7.3.2014
Radek Bařina, Jan Hrabal

Starší dorostenci ve Vsetíně dvakrát vedli, zápas ale nedotáhli

VSETÍN — Slibně rozehraný zápas na ledě Vsetína nedotáhli starší dorostenci k bodovému zisku, pardubičtí mladíci si tak zavřeli dveře do play off. V přestřelce Na Lapači dvakrát vedli, ale závěr utkání patřil domácím.

Extraliga staršího dorostu, 43. kolo, pátek 7.3.2014, Zimní stadion Na Lapači

Vsetín

Dynamo Pardubice

4:3
1:1, 0:1, 3:1
Branky a nahrávky: 2:23 Tydlačka (Hořanský, Abdul), 41:00 Mikula (Kovář, Grygar), 53:14 Abdul, 53:55 Tydlačka (Ščotka) – 9:48 Musil (Hlaváček), 23:55 Hlaváček (Musil), 44:30 Havrda. Rozhodčí: Klimecký – Nazad, Trunečka. Vyloučení: 3:3, navíc Musil (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 115. Střely na branku: 37:36. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.
Vsetín: Bechný – Augustin, Hohl, Svozílek, Ščotka, Weintritt – Abdul, Grygar, Hořanský, Kovář, Lainka, Miko, Mikula, Rýpar, Strmiska, Tydlačka.
Dynamo Pardubice: Husár – Faltys, Franc, Horyna, Kučera, Rudy, Vála – Havrda, Hlaváček, Jajcay, Krejčík, Kusý, Martinec, Musil, Rohlík, Velinský, Zadina.

Komentář

Zápas začali lépe Valaši. Již v čase 2:23 totiž Abdul s Hořanským připravili šanci Ondřeji Tydlačkovi a ten poslal puk za záda Husára v brance Pardubic – 1:0.

Radost ovšem Valachům vydržela pouhých sedm minut. Pak se totiž prosadil nejnebezpečnější útok Východočechů a po Hlaváčkově příhře vyrovnal skóre zápasu Michal Musil. Následně mohli hosté strhnout vedení na svou stranu v přesilové hře, tu ale nevyužili a do kabin proto odcházely týmy za stavu 1:1.

Co se Pardubicím nepovedlo v přesilovce, zvládly v úvodu druhé periody ve vlastním oslabení. Domácí totiž zaváhali v rozehrávce, Musil nabil Martinu Hlaváčkovi a ten přesnou střelou do odkrytého kouta branky nedal Bechnému nárok – 1:2.

Vsetín poté dál pokračoval v aktivní hře, přes velkou Hořanského šanci z minuty 28. ale na vyrovnání nedosáhl.

V polovině zápasu hosté přežili obří závar na svém brankovišti a o chvíli později další přesilovku domácích. V ní, přes velký tlak Vsetína, byli blízko své druhé branky v oslabení. Po domácí hrubce na útočné modré totiž ujel Hlaváček, skulinku mezi betony Bechného ale nenašel.

Závěr dvacetiminutovky patřil početní výhodě hostů, ta ale nepřinesla zhola nic. A když minutu před sirénou vychytal Havrdovu střelu z mezikruží pozorný Bechný, odcházely celky do kabin za jednobrankového vedení Pardubic.

Třetí třetina přinesla pohledný hokej nahoru – dolu. Přispěla k tomu již její první minuta a vyrovnávací branka Vsetína. Pouhých pět sekund z přesilovky stačilo Josefu Mikulovi, aby se natlačil před brankáře Husára a zavěsil puk bekhendem nad vyrážečku – 2:2.

Radost ale Vsetínu vydržela pouhé tři minuty. Pak domácí ztratili puk ve středním pásma, neobsazený Filip Havrda s ním pronikl až mezi kruhy a pak přesně umístěnou střelou o tyč nedal Bechnému šanci – 2:3.

Vsetín vrhl všechny síly do útoku a už po dvou minutách mohlo být opět srovnáno. Po Abdulově kličkované ale Tydlačka před odkrytou bránou netrefil dobře puk. Další šanci měli domácí ve vlastním oslabení, pohotový šťouch Abdula ale se štěstím zastavil hostující brankář.

Branky se tak Valaši dočkali až v 54. minutě, stálo to však za to. Vše začalo přečíslením Pardubic, které v poslední chvíli překazil návrat Ščotky. Puku se následně chopil Jindřich Abdul, prokličkoval hřiště, obešel i brankáře a touš poté zasunul do odkryté branky – 3:3.

Zhruba o půl minuty později už Vsetín vedl. Ščotka zavezl puk za hostující bránu, počkal, až mu ze druhé vlny najede Ondřej Tydlačka a ten následnou křížnou střelu zavěsil nad Husárovu vyrážečku – 4:3.

Obratem nastartovaný Vsetín v dalších třech minutách jednoznačně diktoval tempo hry, přes několik nadějných příležitostí ale zvýšit nedokázal. V závěru se hosté přeci jen vzchopili, více než minutu a půl hráli bez brankáře, žádnou větší šanci si ale nevytvořili.