0:0, 0:0, 0:0 – 0:0 – 0:1
Rozhodující samostatný nájezd: Kusý. Rozhodčí: Würtherle – Špůr. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 91. Střely na branku: 39:24. Průběh utkání: 0:1.
Mladá Boleslav: Groh – Červinský, Marček, Mattis, Štosek, Tůma, Žalud – Ďurač, Motloch, Němec, Pätoprstý, Planý, Pořízek, Průšek, Rypar, Sedmík, Vajsejtl, Vaníček, Veselý.
Dynamo Pardubice: Červený – Šklíba, Horyna, Nedbal, Kučera, Beran, Faltys – Pipek, Krajňák, Panna – Zadina, Ružička, Hoskovec – Hlaváček, Kusý, Rohlík – Dušek, David Voženílek, Velinský.

Komentář

Domácí se snažili na začátku překvapit soupeře aktivitou, nicméně gólman hostí Patrik Červený jejich výpad dokázal zastavit. Poté následovalo dlouhé čekání na šanci kteréhokoliv týmu, neboť se nikomu nedařilo dostávat se do zakončení, ani Pardubickým, kteří měli na začátku zápasu přeci jen více územní převahu, avšak Groh stejně moc práce neměl.

Obraz hry nevylepšily ani přesilové hry, kdy každý tým měl po jedné, avšak soupeř vždy dobře bránil. Vyčnívala pouze šance hostujícího Pipka, který byl sám před bránou a rychlým úderem bez přípravy poslal puk těsně vedle. Pět minut před koncem dějství se k dorážce tlačil domácí Jiří Veselý, avšak gólman si levou tyč pohlídal. Oba brankáři pak v závěru museli zlikvidovat několik šancí a závarů, protože se hra pomalu ale jistě začala zrychlovat.

Do druhé třetiny vstoupily oba celky mnohem aktivněji než do první, avšak ani ta gól nepřinesla, třebaže se hráči obou celků snažili. Za zmínku stojí drzý pokus pardubického útočníka Ondřeje Panny, který se prosmýkl až ke Grohovi, kterému sice puk za záda poslat nedokázal, ale v následném závaru se k nebezpečným dorážkám dostali i jeho spoluhráči. Z domácích byl v tu dobu aktivní zejména Radek Pořízek, jehož ale pardubická obrana dobře hlídala a neumožnila mu pořádně střílet. Totéž platilo i pro Ivana Ďurače. V závěru třetiny o sobě začal více dávat vědět i Lukáš Motloch, jehož puky měla Červeného lapačka dobře přečtené.

Poslední dějství základní hrací doby potvrdilo, že v tomto zápase by gól zřejmě nepadl ani za sto dalších hracích minut, neboť obrany pracovaly perfektně a zápas patřil jednoznačně brankářům. Avšak nejlepší hokej se v tomto zápase odehrál právě v poslední dvacetiminutovce, když hned na začátku dvakrát ujel domácí Sedmík, jenž předložil Ďuračovi, jenž promarnil šanci skórovat do poloprázdné brány a podruhé nakonec puk v těžké pozici ani pořádně netrefil.

Pardubice kontrovaly přesnými přihrávkami přímo před Groha, ovšem Filip Zadina žádnou škvíru mezi gólmanem a tyčí najít nedokázal. Pár minut před koncem měli hosté asi jednu z nejlepších šancí, jak ještě zvítězit v základní hrací době, když Růžička nedokázal propasírovat puk přes Groha, jenž ho neměl pod kontrolou. Pak hostům ale ujeli Pätoprstý s Ďuračem a druhý jmenovaný nedokázal v té rychlosti uklidit puk do brány.

Ke konci třetiny o sobě dal vědět Tomáš Pipek, jenž zamířil pod břevno, avšak rána byla na poslední chvíli zblokovaná těsně mimo, a pak v posledních vteřinách blafákem prověřil Groha.

Stav zápasu byl po šedesáti minutách 0:0, takže se prodlužovalo. Ani v nastavených pěti minutách rozhodnutí nepřišlo, třebaže měl hostující Filip Zadina velkou šanci při zteči zblízka, avšak Groh situaci zachránil. Rozhodly tedy až nájezdy. V druhé sérii překonal Groha Denis Kusý, jenž našel skulinu u levé tyče, kterou chladnokrevně prostřeli – 0:1. Jelikož Bruslaři odpovědět nedokázali, byl Kusého úspěšný pokus také gólem vítězným.

Ohlasy po utkání

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): „V tomto zápase dominovali brankáři. Výsledek 0:0 byl ve třetí třetině už poměrně deprimující. Myslím si, že především ve třetí třetině jsme měli k bodovému zisku blíže, ale jak už jsem řekl, brankáři převýšili střelce. I přesto je pro nás získaný bod velmi cenný. Po dvou předchozích domácích zápasech, ve kterých jsme zvítězili, se budeme snažit na to navázat. Inspirací nám může být právě třetí třetina zápasu s Pardubicemi.“

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Myslím si, že z naší strany to bylo od druhé třetiny výborné utkání. Jsem maximálně spokojený s tím, jak hráči pracovali a jaký jsme podali výkon. První třetinu jsme byli takoví vlažní a bez nasazení. Kdyby oni neměli v brance vynikajícího Groha, asi bychom vyhráli ještě v základní hrací době, ale i tak jsem rád za dva body. Z Mladé Boleslavi se body snadno vozit nebudou, takže jsme spokojení.“

Zápasy v sezóně

Přát., 30. 7. 2015
MBL - PCE
2:3
Přát., 27. 8. 2015
PCE - MBL
6:1
3. kolo, 10. 9. 2015
PCE - MBL
4:2
8. kolo, 26. 9. 2015
MBL - PCE
0:1sn
11. kolo, 8. 10. 2015
PCE - MBL
3:2p
45. kolo, 3. 3. 2016
MBL - PCE
3:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube