14.2.2014
Václav Mohelník, Jan Hrabal

Junioři se vytáhli v Chomutově, avšak ztratili naději na play off

CHOMUTOV — Radost a naštvání se mísily kabinou juniorů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice po utkání v Chomutově. Na ledě prvního celku dokázali Východočeši po brankách Michaela Špačka a Jana Veselého vyhrát 2:1 v prodloužení, vzhledem k ostatním výsledkům je ale čeká boj o udržení extraligy.

NOEN extraliga juniorů, 35. kolo, pátek 14.2.2014, Nová aréna

Piráti Chomutov

Dynamo Pardubice

1:2p
1:1, 0:0, 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 5:01 R. Veselý (Šulák, Kaše) – 16:58 Špaček (Pilný), 62:14 J. Veselý (Vácha, Poulíček). Rozhodčí: Turčan – Hynčica, Rozlílek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 110. Střely na branku: 36:16. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Piráti Chomutov: Dvořák – Cestr, Černý, Havel, Meliško, Michálek, Šulák, Tejnor – Bednář, Hejcman, Hlava, Huňady, Chrpa, Jindra, Kaše, Lehnert, Paleček, Šťovíček, R. Veselý, Vrána.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Bažant, Petira, Pilný, Štědrý, Vácha, M. Voženílek – Brida, Bureš, Fiala, Chvojka, Kysela, Pipek, Poulíček, Schneider, Špaček, J. Veselý, D. Voženílek, Zelinger.

Komentář

Zápas začaly lépe hostující Pardubice. Hned od začátku hosté zamkli domácí Piráty v jejich obranném pásmu. Chomutov se vymanil z tlaku na začátku třetí minuty. První střelu vůbec vyslali domácí, až v minutě čtvrté. Od té doby se domácí zvedli a začali diktovat tempo hry. Odměnou byla branka v šesté minutě. Libor Šulák pálil od modré a před brankářem tečoval puk Radek Veselý – 1:0.

Zvýšit mohl Jan Hammerbauer, ale únik v desáté minutě neproměnil. Hosté se radovali z vyrovnání v čase 16:58. Přihrávku Luďka Pilného zpracoval Michael Špaček a střelou nad betony překonal domácího Dvořáka v bráně – 1:1.

Druhá část byla poněkud za očekáváním. Pardubice se dostaly do útlumu, ale Chomutov toho nedokázal využit. Za zmínku stojí snad pouze akce Daniela Lehnerta. Následný pokus zneškodnil hostující a dobře chytající gólman Vejmelka. Po druhé části se skóre zápasu neměnilo.

Ve třetí třetině přibili osobní souboje, ale to hlavní ne – góly. Začátek třetí třetiny poznamenalo několik vyloučených, ale ani jeden z týmů své šance nevyužil. Psala se osmačtyřicátá minuta a domácí brankář zažil horkou chvilku poté, co domácí obránce těsně před ním tečoval střelu pardubických. O minutu později si museli trenéři Pardubic vzít timeout a upozornit hráče na správný směr, kterým by se měli ubírat. To na chvíli pomohlo. Poslední velkou šanci na konci zápasu měl Darek Hejcman, který trefil tyč. To se psala již šedesátá minuta.

Krátce po začátku prodloužení rozhodl svým gólem Jan Veselý, který využil v čase 62:14 nabídnutou přesilovou hru a potrestal tak domácí Piráty. Pardubice se tak mohly radovat z premiérového bodu a výhry v prodloužení na půdě lídra juniorské extraligy.