15.2.2014
Matouš Bečka, Jan Hrabal

Starší dorostenci prohráli důležitý zápas v Karlových Varech

KARLOVY VARY — Po zpackaném nástupu do utkání nestačili starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, na karlovarském ledě podlehli Energii 1:5. Jediný gól Východočechů vstřelil Andreas Jajcay, Pardubice ztrácí na postupovou čtveřici pět bodů.

Extraliga staršího dorostu, 38. kolo, sobota 15.2.2014, KV Arena

Karlovy Vary

Dynamo Pardubice

5:1
2:1, 3:0, 0:0
Branky a nahrávky: 1:20 Nguyen (Osmík, Krliš), 2:17 Janata (Trapl), 32:28 Osmík (Krliš), 34:23 Svoboda (Bahounek), 38:38 Vodička (Janata, Svoboda) – 3:02 Jajcay (Panna). Rozhodčí: Fraňo – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 131. Střely na branku: 33:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
Karlovy Vary: Frček – Adam, Bahounek, Binias, Rulík, Soudský, Vodička – Čupa, Dimitrov, Hauzr, Janata, Krliš, Nguyen, Osmík, Svoboda, Trapl, Vildumetz.
Dynamo Pardubice: Petric (2:17 Červený) – Budík, Faltys, Franc, Horyna, Kučera, Procházka, Rudy – Barkóci, Benýšek, Havrda, Hlaváček, Jajcay, Krejčík, Kusý, Martinec, Musil, Panna, Velinský, David Voženílek, Zadina.

Komentář

Sobotní poledne nabídlo atraktivní duel mezi domácím výběrem staršího dorostu, který nastoupil proti HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Utkání bylo o to atraktivnější, že oba celky bojovaly o postup v honbě za titulem. Energie měla na svém kontě 53 bodů, hosté z východních Čech o dva méně. Perníkáři tedy museli získat tři body, aby se přiblížili čtvrtému místu.

První třetina nabídla přímo infarktový začátek. Během úvodních tří minut a dvou sekund byli diváci svědky tří vstřelených branek. Jako první udeřili domácí svěřenci kouče Eismanna. Již po minutě a dvaceti sekundách se dokázal prosadit Tomáš Nguyen, který dorazil pokus střílejícího Osmíka. Ten zůstal zcela sám osamocen před Petricem – 1:0.

O minutu později to bylo 2:0, chaosu před hostující svatyní nejlépe využil Jiří Janata, který se prosadil střelou po ledě.

Pardubice se ale rozhodně nevzdaly, trenér Miroslav Vybíral si vzal oddechový čas a také vystřídal brankáře, místo Filipa Petrice šel do brány Patrik Červený. Pauza hostům prospěla, na 2:1 snižoval Andreas Jajcay, přihrával mu Ondřej Panna – 2:1.

Druhá třetina byla pod herní převahou energetiků. Nejprve se do úniku dva na jednoho dostala dvojice Osmík – Krliš, druhý jmenovaný přihrával, a Martin Osmík již neměl nijak těžkou práci – 3:1.

Na 4:1 zvyšoval Kamil Svoboda, který si po Bahounkově asistenci rozhodoval, zda má přihrávat, nebo střílet. Nakonec zvolil druhou možnost a to byla ta správná, puk trefil šikovně k tyči.

Do třetice všeho pro domácí dobrého a pro hosty zlého se trefil Petr Vodička. Robustní obránce pouze obloukem nahazoval puk od modré čáry, ten k jeho štěstí zapadl přímo pod horní tyč – 5:1.

To byla studená sprcha pro hosty, kteří snad ještě doufali v obrat. Za stavu 5:1 ve třetí třetině bylo o výsledku téměř rozhodnuto. Hosté rezignovali, domácí si navíc dál tvořili nebezpečné šance. Když už se k puku dostali hosté, jejich pokusy spolehlivě likvidoval brankář Frček.

Deset minut před závěrečnou sirénou se do přečíslení dostala opět dvojice Krliš – Osmík, Václav Krliš ale trefil pouze tyč. Tři body bere Energie, hosté odjíždějí domů s prázdnou.