16.11.2014
Adam Joska

Mladší dorostenci neudrželi vedení proti Liberci

PARDUBICE — Prohru 1:3 si v dalším extraligovém utkání připsali mladší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočeši sice po Mertově brance vedli, pak už se ale prosazovali pouze hosté.

ELIOD extraliga mladšího dorostu, 16. kolo, neděle 16.11.2014, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Bílí Tygři Liberec

1:3
0:0, 1:1, 0:2
Branky a nahrávky: 34:14 Mert (Matýs) – 36:37 Šíp, 50:04 Chrtek (Čermák, Šíp), 59:06 Verbický (Kunst, Čermák). Rozhodčí: Najman – Gregar, Špulák. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Dynamo Pardubice: Vlk – Dubovči, Hrubý, Javůrek, Mert, Oliva, Rudy, Sýkora – Blümel, Černý, Hlaváček, Machač, Machala, Matýs, Pochobradský, Svatoš, Zahradník.
Bílí Tygři Liberec: Novák – Bálik, Bednář, Kotyza, Krejsa, Kunst, Turský – Čermák, Charvát, Chrtek, Ira, Mocek, Šafařovský, Šíp, Šír, Verbický.

Komentář

Hned ve druhé minutě se do první vážnější šance dostal Kotyza, po jehož dorážce kotouč jen těsně minul bránu. Po zbytek první periody se hrálo nahoru dolů, ale ani jednomu z celků už se nepovedlo si vypracovat gólovou šanci.

V 28. minutě zkusil z téměř nulového úhlu své štěstí Pochobradský, jeho pokus se však od tyčky odryzil pryč od branky Liberce. O dvě minuty později byla k vidění slibná šance také na druhé straně, podél levého mantinelu pronikal osamocený Macek a u kruhu pro vhazování se odhodlal ke střele příklepem, jenže mířil mimo.

Ve 35. minutě šly Pardubice do vedení, Matýs našel přesnou přihrávkou volného Jakuba Merta, jenž napřáhl ke střele příklepem a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:0.

Liberec se svou odpovědí nečekal dlouho, dvě minuty poté dokázal ukořistit puk Patrik Šíp a měl před sebou volnou cestu na pardubickou svatyni, zajel až do kruhy pro vhazování, odkud vyslal kotouč na zadní tyč a srovnal stav utkání – 1:1.

V poslední dvacetiminutovce se Východočeši hrnuli za vyrovnáním, ale střelecky se jim nedařilo. Deset minut před koncem zápasu jel Blümel zcela sám tváří v tvář proti brankáři Novákovi, zakončil však pouze do jeho výstroje. Patnáct vteřin na to vsítili Bílí Tygři vítěznou trefu a otočili vývoj utkání. Čermákův střelecký pokus ještě dokázal Vlk vyrazit, ale na následnou dorážku Ondřeje Chrtka už nestačil – 1:2.

V padesáté páté minutě jel Machala s Pochobradským pouze na jednoho obránce, jenže Pochobradskému se nepodařilo ideálně zakončit, na čemž celá akce ztroskotala.

Čtyřiapadesát sekund zbývalo do konce utkání, když veškeré pardubické naděje pohřbil Dominik Verbický, který dokázal na dvakrát protlačit kotouč za záda gólmana Vlka, čímž pojistil výhru svého celku – 1:3.

Pardubice tak nečekaně podlehly předposlednímu celku tabulky a po prohře v Hradci Králové ztratily body i dnes v domácí hale.