18.10.2013
Tomáš Dolejš, Jan Hrabal

Starší dorostenci se v Liberci neprosadili

LIBEREC — Utkání 16. kola RAKO extraligy staršího dorostu se pardubickým mladíkům nepovedlo. Východočeši prohráli v Liberci 0:4.

Extraliga staršího dorostu, 16. kolo, pátek 18.10.2013, Svijanská aréna

Bílí Tygři Liberec

Dynamo Pardubice

4:0
1:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 16:35 Král (Zachar), 26:13 Sviták, 46:32 Hylena (Šír), 54:34 Zachar (Král, Gecko). Rozhodčí: Krob – Folk, Votrubec. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 59. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 4:0.
Bílí Tygři Liberec: Stezka – Běhula, Divila, Husa, Klinger, Mečíř, Němeček, Suchý, Tržický – Babec, Bělohorský, Gecko, Hylena, Janele, Kačírek, Král, Lakatoš, Solenský, Sviták, Šír, Zachar.
Dynamo Pardubice: Červený – Franc, Horyna, Procházka, Vála – Benýšek, Havrda, Hlaváček, Jajcay, Krejčík, Kusý, Martinec, Panna, Rohlík, Velinský, David Voženílek, Vyskočil, Zadina.

Komentář

Utkání začalo velmi zvolna, oba týmy se nepouštěly do velkých útoků a hrálo se spíše ve středním pásmu. Šance na rozjetí zápasu přišla pro Pardubické, kteří v páté minutě získali přesilovou hru. Tu nevyužili, ale duel dostal trochu více elánu a byl k vidění pohlednější hokej. Střela Lakatoše do branky nespadla, zajímavější šance Zadiny z otočky také byla promarněna. Až v sedmnácté minutě se diváci dočkali úvodní branky, po vhazování se dostal k puku Zdeněk Král a bez okolků propálil vše před sebou – 1:0.

Druhá část byla stále velmi otevřená, jednobrankový náskok Tygrů byl snadno smazatelný. Útočit zkoušel Panna, ale puk si špatně zpracoval, Lakatoš na druhé straně zkusil střelu zpoza branky, se kterou si poradil chytající Červený. Východočeši poté šli do čtyř, ale Liberečtí nabídnutou přesilovku nevyužili. V plném počtu pak měl Rohlík srovnání na holi, střelu bekhendem ale zamířil přímo do Stezky.

Chvíli před polovinou utkání to byl však opět Červený, který lovil puk ze své sítě. Petr Sviták operoval s pukem za brankou, vybruslil si a přesnou trefou navýšil náskok domácích na 2:0.

Po dvou inkasovaných gólech nahradil Červeného v brance Husár. Ten měl hned plné rukavice práce, když ho několikrát ohrozil Běhula a trio útočníků domácích. Pardubice si však vytvořily místy tlak, Horynovi se otevřela horní část branky, ovšem zamířil špatně. Procházkova střela od modré byla vytěsněna krajem betonu a Mečíř na druhé straně nechal vyniknout gólmana lapačkou.

Pro hosty ještě nebylo nic ztraceno, stále zbývalo dvacet minut. Ovšem větší naděje pohasly ve 47. minutě, když už třetí branku domácích přidal Miroslav Hylena, který i z kleku dokázal zavěsit do klece Husára – 3:0.

Kontaktní branku mohl vstřelit Velinský, puk ale pouze objel branku s několika centimetrovou vůlí. V pětapadesáté minutě už se definitivně zpečetil stav utkání, ke kotouči se dostal Marek Zachar a po individuálním průniku útočným pásmem obešel gólmana – 4:0. Velinský pak opět mohl vstřelit alespoň čestnou branku, tentokrát by puk do branky šel, ale Stezka po něm skočil. V závěru utkání už se žádný tým do větší šance nedostal a tak tři body zůstávají pod Ještědem.

Zápasy v sezóně

Turnaj, 11. 8. 2013
PCE - LIB
11.08.2013
2. kolo, 7. 9. 2013
LIB - PCE
4:5sn
9. kolo, 27. 9. 2013
PCE - LIB
4:5p
16. kolo, 18. 10. 2013
LIB - PCE
4:0
23. kolo, 22. 11. 2013
PCE - LIB
4:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube