24.1.2015
Ondřej Mládek

Starší dorostenci otočili tříbrankové manko, Slavii uzmuli bod

PARDUBICE — Z hororového startu se starší dorostenci v souboji se Slavií Praha oklepali a získali bod. Východočeši prohráli v 10. minutě o tři branky, po gólech Adama Jajcaye, Ondřeje Trejbala, Pavla Tomaníka a Filipa Zadiny dokázali zvrátit vývoj utkání na svou stranu. Po slávistickém vyrovnání musely rozhodnou samostatné nájezdy, ve kterých byli šťastnější Pražané.

RAKO extraliga staršího dorostu, 38. kolo, sobota 24.1.2015, Tipsport arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Slavia Praha

4:5sn
2:3, 2:1, 0:0 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 9:45 Jajcay (Hoskovec), 19:32 Trejbal (Jajcay, Tomaník), 24:51 Tomaník (Hoskovec, Faltys), 37:00 Zadina (Kaut) – 2:38 Vildumetz (Matějka), 4:35 Kohút (Vildumetz), 9:27 Matějka (Kohút, Šmíd), 39:24 Matějka (Kohút, Příkop), rozhodující samostatný nájezd Kohút. Rozhodčí: Úlehla – Holeček, Vepřovský. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. Diváci: 70. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 0:3, 4:3, 4:4, 4:5.
Dynamo Pardubice: Klouček (4:35 Červený) – Boček, Faltys, Kučera, Mikulčák, Trejbal – Dušek, Hoskovec, Jajcay, Kaut, Krejčík, Martinec, Petrus, Roubal, Tomaník, Zadina.
Slavia Praha: Patera – Bušek, Hejda, Příkop, Steinocher, Valík – Hradil, Kern, Kohút, Martínek, Matějka, Mušo, Šergl, Šteiner, Vildumetz.

Komentář

Hosté z Prahy vlétli do utkání jako uragán a domácí si museli připadat jako ve zlém snu. Ve 3.minutě rozvlnil síť za Kloučkem po samostatném úniku Tomáš Vildumetz – 0:1.

O 117 vteřin později kapituloval domácí gólman již podruhé, když se střelou o tyč prosadil hostující David Kohút – 0:2.

To už bylo zřejmě moc i na Milana Kloučka, který se nechal vystřídat Patrikem Červeným. Ten však udržel čisté konto pouhých pět minut, než inkasoval branku z hole Davida Matějky – 0:3.

Pardubičtí odpověděli svou první brankou, a to hned o 17 vteřin později. Z mezikruží se prosadil Andreas Jajcay – 1:3. Když už to vypadalo, že se skóre měnit nebude, prosadili se domácí. Gól do šatny vstřelil Ondřej Trejbal, když se netypicky jako obránce dostal do samostatného úniku – 2:3.

Do prostřední části vstoupili pardubičtí mladíci s cílem vyrovnat skóre utkání a hned ve 25. minutě se jim tento cíl podařilo naplnit. Pavel Tomaník zůstal zcela nepokrytý mezi kruhy a střelou z první k tyči se nemýlil – 3:3.

Domácím to však zřejmě bylo málo, a tak přesně v čase 37:00 šli do vedení po dorážce do prázdné klece v podání pardubického kapitána Filipa Zadiny – 4:3.

Po sporném vyloučení a následném menším trestu pro domácí hráčskou lavici čelili domácí dvojnásobné převaze sešívaných. Ve 40. minutě vyrovnal v přeilové hře stav utkání hostující David Matějka – 4:4.

Ve třetí třetině se jelo stále naplno a nikdo nehrál na remízu. Více ze hry měli domácí, ale Martin Petrus v 52. minutě nevyužil výhodu trestného střílení, a tak přišlo na řadu prodloužení. V něm nastřelil Jakub Hoskovec dokonce břevno za Paterou, ale v prdloužení jsme žádný gól nakonec neviděli. V penaltovém rozstřelu byli nakonec úspěšnější hosté, kteří zásluhou Davida Kohúta získali o bod navíc – 4:5