8.3.2014
Marek Votke, Jan Hrabal

Fantastický obrat! Junioři zdolali České Budějovice 3:2

PARDUBICE — Obrovskou vůli a snahu prokázali junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice ve veledůležitém utkání s Českými Budějovicemi. Jihočeši vedli v malé hale o dvě branky, domácí do nich bušili, soupeře přestříleli 57:26, gól ale ne a ne padnout. Vytrvalá snaha a převaha pardubických mladík byla odměněna sladkým obratem ve třetí třetině, který načal dvoubrankový Jan Veselý a dokonal vítězným gólem Michael Špaček necelé tři minuty pře dkoncem.

NOEN extraliga juniorů, 42. kolo, sobota 8.3.2014, ČEZ Arena (Pardubice)

Dynamo Pardubice

České Budějovice

3:2
0:2, 0:0, 3:0
Branky a nahrávky: 46:46 Veselý (Petira), 53:14 Veselý (Poulíček, Špaček), 57:10 Špaček (Veselý, Poulíček) – 0:30 Švec (Záhora), 17:48 Bílek (Prokeš) Rozhodčí: Hrubý – Bosák, Šmika. Vyloučení: 2:7. Bez využití. Diváci: 80. Střely na branku: 57:26. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Kalous, Petira, Pilný, Vácha, M. Voženílek – Bureš, Chvojka, Kysela, Panna, Pipek, Poulíček, Schneider, Špaček, Veselý, D. Voženílek.
České Budějovice: Gába – Břečka, Janásek, Malovec, Matoušek, Pícha, Piegl – Bílek, Brabec, Krátoška, Michálek, Pašek, Prokeš, Smejkal, Švec, Záhora.

Komentář

Českobudějovickým hráčům patřil úvod zápasu. Po půl minutě hry rozjásal své spoluhráče Emil Švec, když po kombinaci ve středním pásmu ujel na Vejmelku a přesným švihem skóroval – 0:1.

Hosté hrozili i nadále. Jeden z jejích útočníků se v 8. minutě řítil sám na pardubického brankáře, ale Vejmelka předvedl jistý zákrok a jeho pokus pokryl.

Pardubice se ale postupem času dostaly také do hry. Velikou šanci měl Tomáš Pipek, když projel do útočné třetiny a nadvakrát po pohledné individuální akci potrápil Gábu. Gólový efekt to ale nepřineslo.

Další šanci si připravil Daniel Voženílek s Michalem Petirou, když se druhý jmenovaný dostal k zakončení před prázdnou brankou, ale přestřelil. Chvíli po něm, při další akci domácích, se Jan Veselý pokoušel dorážet kotouč do prázdné branky, ale dojíždějící obránce kotouč odpálil z brankové čáry.

Znovu se tak potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš. Odraženou střelu Radka Prokeše od zadního mantinelu dostal za Vejmelkova záda po objetí pardubické branky David Bílek – 0:2.

Úvod prostřední třetiny znovu patřil Českým Budějovicím. Sedmdesát sedm vteřin po startu druhé třetiny ujížděl sám na Vejmelku Radek Prokeš, ale skulinku mezi betony pardubického brankáře nenašel.

Na druhé straně mohl skóre snížit kapitán Patrik Poulíček, ale ostrou ranou z mezikruží minul budějovickou branku.

Chvíli po něm uháněl znovu zcela sám na Vejmelku Jiří Smejkal, ale podobně jako jeho kolega neskóroval.

V závěru prostřední dvacetiminutovky měl dvě veliké šance Michael Špaček, když nejprve našel najetého Daniela Voženílka, jenž betonem zakončil pouze do Gáby a poté Špaček, tentokráte sám, napřáhl před poloodkrytou budějovickou brankou, ale přestřelil. Ve druhé třetině tak branka nepadla.

Do třetí třetiny nastoupily Pardubice s jasným cílem s utkáním něco udělat, na soupeře vyslaly třiadvacet ran! Ve třetí minutě poslední části Luděk Pilný napřáhl k ostré střele, ale trefil pouze břevno českobudějovické branky.

Chvíli po něm uháněl sám na budějovického brankáře Patrik Poulíček, ale ani on nedokázal vstřelit gól, Pardubice stupňovaly tlak.

Jan Veselý ve 47. minutě zpracoval pas od Michala Petiry a ranou z ostrého úhlu překonal Gábu – 1:2.

Snížení stavu domácí nakoplo a Východočeši pokračovali v ostřelování jihočeského brankáře! Na modré čáře napřáhl v 54. minutě Patrik Poulíček a jeho střelu těsně před Gábou tečoval znovu Jan Veselý, čímž vstřelil svůj druhý gól – 2:2.

Východočeši byli u každého kotouče a urputná snaha se jim vyplatila! Dvojice Michael Špaček – Jan Veselý protlačila kotouč do českobudějovické klece – 3:2.

Domácí soupeře v závěru zválcovali, ten sice na konci hrál bez brankáře, ale neprodral se do výraznější střelecké příležitosti.

Zápasy v sezóně

8. kolo, 14. 10. 2013
PCE - CEB
2:5
26. kolo, 3. 12. 2013
CEB - PCE
6:4
38. kolo, 21. 2. 2014
CEB - PCE
5:2
42. kolo, 8. 3. 2014
PCE - CEB
3:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube