3.1.2015
Marek Votke

Starší dorostenci přehráli Chomutov 6:2

PARDUBICE — Pravou nohou vstoupili do nového kalendářního roku starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Mladí Východočeši přehráli ve velké hale ČEZ Areny Chomutov 6:2. Pardubice nasměrovala za výhrou povedená první třetina, ve které utekli do tříbrankového trháku. V další fázi utkání si domácí zápas v klidu pohlídali. Dvěma góly se blýskl Ondřej Machala, další přesné zásahy přidali Adam Ružička, Samuel Rudy, Jakub Martinec a Lukáš Kučera. Devětatřicet zákroků si připsal Milan Klouček.

RAKO extraliga staršího dorostu, 31. kolo, sobota 3.1.2015, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Piráti Chomutov

6:2
3:0, 0:0, 3:2
Branky a nahrávky: 3:58 Ružička (Hoskovec), 10:05 Rudy, 19:23 Martinec (Rohlík, Boček), 40:56 Machala (Martinec), 43:29 Kučera (Faltys), 50:05 Machala (Martinec, Rudy) – 47:12 Rindoš (Lindák), 54:54 Lyszczarczyk (Polák). Rozhodčí: Kareš – Huryta, Urubčík. Vyloučení: 6:5, navíc Gröger (Chomutov) 10 minut osobní trest. Využití: 2:2. Diváci: 123. Střely na branku: 23:41. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:2.
Dynamo Pardubice: Klouček – Boček, Faltys, Horyna, Kučera, Mikulčák, Šklíba – Cach, Hoskovec, Jajcay, Krejčík, Machala, Martinec, Petrus, Rohlík, Roubal, Ružička, Tomaník, Voženílek.
Piráti Chomutov: Zvědělík – Běhula, Dvořák, Gröger, Hlaváček, Lidák, A. Novák, D. Novák – Dejmek, Hřebíček, Kulich, Lyszczasczyk, Palička, Polák, Rindoš, Svoboda, Toman, Tůma.

Komentář

První třetina dnešního zápasu dorazivší diváky rozhodně nenudila! Nechyběly góly, nechyběly šance na obou stranách, zkrátka si každý hokejový divák musel přijít na své.

Jednu z takových šancí si hned v první minutě připravil Pavel Tomaník s Miroslavem Rohlíkem, když se řítili na Zvědělíka a oba jej prověřili nebezpečnou střelou respektive dorážkou. Ve stejné situaci se potom objevila dvojice Jajcay – Cach, ale dopadlo to podobně jako v prvním případě, Zvědělík chytil.

Na druhé straně zase Polák neúspěšně pálil do odkryté kloučkovy klece, a opět se potvrdilo známé pravidlo nedáš – dostaneš. Jakub Hoskovec nádherně našel ve druhé vlně nadejetého Adama Ružičku, jenž neměl se zakončením sebemenší problém – 1:0.

V polovině třetiny to bylo už o dvě branky. Samuel Rudy vstřelil gól z kategorie šťastných, když z takřka nulového úhlu nahodil bekhendem kotouč na chomutovskou branku a Zvědělík si jej nešťastně srazil za svá záda.

Do konce první třetiny si ještě oba celky připravily několik šancí, ale jednu z nich znovu zužitkovaly pouze Pardubice. Půl minutky před koncem Jakub Martinec využil přesilovku a zvýšil na 3:0.

V prostřední části hry tempo z první dvacetiminutovky výrazně opadlo. Za zmínku zřejmě stojí pouze nájezd chomutovského Toma Poláka, jenž se sám řítil na Kloučka a překonal jej krásným bekhendovým blafákem. Rozhodčí ovšem branku neuznal, protože podle svých slov neviděl kotouč za brankovou čárou.

Oba celky si také vyzkoušely přesilovou hru, ale branka nepadala a po druhé třetině tak na kostce nad ledem stále svítil stav 3:0 pro domácí.

Poslední třetina byla na góly ze všech nejbohatší, padlo jich celkem pět. Vše nastartoval již po sedmačtyřiceti vteřinách Ondřej Machala, když nádherným taháčkem „do vinglu“ využil pokračující přesilovku ze druhé třetiny – 4:0.

Další gól přidal o dvě a půl minuty později Lukáš Kučera, jenž vystartoval z trestné lavice jako raketa a tvrdou ranou nedal Zvědělíkovi žádnou šanci – 5:0.

Gólu se poté dočkal také Chomutov. Jakub Martinec usedl ve čtyřicáté sedmé minutě na trestnou lavici za podražení a jeho prohřešek potrestal za třiadvacet vteřin nádherným příklepem od modré Josef Rindoš – 5:1.

Další šanci na snížení si chvíli po tomto momentu připravil Alan Lyszczarczyk, ale neuspěl a úřadovaly Pardubice. Ondřej Machala dorazil za záda chomutovského brankáře pokus Jakuba Martince a domácí znovu vedli o pět branek – 6:1.

To se ale chomutovským příliš nelíbilo a přidali svůj druhý gól. Šikovnou přízemní střelou od modré čáry se při přesilovce prosadil Alan Lyszczarczyk, čímž uzavřel gólový účet zápasu – 6:2.

Devět vteřin před koncem zápasu byl ještě vyloučen pardubický Josef Horyna, ale na průběhu utkání se to již nijak nepodepsalo. Pardubičtí mladící tak slaví vstup do nového roku vysokou výhrou.