8.3.2015
(HoH)

Mladší dorostenci zakončili nadstavbu prohrou s Chomutovem

PARDUBICE — I když se hned ve 2. minutě zásluhou Matěje Blümela ujali mladší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice vedení, těsný náskok neudrželi a v omlazené sestavě podlehli Pirátům 1:5. Tento výsledek nemohl nic změnit na tom, že mladí Východočeši postoupili do play off, v jeho prvním kole se utkají se Slavií Praha. První zápas je na programu hned ve středu v Edenu, v pardubické Tipsport areně oba týmy nastoupí v pátek.

ELIOD extraliga mladšího dorostu, 38. kolo, neděle 8.3.2015, Tipsport arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Piráti Chomutov

1:5
1:1, 0:4, 0:0
Branky a nahrávky: 1:05 Blümel (Trejbal) – 17:34 Bukač (Lauko, Koblížek), 21:30 Veselý (Jírovec), 30:52 Bukač (Stínil), 33:00 Lauko (Stínil, Koblížek), 35:40 Lauko (Stínil). Rozhodčí: Barek – Čížek, Pilný. Vyloučení: 3:8. Využití: 0:3. Diváci: 100. Střely na branku: 39:34. Průběh utkání: 1:0, 1:5.
Dynamo Pardubice: Vlk – Dubovči, Hybeš, Javůrek, Matěcha, Mert, Rudy, Trejbal, Žouželka – Bucek, Černý, Chára, Kaut, Koffer, Machač, Matýs, Pochobradský, Svatoš, Zahradník, Zeman.
Piráti Chomutov: Pavlát – Bukač, Jarý, Jírovec, Seemann, Studený, Záruba, Zeman – Baier, Breczko, Hnídek, Chlán, Jaroš, Koblížek, Lauko, Mežnar, Stínil, Veselý.

Komentář

Východočeši vstoupili do utkání nejlépe, jako mohli. Po pětašedesáti sekundách hry vyjel zpoza brány Trejbal a nasměřoval kotouč na Matěje Blümela, který zakončením do odkyté klece otevřel skóre utkání – 1:0.

Přestože měli domácí v první třetině výhodu dvou přesilových her, tak ani jednu z nich nedokázali využít a naopak Chomutov se v 18. minutě radoval z vyrovnání. Z levého kruhu pro vhazování vypálil příklepem do vzdálenějšího horního rohu branky Daniel Bukač a vyrovnal stav utkání – 1:1.

Do druhé části zápasu vstoupili naopak lépe hosté, když probíhala druhá minuta třetiny, tak se již zdálo, že z šance Jírovce nic nebude, jenže Vlk nedokázal přikrýt kotouč, k kěmu se dostal Jakub Veselý a dorazil ho za záda gólmana – 1:2.

Piráti nabídli soupeři přesilovou hru pěti proti třem, tu však Pardubice nedokázaly využít a naopak Chomutov skóroval ve 31.minutě již podruhé z přesilové hry. Po přihrávce od Stínila se kotouče ujal Daniel Bukač, proti němuž vyjel Černý, Bukač si ho obehrál a následně příklepem z mezikruží zamířil do pardubické klece – 1:3.

O tři minuty později už Piráti vedli o tři branky, rychlé přečíslení tři na dva zakončil přesně po přihrávce od Stínila Jakub Lauko – 1:4.

Ve 36. minutě se k odraženému kotouči dostal v zápase aktivní Stínil, který ho následně poslal na Jakuba Lauka, jenž střelou o tyčku navýšil vedení hostů a uzavřel gólový účet zápasu – 1:5.

Přestože Pardubice vstoupily do třetí dvacetiminutovky aktivně, tak se jim nedařilo vstřelit kontaktní branku. Chomutov jim ve třetí části utkání nabídl tři přesilové hry, ale ani jednu nedokázaly proměnit v branku.

Minutu před třetí sirénou byl při samostatném úniku faulován Jaroš a bylo nařízeno trestné střílení. Jakub Jaroš se rozjel proti Vlkovi, poté zamířil mezi jeho betony, gólman je však stihl včas sklapnout k sobě a zamezil inkasované brance.

Zápasy v sezóně

23. kolo, 14. 12. 2014
CHM - PCE
4:8
28. kolo, 11. 1. 2015
PCE - CHM
0:10
33. kolo, 15. 2. 2015
CHM - PCE
4:3
38. kolo, 8. 3. 2015
PCE - CHM
1:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube