19.2.2015
(HoH)

Mladší dorostenci nestačili doma na Plzeň

PARDUBICE — Porážku 1:5 si v dalším extraligovém utkání připsali mladší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, Východočeši doma prohráli s Plzní, jejich jediný gól vstřelil v závěru Tomáš Zeman.

ELIOD extraliga mladšího dorostu, 34. kolo, čtvrtek 19.2.2015, Tipsport arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Plzeň

1:5
0:2, 0:0, 1:3
Branky a nahrávky: 54:01 Zeman (Rudy) – 14:18 Kovařík (Eret), 16:01 Kovařík (Eret, Roubal), 40:43 Eret (Roubal), 43:16 Eret (Krystl), 47:34 Lang (Hajžman, Přikryl). Rozhodčí: Barek – Padevět, Špulák. Vyloučení: 5:7, navíc Žouželka – Eret, oba 5 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 52. Střely na branku: 26:35. Průběh utkání: 0:5, 1:5.
Dynamo Pardubice: Vlk – Dubovči, Javůrek, Matěcha, Mert, Oliva, Rudy, Sýkora, Žouželka – Blümel, Bucek, Hlaváček, Matýs, Rozlílek, Svatoš, Zahradník, Zeman.
Plzeň: R. Červenka – Beneš, Čada, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Lokajíček, Staněk – Benetka, M. Červenka, Eret, Erhart, Hajžman, Kovařík, Krýnek, Krystl, Lang, Přikryl, Roubal, Straka, Šiška.

Komentář

Do první vážnější situace se dostal po třech minutách hry Matýs, který se vydal do samostatného úniku, jenže bekhendovým blafákem zakončil pouze do betonu hostujícího brankáře.

V 15. minutě Plzeň využila přesilovou hru pět na tři a ujala se vedení, po Eretovi se kotouče ujal Vojtěch Kovařík, který ho z bezprostřední blízkosti nasměřoval za záda Vlka – 0:1.

O další dvě minuty hosté navýšili své vedení na rozdíl dvou branek, Eretova střela sice za domácího brankáře neprošla, ale poté se kotouč odrazil k Vojtěchu Kovaříkovi, jehož dorážka už byla úspěšná – 0:2.

I do druhé třetiny vstoupili lépe domácí, ve 22. minutě jel sám na bránu Blümel, jenže bekhendovým blafákem na Červenku nevyzrál. Přestože byly na obou stranách vidět slibné šance a Pardubice měly k dispozici dvě přesilové hry a Plzeň jednu, ani jeden z celků se do konce druhé třetiny nedokázal prosadit.

Po odehrání třiačtyřiceti sekund z třetí třetiny se hosté radovali z další vstřelené branky. Východočeši vstoupili do třetí dvacetiminutovky aktivně a soupeře napadali i v jeho útočném pásmu, tak před vlastní bránou zapomněli volného Petra Ereta, jenž střelou mezi betony Vlka skóroval – 0:3.

Ve 44. minutě se v tomto utkání velice aktivní Petr Eret dostal v oslabení do samostatného úniku, který využil k navýšení skóre střelou nad vyrážečku, čímž si připsal již čtvrtý kanadský bod v tomto utkání – 0:4.

Ani oddechový čas domácím příliš nepomohl, čtvrté vyloučení Matýse využila Plzeň ke vstřelení branky. Hajžman si z rohu hřiště vybruslil s kotoučem před bránu, odkud vypálil, jeho střelecký pokus se odrazil k Martinu Langovi, který už něměl problém dostat puk do odkryté klece – 0:5.

Sedm minut před koncem základní hrací doby se pustil Žouželka do křížku s Eretem, oba hokejisté dostali za předvedenou bitku pět minut plus trest do konce utkání a Eret ještě navíc dvě minuty za hrubost.

Následnou přesilovou hru se Pardubicím dokázalo využít, po přihrávce od Rudyho se přesnou trefou prosadil Tomáš Zeman, který alespoň snížil na rozdíl tří branek – 1:5.

Zápasy v sezóně

19. kolo, 27. 11. 2014
PLZ - PCE
5:7
24. kolo, 17. 12. 2014
PCE - PLZ
3:4
29. kolo, 18. 1. 2015
PLZ - PCE
2:6
34. kolo, 19. 2. 2015
PCE - PLZ
1:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube