10.11.2014
Lukáš Štěrovský, Jan Hrabal

Junioři si s chutí zastříleli v Hradci Králové

HRADEC KRÁLOVÉ — Juniorský výběr HC ČSOB Pojišťovna Pardubice doplněný o starší dorostenci opanoval přátelské utkání na ledě Mountfieldu HK. Pardubáci dokázali na ledě rivala, který nastoupil i s borci se zkušenostmi z Tipsport extraligy, vyhrát jasně 6:2. Hostující celek rozhodl o své výhře již v první dvacetiminutovce, kterou vyhrál 4:1.

Přát., pondělí 10.11.2014, Zimní stadion Hradec Králové

Mountfield HK

Dynamo Pardubice

2:6
1:4, 1:1, 0:1
Branky a nahrávky: 9:55 Jebavý (Nedvídek), 31:33 Piegl (Matějček, Kovářů) – 10:31 Sladkovský (Panna), 11:02 Rohlík (Nedbal, Martinec), 12:41 Bažant (Barkoči), 15:23 Pilný (Hlaváček, Barkoci), 23:22 Petira (Sladkovský, Voženílek), 40:31 Krajňák (Havrda). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:6.
Mountfield HK: Veselý (15:23 Ašenbrenner) – Bezděk, Hercig, Košař, Matějček, Piegl, Skála, Suda – Bartoň, Drašnar, Gančařík, Jebavý, Kopta, Kovářů, Malinský, Miškář, Nedvídek, Pilař, Šeda, Uhlík.
Dynamo Pardubice: Husár – Bažant, Budík, Nedbal, Petira, Pilný, J. Procházka – Barkóci, Havrda, Hlaváček, Kysela, Krajňák, Martinec, Panna, M. Procházka, M. Rohlík, Sladkovský, Velinský, David Voženílek.

Komentář

Hráčům Mountfieldu relativně vyšel vstup do utkání. Prvních deset minut byli Pardubicím zcela vyrovnaným soupeřem, což potvrdili vstřelenou brankou. Drahoš Jebavý si dokázal poradit s volným kotoučem před brankovištěm, který zasunul do odkryté branky – 1:0.

Jenže to bylo tak vše, z čeho mohli mít domácí radost. Během následujících dvou minut a jedenácti vteřin se hned třikrát prosadili hosté: Puk za záda Veselého propasírovali postupně Lukáš Sladkovský, Miroslav Rohlík a Matěj Bažant, čímž otočili skóre na 1:3.

Aby toho nebylo málo, za další půldruhou minutu se prosadil Luděk Pilný, který tak donutil opustit Veselého svoje místo strážce hradecké svatyně a předat štaci Ašenbrennerovi. Pardubičtí po zbytek třetiny určovali tempo hry, a nedali domácím žádnou šanci ke korekci skóre.

Na rozdíl od první části se Hradci Králové vůbec nepovedl start do třetiny s pořadovým číslem dva. Již ve čtvrté minutě prostřední části inkasovali z hole Michala Petira, který střelou švihem z mezikruží navýšil rozdíl na čtyři branky.

Domácí dokázali ale odpovědět v podobě dělovky od modré, již měl na svědomí René Piegl, který stejně jako Petira předtím využil přesilovou hru a snížil minutu a třináct vteřin po půlce zápasu na 2:5.

Pouhých třicet jednat vteřin stačilo hokejistům z města perníku na to, aby se gólově prosadili i v poslední třetině. Martin Krajňák se oproti svému jménu postavil doprostřed obranné třetiny hradeckého Mountfieldu a přesnou střelou z mezikruží změnil skóre na 2:6 z pohledu domácího celku.

Ten se nezmohl na nic víc než dvě až tři trestuhodně promarněné šance. Když už konečně skóroval, rozhodčí gól pro úmyslné kopnutí neuznali. Na podobě skóre se tak do konce zápasu nezměnilo zhola nic.

Ohlasy po utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK): „Začátek nebyl špatný, dostali jsme se do vedení, ale poté jsme dostali čtyři branky po našich hrubých chybách obránců i brankáře. Ve druhé třetině se to trošinku vyrovnalo, ve třetí jsme měli daleko více šancí než Pardubice, ale za toho stavu se těžko hraje. Měli jsme spoustu střel, ty byly ale hodně nedůrazné a málo nebezpečné. Ve třetí třetině jsme mohli dát tři, čtyři tutové góly, měli jsme spoustu dobrých a slibných šancí. Nebyli jsme důrazní, a tak je stav 2:6 odpovídající našemu výkonu. Hlavu vzhůru, vidíme srovnání a to, na čem je třeba zapracovat. První třetiny ve všech třech přípravných zápasech byly z naší strany hodně opatrné. Zápasy máme nahrané, zpracujeme je a ukážeme klukům co a jak, kde jsme chybovali. Všechny týmy potrestaly naše chyby.“

Marek Zadina (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Zápas se nám o reprezentační přestávce hodil, jsme rádi, že jsme si mohli zahrát s Hradcem. Měli jsme dobrý vstup do utkání, první třetinu jsme vyhráli, naše hra byla dobrá. Naopak druhá se nám moc nepovedla, bylo tam od hráčů uspokojení. Gól na začátku třetí třetiny nás uklidnil. Byl to docela dobrý zápas, mělo to celkem kvalitu. Dali jsme šest branek, dobrá produktivita je pro nás pozitivem. Splnilo to účel, který jsme chtěli.“