7.9.2013
Jan Hrabal

Starší dorostenci mají první dva body, získali je v Liberci

LIBEREC — Po nepříjemné prohře doma se Slavií dokázali starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice a vyhrát 5:4 po samostatných nájezdech v Liberci. Dvěma brankami se blýskl Ondřej Panna, další přidali Miroslav Hylena, Jakub Martinec a rozhodující nájezd proměnil Andreas Jajcay.

Extraliga staršího dorostu, 2. kolo, sobota 7.9.2013, Svijanská aréna

Bílí Tygři Liberec

Dynamo Pardubice

4:5sn
2:1, 0:2, 2:1 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 11:11 Divila (Král, Tržický), 14:30 Lakatoš, 54:31 Selecký (Klinger, Sviták), 55:49 Král – 14:13 Hylena (Jajcay), 21:13 Panna (Zadina, Procházka), 25:04 Martinec (Rohlík, Jajcay), 45:28 Panna (Zadina, Vála), rozhodující samostatný nájezd Jajcay. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 4:4, 4:5.
Bílí Tygři Liberec: Hosnedl – Klinger, Tržický, Běhula, Divila, Suchý, Husa, Němeček – Král, Zachar, Gecko, Solenský, Lakatoš, Bělohorský, Babec, Kačírek, Šíre, Sviták, Chlum.
Dynamo Pardubice: Husár – Procházka, Budík, Vyskočil, Franc, Vála, Benýšek, Kučera, Faltys – Panna, Musil, Havrda, Kuťák, Zadina, Hlaváček, Rohlík, Martinec, Kusý, Hylena, Jajcay, Velinský.

Komentář

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, dlouho se jim však nedařilo vážněji ohrozit branku. A když už se k ohrožení dostali, naráželi na dobře chytajícího Husára. K první brance jim nakonec dopomohla trocha štěstí, střelu Vojtěcha Divily sice Husár vyrazil, od bruslí obránců však nakonec doputoval puk až za brankovou čáru.

Pardubice se po obdržené brance vrhly do útoku, nakonec se jim díky důrazu na brankovišti podařilo vyrovnat. Ve skrumáži v brankovišti domácích se nejlépe zorientoval Miroslav Hylena a dorazil puk za Hosnedlova záda. Hned o sedmnáct vteřin později už Liberec znovu vedl, gól na 2:1 vstřelil přesnou ranou Dominik Lakatoš.

Vstup do druhé třetiny se však povedl lépe východočeskému týmu. Nejprve ve 22. minutě využil přesilovou hru kapitán Pardubic Ondřej Panna, který zakončil pohlednou kombinaci hostí. O čtyři minuty později dokázal po osmi vteřinách využit další přesilovku Jakub Martinec a dokonal tak obrat.

Dvě rychlé branky liberecké hráče psychicky položili, hra se jim příliš nedařila. Světlými výjimkami byly například brejky Lakatoše nebo Běhuly. I tak se ale do větších šancí dostávali převážně hosté a Hosnedl se musel pořádně ohánět. Konec třetiny byl pro domácí téměř vysvobozením.

Ve třetí třetině Bílí Tygři dotahovali jednobrankovou ztrátu, místo nich však udeřili opět hosté. Po přesné přihrávce mladíka Zadiny skóroval dnes podruhé Ondřej Panna a vytvořil tak mezi oběma týmy již dvougólovou propast.

S blížícím se závěrem přibývala na obou stranách nervozita. Na sklonku 52. minuty došlo k hromadné potyčce, kterou zapříčinilo snad až příliš důrazné Šírovo dohrávání brankáře Husára. To jako by liberecké hokejisty nakoplo, o dvě a půl minuty později už dokázali konečně korigovat skóre. Samuel Solenský dokázal prostřelit brankářovy betony. A necelé dvě minuty později již bylo vyrovnáno, srovnání zařídil přesnou ranou Zdeněk Král. To znamenalo, že se muselo prodlužovat.

Prodloužení přineslo vyrovnanou hru. Šancí bylo k vidění hned několik, ani jedna však gól neznamenala. Rozhodnout o zisku bodu navíc tak musely samostatné nájezdy. V nich prokázali hosté mnohem lepší produktivitu. V první sérii skóroval Andreas Jajcay, ve třetí ještě Filip Kuťák, a protože nikdo z Tygrů nebyl v prvních sériích úspěšný, třetí domácí hráč už k nájezdu ani nemusel nastoupit. Liberec tak poprvé v sezoně klopýtl a v tabulce si přičetl jediný bod.

Zápasy v sezóně

Turnaj, 11. 8. 2013
PCE - LIB
11.08.2013
2. kolo, 7. 9. 2013
LIB - PCE
4:5sn
9. kolo, 27. 9. 2013
PCE - LIB
4:5p
16. kolo, 18. 10. 2013
LIB - PCE
4:0
23. kolo, 22. 11. 2013
PCE - LIB
4:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube