7.12.2013
Patrik Moučka

Junioři marně dotahovali náskok Liberec

PARDUBICE — Sobotní utkání v malé hale se juniorům HC ČSOB Pojišťovna Pardubice nepovedlo. Východočeši prohráli s Libercem 1:2, jejich jediný gól vstřelil Michael Špaček v oslabení.

NOEN extraliga juniorů, 24. kolo, sobota 7.12.2013, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Bílí Tygři Liberec

1:2
0:1, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 42:26 Špaček – 1:55 Havlas (Pálek), 32:40 Psota. Rozhodčí: Vampola – Huryta, Urubčík. Vyloučení: 3:0, navíc Žďárský (Liberec) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Kalous, Procházka, Štědrý, Vácha, M. Voženílek – Brida, Fiala, Havel, Chvojka, Kysela, Pipek, Poulíček, Schneider, Špaček, Veselý.
Bílí Tygři Liberec: Vaněček – Arlt, Havlín, Jandejsek, Mrázek, Pálek, Šír – Boček, Dlouhý, Havlas, Hrníčko, Kalfiřt, Langhammer, Mikyska, Pilař, Psota, Svoboda, Vlk, Žďárský.

Komentář

Počátek první třetiny se hrál ve velkém nasazení. Gól na sebe nenechal dlouho čekat. Už ve 2. minutě utkání se k odraženému puku dostal liberecký Havlas a zasunul kotouč do odkryté branky – 0:1.

I Pardubice si vytvořily gólovou příležitost. Martin Havel dostal pěknou přihrávku do mezikruží, kličkou si položil brankáře, ale zakončení šlo vysoko nad branku. Pěknou střelou z mezikruží hrozil i Jan Veselý, ale na skóre to nic neměnilo.

Na opačné straně zkoušel štěstí Psota, ale Vejmelka zastavil jeho pokus. Vaněček taky ukázal špetku svého umění, když vychytal tři pokusy našich hráčů a zejména pokus Bridy, který nedokázal dotlačit puk do branky.

Ve druhé třetině měl více ze hry Liberec, který neustále ohrožoval Vejmelku a vytvářel si gólové příležitosti. Druhý gól do pardubické sítě vstřelil v čase 32:40 Matěj Psota, který našel puk ve skrumáži před brankou a poté ho zasunul do branky – 0:2.

Na pardubické straně se dostal do samostatného úniku Patrik Poulíček, ale byl faulován. Rozhodčí nařídil trestné střílení. Pardubický kapitán zkoušel svoji pověstnou střelu pod vyrážečku, nebyl ale úspěšný, a tak se na skóre nic neměnilo.

Liberec ještě do konce třetiny tlačil a chtěl zužitkovat svoji převahu, ale dalšího gólu se nedočkal.

Pardubice začaly ve třetím dějství aktivněji než v předchozí třetině a hře to hned bylo znát. Východočeši snížili ve svém oslabení, v jeho zpočátku vypíchl puk Michael Špaček a dostal se do samostatného úniku, který proměnil – 1:2.

Poté za faul na Martina Havla obdržel pětiminutový trest a do konce utkání liberecký hráč Martin Žďárský. Pardubice, ale přesilovku nevyužily, i když si vytvořily několik šancí.

Pardubice tlačily až dokonce, Liberec ale jejich finálnímu náporu včetně hry bez brankáře odolal.

Zápasy v sezóně

Turnaj, 17. 8. 2013
PCE - LIB
17.08.2013
Přát., 3. 9. 2013
LIB - PCE
03.09.2013
6. kolo, 21. 9. 2013
LIB - PCE
5:0
24. kolo, 7. 12. 2013
PCE - LIB
1:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube