4.1.2015
Karel Janeba

Starším dorostencům chyběla střelba, s Karlovými Vary prohráli

PARDUBICE — Pouze jediný gól vsítili starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice proti Karlovým Varům, ve velké hale ČEZ Areny tak prohráli s Energií 1:2. Západočeši se v závěru první třetiny dostali do vedení, to korigoval ve 26. minutě Samuel Rudy. Na další trefu Karlových Varů ale Východočeši nenašli odpověď i přes více než minutu a půl dlouhou power play. Pardubice vyslaly na soupeřovu klec pouze šestnáct střel…

RAKO extraliga staršího dorostu, 32. kolo, neděle 4.1.2015, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Karlovy Vary

1:2
0:1, 1:0, 0:1
Branky a nahrávky: 25:27 Rudy (Martinec) – 19:13 Horký (Janata), 42:16 Weinhold (Pajk, Čejka). Rozhodčí: Barek – Budínský, Kleprlík. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 101. Střely na branku: 16:18. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Dynamo Pardubice: Vlk – Boček, Faltys, Horyna, Kučera, Mikulčák, Rudy, Šklíba – Cach, Hoskovec, Jajcay, Krejčík, Machala, Martinec, Petrus, Rohlík, Roubal, Ružička, Tomaník, Voženílek.
Karlovy Vary: Kuchař – Beer, Bernáth, Hrůša, Kunc, Pajk, Pátek, Vápeník, Vodička, Weinhold – Čejka, Davídek, Hauzr, Horký, Chodounský, Janata, Kurfürst, Nguyen, Pastyřík, Svoboda, Šála.

Komentář

Dnešní zápas nebyl sice bohatý na góly, ale diváci se ve velké hale ČEZ Areny i přesto nenudili. K vidění byly akce, tvrdé hity a také rychlý a pohledný hokej.

První třetina se nesla zprvu v režii hostujícího celku, ten ale branku vsítit v úvodní části nedokázal. Poté přebrali iniciativu domácí, ale ani ti gól nevstřelili. Gólový účet tedy otevřel 46 sekund před koncem první části přesnou ranou Michal Horký – 1:0.

Hned zpočátku druhé třetiny ale přitlačili na pilu domácí a po střele Martince se k dorážce dostal Samuel Rudy, který už zamířil přesně – 1:1.

Ve třetí periodě byl k vidění opět rychlý hokej, ale Karlovy Vary si už šly za vítězství. Pardubice do moc akcí už nepouštěly a sami ještě ve 43. minutě rozšířily svůj gólový účet, když se trefil Martin Weinhold od modré čáry – 1:2.

Hosté už poté drželi iniciativu a i přes tlak Pardubic v závěru, kdy to domácí zkoušeli bez brankáře, nakonec zvítězili 1:2 na ledě Pardubic.