23.9.2013
David Mencl, Jan Hrabal

Starší dorostenci dostali na Slavii devítku

PRAHA — Nejhorší zápas v sezoně sehráli v pondělí večer v pražském Edenu starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Mladí Východočeši se sice zásluhou Andrease Jajcay dostali do vedení, pak ale pálila pouze Slavia. Celkem devětkrát…

Extraliga staršího dorostu, 8. kolo, pondělí 23.9.2013, Zimní stadion Eden

Slavia Praha

Dynamo Pardubice

9:1
1:1, 4:0, 4:0
Branky a nahrávky: 3:04 Furch (Nestrašil), 29:58 Heldák (Hejda, Kottek), 32:03 Hyršl (Hejda, Kottek), 39:31 Vyskočil (Nestrašil, Furch), 39:58 Mareček (Šmerha), 45:03 Furch (Josefus, Nestrašil), 49:55 Hyršl (Josefus, Šmerha), 52:13 Maňas (Mušo), 55:54 Furch (Nestrašil) – 2:06 Jajcay (Havrda, Budík). Rozhodčí: Souček – Svobodová, Jílek. Vyloučení: 4:7. Využití: 3:0. Diváci: 54. Střely na branku: 0:1, 9:1.
Slavia Praha: Frodl – Hejda, Kottek, Krejčí, Příkop, Weinhold – Furch, Heldák, Hyršl, Josefus, Maňas, Mareček, Mušo, Nestrašil, Šmerha, D. Vyskočil.
Dynamo Pardubice: Husár – Budík, Franc, Kučera, Procházka, Rudy – Benýšek, Havrda, Hlaváček, Hylena, Jajcay, Kusý, Martinec, Musil, Panna, Rohlík, Velínský, David Voženílek, Daniel Voženílek, M. Vyskočil.

Komentář

Zápas začal velmi zostra a jeden útok střídal druhý. Už ve 3. minutě se zrodila první gólová akce, kdy se puk dostal od Havrdy k Andreasu Jajcayovi, který neomylně zacílil – 0:1. Z vedení se hosté ale neradovali dlouho, protože Nestrašil vymyslel geniální přihrávku Aleši Furchovi, jenž neměl problém doklepnout kotouč do odkryté klece – 1:1. O několik minut později měl na holi vedoucí gól Kusý, bekhendem však trestuhodně minul Frodlovu svatyni.

V polovině úvodního dějství ujel sešívané obraně Jajcay, nedokázal však obelstít perfektního Frodla. Na druhé straně se po špatné rozehrávce Husára k volnému puku dostal Furch a měl před sebou úplně volnou branku. Za gólmana ovšem zaskočil jeden z obránců. Zbytek třetiny se pak vyvíjel hlavně ve středním pásmu, takže se moc příležitostí neurodilo. Stejný byl i začátek druhé dvacetiminutovky. Teprve až ve 30. minutě napřáhl při přesilovce na modré Hejda a s přispěním teče Denise Heldáka skončil kotouč až v síti. O dvě minuty se tato situace opakovala znovu. Tentokrát byl však tečujícím Aleš Hyršl.

Když už se zdálo, že půjdou sešívaní do kabiny s dvoubrankovým náskokem, počkal si u pravé tyčky David Vyskočil a našel mezírku mezi betonem a lapačkou Husára. To však nebylo ještě vše. Zbývaly již jen dvě vteřiny do konce druhé části, když dostal Aleš Mareček přihrávku a propálil pardubického brankáře. Slávisté po pauze pokračovali v atraktivní hře. Po několika pokusech rozebral sešívaný útok hostující obranu a celou akci zakončil Aleš Furch.

Pražané se pak nikam nehnali a střežili si pohodlný náskok. Snížit mohl Jajcay, v šanci však minul. Okamžitě z protiútoku se puk dostal až k Aleši Hyršlovi a ten se v poklidu trefil do sítě. Vzápětí dokázal z těžké pozice vypálit Jaroslav Maňas a kotouč skončil s trochou štěstí až v kleci. Pardubice se pak po zbytečných faulech oslabili a bránili se pouze ve třech. Toho slávisté využili, přesněji Aleš Furch, který bez větších problémů zkompletoval hattrick. Desátý gól Slavie mohl přidat Weinhold, od modré ale o kousek minul. Víc už toho ani jeden z týmů nestihl.

Zápasy v sezóně

1. kolo, 6. 9. 2013
PCE - SLA
1:2
8. kolo, 23. 9. 2013
SLA - PCE
9:1
15. kolo, 12. 10. 2013
PCE - SLA
1:3
22. kolo, 16. 11. 2013
SLA - PCE
2:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube