17.1.2015
Jakub Kudláč, Jan Hrabal

Starší dorostenci sice Zlín přestříleli, na jihu Moravy ale prohráli

ZLÍN — Jediný gól vsítili starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice v extraligovém utkání ve Zlíně. Hosté se prosadili pouze jednou, i když na bránu Valachů vyslali 31 střel. A to bylo málo…

RAKO extraliga staršího dorostu, 36. kolo, sobota 17.1.2015, Zimní stadion Luďka Čajky

Berani Zlín

Dynamo Pardubice

4:1
1:1, 3:0, 0:0
Branky a nahrávky: 11:20 Fryšara (Peška, Stiksa), 20:34 Fryšara (Peška, Stiksa), 36:32 Stiksa (Fryšara, Jenáček), 37:20 Strmiska (Václavek, Karafiát) – 16:35 Bureš (Cach) Rozhodčí: Netopil – Novák, Valentík. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 50. Střely na branku: 21:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Berani Zlín: Odložilík (10:49 Šimonů) – Budil, Fridrich, Jenáček, Padrnos, Sirota, Váňa – Bainar, Fryšara, Karafiát, Kotek, Miko, Mikulec, Peška, Rezek, Stiksa, Strmiska, Václavek.
Dynamo Pardubice: Klouček – Boček, Faltys, Horyna, Mikulčák, Rudy, Šklíba – Bureš, Cach, Hoskovec, Jajcay, Krejčík, Martinec, Petrus, Rohlík, Roubal, Tomaník, Voženílek, Zadina.

Komentář

Jako první se mohli radovat hráči Zlína, Kotek ale puk do prázdné brány nedopravil. Na druhé straně zahrozil Zadina, na Odložilíka si ale nepřišel. A zlínský brankář odolával i další velikým šancím soupeře. O změnu skóre se ale postarali domácí. V přečíslen dva na jednoho Peška naservíroval puk Štěpánu Fryšarovi, jenž už s touto šancí uměl naložit – 1:0. Ale hráči Pardubic ještě do přestávky srovnali. Dominik Bureš místo nahrávky na volného spoluhráče zvolil střelu, a ta letěla na milimetry přesně do vinklu – 1:1.

Nástup do druhé třetiny, ten patřil jen domácím. Už po 34 vteřinách se radovali poté, co se opět trefil Štěpán Fryšara, když dorazil střelu Pešky – 2:1. Další velká šance na sebe nenechala dlouho čekat, Chytil na sebe natáhl dva hráče, puk poslal na Václavka, který svou jedovku poslal jen do Kloučka, ještě se k dorážce dostával Bainar, ale puk minul. Vyrovnat mohli hráči ČSOB při přečíslení čtyř na jednoho, ale tato akce skončila pouze střelou z mrtvého úhlu. Na Šimonů si nepřišel ani Petrus, jenž v úniku zvolil forhendový blafák.

Ve 37. minutě domácí Fryšara si ke dvěma brankám přidal i asistenci, když našel svým pasem Filipa Stiksu, který puk poslal pod horní tyč – 3:1. Na další branku se nečekalo ani minutu, a opět padla do sítě Kloučka. Václavek skrze brankoviště našel u tyčky Petra Strmisku, který se nemýlil – 4:1.

Ve třetí třetině se hosté už radovali z gólu, rozhodčí ukázal gesto, že gól byl, potrestaný Rezek už opustil trestnou lavici, puk byl ale zapadlý pouze na boční síťce. Následně Zadina obral soupeře o puk za bránou a vybruslil před Šimonů, trefil však jen jeho beton.

Šanci na zkorigování výsledku dostali hosté poté, co mantinel odrazil puk nezvykle před bránu, Šimonů ale předvedl parádní roznožku a gólu zamezil. Zlínský brankář čaroval i za chvíli, když vychytal zblízka Jajcayce. A muž ve žlutomodré vychytal i následný únik soupeře. Pardubice už tak ani nesnížili a domů jedou nakonec s porážkou 1:4.