17.9.2015
Lukáš Foff, Jan Hrabal

Junioři Dynama po povedeném nástupu získali první derby

HRADEC KRÁLOVÉ — První letošní extraligové juniorské derby patří pardubickým mladíkům. Dynamo zvítězilo v Hradci Králové 4:2, už v půlminutě střetnutí se prosadil Tomáš Pipek, ve 13. minutě zvyšoval na rozdíl dvou branek Ondřej Panna a na začátku druhého dějství po nádherném Zadinově sólu vedli hosté už 3:0. Hradec Králové sice dvěma brankami snížil, ale tříbodovou jistotu pečetil střelou do prázdné brány Adam Ružička.

DHL extraliga juniorů, 5. kolo, čtvrtek 17.9.2015, Fortuna Aréna

Mountfield HK

Dynamo Pardubice

2:4
0:2, 1:1, 1:1
Branky a nahrávky: 24:54 Havránek (Drašnar, Krátoška), 54:51 Košař (Hnik) – 0:30 Pipek (Panna, Krajňák), 12:38 Panna (Pipek Hoskovec), 21:03 Zadina (Ružička, Nedbal), 59:51 Ružička. Rozhodčí: Veinfurter – Novák, Potůček. Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 400. Střely na branku: 22:33. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.
Mountfield HK: Veselý – Suda, Hroudný, Havránek, Junek, Košař, Lier – Hnik, Pilař, Orság – Drašnar, Miškář, Krátoška – Chalupa, Zahradník, Hofman – Malík, Gančarčík, Šeda.
Dynamo Pardubice: Husár – Horyna, Rudy, Nedbal, Kučera, Beran, Faltys – Pipek, Krajňák, Panna – Zadina, Ružička, Kusý – Barkóci, Hoskovec, Rohlík – Dušek, Hlaváček, David Voženílek.

Komentář

Dříve než se stihli opozdivší diváci usadit na místa, se už hostující Dynamo radovalo z úvodní branky. Samuel Rudy nasměroval přihrávku napříč hřištěm a poté, co Tomáš Pipek trestuhodně ujel hradecké obraně, vykoupal i Františka Veselého a zasunul puk do hradecké brány – 0:1.

Svěřenci Aleše Krátošky byli myšlenkami zřejmě ještě v kabině, protože o půl minuty později po akci jako přes kopírák stejné mohly Pardubice slavit podruhé, nebýt famózního zákroku domácího gólmana.

JUNIOŘI #DYNAMO rozehráli derby na ledě @mountfieldhk skvěle: v čase 0:30 se takhle trefil TOMÁŠ #PIPEK (@pipa1995).

Video zveřejněné uživatelem HC Dynamo Pardubice (@hcpce),

První třetina byla čistě v režii hostujícího týmu. Jediný okamžik, kdy mu mohlo být horko, nastal, když čelil dvouminutové přesilovce pět na tři. Hradečtí sice vyprodukovali několik střel, žádná se však neujala. To ještě více nalilo krev do žil hostům, kteří v čase 12:38 zvýšili svůj náskok. U druhé tyče Veselého branky si šikovně počkal Ondřej Panna a zasunul puk do odkryté klece – 0:2.

Pardubičtí se po vzoru první třetiny vřítili i do druhé jako uragán. Už po minutě a třech vteřinách zvýšili své vedení na 3:0. Filip Zadina převzal na půlce puk, prosmýkl se mezi dvěma obránci a prostřelil domácího brankáře. Nádherný moment!

To byl signál pro domácí tým, který zvýšil tempo, začal lépe bruslit a odměnou mu byl gól, který se podařilo vsítit Štěpánu Havránkovi od modré čáry v čase 24:54 – 1:3.

Stejně jako v první třetině se Hradeckým naskytla příležitost dvojnásobné přesilové hry. Tentokrát si ji zahráli přes minutu a dostali se do jedné brankové příležitosti, ale ve slibné pozici nikdo z útočné trojice nedokázal překonat ležícího Otu Husára. Ve zbytku třetiny borci na ledě další slibnou šanci již nenabídli, a tak mohlo srdce diváků zaplesat alespoň při krásném hitu Štěpána Havránka. Do další periody tak šli hosté opět s dvoubrankovým vedením.

Snaha domácích borců nakonec byla odměněna v čase 54:51. František Hnik vystihl rozehrávku pardubických beků a zavezl kotouč do pásma, kde se s ním otočil a nabil mezi kruhy Davidu Košařovi, který zavěsil a vykřesal tak jiskřičku naděje pro Mountfield – 2:3.

Ta však definitivně zhasla devět vteřin před koncem, kdy střelou do prázdné brány po předchozí Husárově rozehrávce nahozeného kotouče upravil na konečných 2:4. Hokejovější Pardubice si nenechaly vzít výhru v úvodním juniorském extraligovém derby a jako první dokázaly v letošní sezoně zvítězit pod Bílou věží.

Ohlasy po utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK): „Začátek zápasu byl z naší strany hodně špatný. Soupeř šel po naší hrubé chybě do vedení 1:0, poté 2:0 a na začátku druhé třetiny dokonce na 3:0. To si myslím, že rozhodlo o dnešním utkání, protože pokud proti jakémukoli soupeři na této úrovni prohráváte 0:3, tak je to velice těžké otočit. Myslím si, že od druhé poloviny zápasu jsme byli hodně aktivní a vypracovali jsme si slušné příležitosti, ale bohužel provedení se nám dneska nedařilo. Povedlo se nám snížit na 2:3, ale soupeř v power-play zpečetil výsledek. Je to pro nás ztráta, ale musíme se soustředit na sobotní zápas v Českých Budějovicích, kde musíme předvést lepší výkon.“

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Měli jsme výborný vstup do utkání – hned v první minutě jsme vstřelili branku. Úvodní dvacetiminutovkou jsme s Hradcem Králové odehráli, jako už tradičně, velmi dobře. Kluci to dneska zvládli výborně, zaslouženě jsme vyhráli. Ota Husár podal vynikající výkon stejně jako všichni hráči. Jsem spokojený.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

Přát., 7. 8. 2015
PCE - HKR
5:4
Přát., 25. 8. 2015
HKR - PCE
3:2
5. kolo, 17. 9. 2015
HKR - PCE
2:4
10. kolo, 3. 10. 2015
PCE - HKR
1:2sn
28. kolo, 12. 12. 2015
HKR - PCE
0:3
30. kolo, 22. 12. 2015
PCE - HKR
2:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube