25.10.2013
Marek Votke

Starší dorost vyhrál derby, Hradec skolil Voženílkův hattrick

PARDUBICE — Povedlo se! Starší dorostenci dokázali poprvé v letošní sezoně porazit rivala z Hradce Králové. V dresu pardubických mladíků se výrazně blýskl útočník Daniel Voženílek, jenž v Královských lvech vloni působil, nyní jim vstřelil dva góly ze hry a třetí přidal v samostatném nájezdu, který rozhodl drama ve velké hale ČEZ Areny.

Extraliga staršího dorostu, 19. kolo, pátek 25.10.2013, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Mountfield HK

3:2sn
1:0, 1:2, 0:0 – 0:0 – 1:0
Branky a nahrávky: 18:22 Daniel Voženílek (Špaček), 39:23 Daniel Voženílek (Franc, Procházka), rozhodující samostatný nájezd Daniel Voženílek – 25:21 Gančařík (Hronek, 25:55 Hronek (Zahradník). Rozhodčí: Hejduk – Křivohlavý, Potůček. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 150. Střely na branku: 38:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 3:2.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Budík, Franc, Horyna, Procházka, Rudy, Vyskočil – Havrda, Hlaváček, Jajcay, Kusý, Martinec, Panna, Rohlík, Rudy, Špaček, Velinský, Daniel Voženílek, Vyskočil.
Mountfield HK: Petric – Bažant, Čech, Faltýnek, Havránek, Luštinec, Veselý – Drašnar, Gančařík, Hofman, Hronek, Chalupa, Malík, Malinský, Miškář, Šeda, Voříšek, Zahradník.

Komentář

Utkání bylo ihned od jeho začátku doprovázeno vysokým tempem, na ledě bylo jasně cítit, že jde o derby. V první vážnější šanci se objevil Hradec Králové, když Tomáš Hofman nebezpečně jen těsně vedle tečoval střelu svého spoluhráče. Na druhé straně chvíli po něm ve velké příležitosti přestřelil Miroslav Rohlík.

Jen těžko se dalo určit, který z týmů byl lepší, ale výsledkovou tabuli jako první rozhýbaly Pardubice. Konkrétně Daniel Voženílek v čase 18:22, když do prázdné branky doklepl přihrávku Michaela Špačka a odstartoval svůj třígólový večer – 1:0.

Na začátku druhé třetiny dostal menší trest Tomáš Hofman z Hradce králové a v této přesilovce, respektive oslabení hosté dokonale otočili vývoj utkání!

Nejprve vystihl přihrávku na modré David Grančařík a sám po úniku před Vejmelkou nadvakrát vyrovnal – 1:1. To ale nebylo všechno! O půl minuty později se dopředu vydali Filip Hronek a Tomáš Zahradník, přičemž první jmenovaný otočil vývoj zápasu – 1:2.

Po zbytek třetiny byly domácí i přes nepříznivý vývoj lepším týmem a podařilo se jim srovnat gólem do šatny. Přesilovkovou střelu Martina France od modré čáry jemně tečoval Daniel Voženílek a Filip Petric se jen ohlédl – 2:2.

Poslední třetina byla, ostatně jako celé utkání, ve znamení velice vyrovnaného hokeje. Ihned na začátku orazítkoval tyč pardubické klece Tomáš Hofman. Na druhé straně zase Miroslav Rohlík bekhendem mířil do odryté brány, ale hradecký brankář na poslední chvíli zaúřadoval betonem.

Michael Špaček odstartoval vyhrocenou poslední desetiminutovku předložením kotouče svému spoluhráči před prázdnou branku, ale neposedný kotouč pardubickému hráči přeskočil hůl.

O chvíli později dostal krásnou přihrávku do jízdy jeden z hradeckých útočníků a jeho jemná teč proletěla jen těsně kolem pardubické klece. Hradec byl v závěru utkání hodně aktivní a mohl celý zápas vyhrát. Adam Čech dvacet vteřin před koncem vyslal puk po zemi do volné části brány a Karel Vejmelka jej zalehl, ne minutu, ale snad za vteřinu dvanáct!

Utkání tak dospělo až do prodloužení, zde ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu a vážnější šance tak absentovaly. Zápas si tak pro své rozhodnutí vybral samostatné nájezdy, ve kterých byl jako jediný úspěšný Daniel Voženílek, jenž zkompletoval hattrick a rozhodl o dvoubodovém zisku svého týmu – 3:2.

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

Turnaj, 10. 8. 2013
PCE - HKR
1:2
5. kolo, 14. 9. 2013
PCE - HKR
2:5
12. kolo, 5. 10. 2013
HKR - PCE
5:4
19. kolo, 25. 10. 2013
PCE - HKR
3:2sn
26. kolo, 30. 11. 2013
HKR - PCE
0:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube