17.3.2014
Marek Votke

Velká úleva! Junioři zdolali Vsetín bravurním nástupem

PARDUBICE — Zápas o všechno sehráli junioři Pardubic a Vsetína ve velké hale ČEZ Areny. Mladí Východočeši parádním startu do zápasu porazili Vsetín 4:2 a odsoudili po taktickém výkonu svého soupeře k pádu do baráže. Junioři vedli po brankách Jana Veselého a Ondřeje Panny po 122 vteřinách o dvě branky, náskok neztratili, postupně jej jistili Michael Špaček a Lukáš Bureš. Pardubičtí mladíci si vysloužili po skončení utkání děkovný potlesk početného obecenstva.

NOEN extraliga juniorů, 44. kolo, pondělí 17.3.2014, ČEZ Arena (Pardubice)

Dynamo Pardubice

Vsetín

4:2
2:1, 0:0, 2:1
Branky a nahrávky: 0:17 J. Veselý (Pilný), 2:02 Panna (Kysela, Chvojka), 42:46 Špaček (J. Veselý), 58:10 Bureš – 12:34 Daněk (Abdul), 56:25 Hruška (Žák, Jirušek). Rozhodčí: Homola – Kotlík, Žídek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 400. Střely na branku: 29:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Kalous, Petira, Pilný, Procházka, Vácha, M. Voženílek – Bureš, Chvojka, Kysela, Panna, Pipek, Poulíček, Schneider, Špaček, J. Veselý, D. Voženílek.
Vsetín: Bechný – Hajda, Hohl, Hruška, Hryciow, Ščotka, Žabčík, Žák – Abdul, Daněk, Hořanský, Jirušek, Klečka, Kuchařík, Neuwirth, Pokorný, Stodůlka, Zvonek.

Komentář

Důležitost zápasu byla zřejmá i na tribunách velké haly ČEZ Areny, kam si našlo cestu téměř tři sta diváků. Třicítka příznivců Vsetína a pardubičtí fandové z Jižní tribuny dali mimořádnému zápasu výjimečný punc.

Náramný vstup do zápasu se povedl domácím. Hned po sedmnácti vteřinách hry vedli o gól, když kotouč do útočného pásma zavezl Jan Veselý a nemýlil se přesnou střelou o tyč – 1:0.

Rozhodně to ale nebylo všechno, co si Pardubice připravily. O několik chvil později, v minutě třetí, se po krásném Kyselově pasu do druhé vlny prosadil Ondřej Panna a byl to o dvě branky – 2:0.

Velikou šanci na další navýšení východočeského vedení měl ještě Tomáš Pipek, když krásně projel celé hřiště a dostal se až před Bechného, ale trefil pouze jeho výstroj.

S přibývajícím časem ale tlak domácích trochu opadl a do hry se dostal také Vsetín. Ve dvanácté minutě dostali Valaši výhodu přesilové hry a ihned ji zužitkovali. Jindřich Abdul našel krásnou přihrávkou napříč útočným pásmem Josefa Daňka a ten se trefil přesně mezi Vejmelkovy betony – 2:1.

Do konce první třetiny byl potom k vidění bojovný hokej s několika šancemi na obou stranách, ale branka už nepadla a do kabin tak oba týmy odešly při jednobrankovém vedení domácích.

Druhá třetina příliš mnoho hokejové krásy nenabídla. Branka nepadla, ale přesto nebyla o šance na obou stranách nouze.

Největší šanci ze všech měl Tomáš Pipek, když bylo po faulu na jeho osobu nařízeno trestné střílení, ale pardubický útočník trefil přesně prostředek branky a Bechný neměl problém.

Ve třetí třetině už branky padaly. Dvě a tři čtvrtě minuty po jejím začátku se prosadil Michael Špaček, když jej v mezikruží krásně našel Jan Veselý – 3:1.

Poté nastala dlouhá pasáž velice vyrovnané hry, ve které oba brankáři řešili hned několik ošemetných situací.

Ujala se až přesná střela Jakuba Hrušky, když tři a půl minuty před koncem zakončil pohlednou kombinaci své formace a využil přesilovku – 3:2.

Vsetín podpořil svou aktivitu odvoláním gólmana, ale kýžený efekt to nepřineslo.

Naopak se ve vlastním oslabení prosadil Lukáš Bureš, když z vlastní obranné třetiny trefil na druhé straně prázdnou branku (4:2) a rozhodl o vítězi dnešního zápasu.

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

12. kolo, 12. 10. 2013
PCE - VSE
3:2
30. kolo, 18. 1. 2014
VSE - PCE
7:3
40. kolo, 2. 3. 2014
VSE - PCE
4:2
44. kolo, 17. 3. 2014
PCE - VSE
4:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube