6.9.2013
Marek Votke

Starší dorostenci neudrželi vedení, se Slavií padli 1:2

PARDUBICE — Porážkou 1:2 vstoupili do extraligové sezony starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Po brance Michala Musila sice vedli nad Slavií Praha, ta ale dokázala zápas v malé hale ČEZ Areny otočit.

Extraliga staršího dorostu, 1. kolo, pátek 6.9.2013, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Slavia Praha

1:2
0:0, 1:0, 0:2
Branky a nahrávky: 22. Musil – 44. Příkop (Durch), 45. Mušo (Kolář). Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 50. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Dynamo Pardubice: Klouček – Budík, Procházka, Vyskočil, Franc, Vála, Benýšek, Kučera, Faltys, Havrda, Musil, Panna, Hlaváček, Zadina, Jajcay, Rohlík, Martinec, Kusý, Hyléna, Voženílek, Velínský.
Slavia Praha: Frodl (Sochůrek) – Hejda, Kottek, Straka, Weinhold, Zderadička, Krejčí, Příkop, Suda, Furch, Hyršl, Hejdák, Josefus, Vyskočil, Nestrašil, Mušo, Kolář, Maňas, Sládek, Mareček, Novák.

Komentář

První dějství úvodního kola nového ročníku Extraligy staršího dorostu si toho pro dorazivší diváky moc nepřipravilo. Domácí, vědomi si výhody v podobě domácího prostředí sic do zápasu nastoupili aktivněji, ale zbrzdila je série vyloučení.

Nejprve, za příliš mnoho hráčů na ledě, pykal Andreas Jajcay, po něm si za podražení na dvě minutky odpočinul Denis Kusý a do třetice navštívil trestnou lavici Michal Musil. Během těchto krátce po sobě jdoucích vyloučení se Slavia dostala více do hry, vytvořila si hned několik šancí, ale na gól to nestačilo.

Paradoxně nejblíže gólu byly Pardubice, a to když ve vlastním oslabení ujel po pravé straně Martin Hlaváček, kterého si ovšem pohlídal gólman hostů Dominik Frodl a nepřipustil změnu skóre. První třetina tak byla ukončena za bezbrankového stavu.

Zato obraz hry ve druhé třetině se výrazně změnil. Hned v první minutě ujel hostující obraně kapitán Pardubic Ondřej Panna, kotouč ovšem mezi Frodlovy betony neprocpal. Půl minutku na to už se ale domácí radovali. Michal Musil ujel s jedním ze svých spoluhráčů do úniku dva na jednoho a rozhodl se pro individuální postup. Jeho první střelu ještě hostující brankář vyrazil, ale na dorážku už byl krátký – 1:0

Od té doby hrál ve druhé třetině už pouze jeden tým, ten domácí. Další šanci na navýšení skóre měl v polovině utkání Denis Kusý, ale střelu svého spoluhráče tečoval pouze do tyče.

Stejně tak dopadl o pět minut později i Ondřej Vácha, jenž při přesilovce dostal přihrávku do druhé vlny, ale místo střely do odkryté klece orazítkoval taktéž brankovou konstrukci.

Domácí byli i nadále velmi aktivní, za zmínku ze druhé třetiny stojí ještě ostrá střela Budíka od modré při početní výhodě, kterou ale Frodl vyrazil mimo mantinely.

Do třetí třetiny jakoby nastoupila nová Slavia. Hostující hráči věděli, že zápas je zcela otevřený a svého soupeře nepouštěli do větších příležitostí. Naopak, ihned z kraje se krásnou ranou příklepem bez přípravy pod víko trefil Luboš příkop a vyrovnal – 1:1.

O necelou minutu později už hosté dokonce vedli. To když slávistická letka dokonale rozebrala pardubickou obranu včetně brankáře a puk skončil až v síti domácích – 1:2.

Od té doby to byli Pražané, kdo byl lepším týmem na ledě. Pardubice byly po zbytek zápasu pod velkým tlakem, který vyústil v další sérii několika vyloučení a hosté tak v klidu mohli zápas dotáhnout až do vítězného konce.

Zápasy v sezóně

1. kolo, 6. 9. 2013
PCE - SLA
1:2
8. kolo, 23. 9. 2013
SLA - PCE
9:1
15. kolo, 12. 10. 2013
PCE - SLA
1:3
22. kolo, 16. 11. 2013
SLA - PCE
2:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube