14.11.2013
Marek Votke

Cenná výhra po pauze! Junioři zdolali Chomutov za dva body

PARDUBICE — Vydřené vítězství! Junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice porazili silný Chomutov 2:1 po samostatných nájezdech. Dlouho bezbrankový zápas rozčísla dorážka Daniela Voženílka, po vyrovnání Pirátů musely rozhodovat samostatné nájezdy. Ten vítězný hned v první sérii proměnil domácí kapitán Patrik Poulíček.

NOEN extraliga juniorů, 17. kolo, čtvrtek 14.11.2013, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Piráti Chomutov

2:1sn
0:0, 0:0, 1:1 – 0:0 – 1:0
Branky a nahrávky: 45:19 D. Voženílek (Veselý), rozhodující samostatný nájezd Poulíček – 53:07 Vrána (Havel, Peštuka). Rozhodčí: Stolín – Blümel, Barvíř. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 23. Střely na branku: 30:43. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Bažant, Petira, Štědrý, Vácha, M. Voženílek – Brida, Fiala, Hlaváček, Chvojka, Kysela, Panna, Poulíček, Schneider, Špaček, Veselý, D. Voženílek.
Piráti Chomutov: Maštalířský – Černý, Drobný, Havel, Kopáč, Michálek, Ringler, Szathmáry – Bednář, Huňady, Chrpa, Janák, Jindra, Kämpf, Novák, Paleček, Peštuka, Šťovíček, Vrána.

Komentář

Od úvodního vhazování byli diváci v prvním dějství svědky vyrovnaného zápasu. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba brankáři si připisovali zákroky z kategorie lehčích.

K první vážnější šanci se dostal v osmé minutě pardubický Jiří Kysela, když se dostal k odraženému kotouči před ležícím chomutovským brankářem. Maštalířský ovšem kotouč letící do brány na poslední chvíli vykopl špičkou betonu.

Poté se domácí dostali ještě více do hry, když přišla jejich první přesilovka, ve které si vytvořili slibný tlak. Ten ovšem vygradoval pouze v příklep Michala Petiry směřující do tyče chomutovské klece.

Vyrovnaná partie se přenesla i do třetiny druhé. Na jeho začátku se pěknými individuálními akcemi prezentovali pardubičtí Jan Veselý a Michael Špaček, kteří shodně obkroužili branku a s jejich střelami chomutovský gólman přece jen trochu práce měl.

Do hry se posléze více dostal i Chomutov podpořen přesilovou hrou, ve které si vytvořil hned několik slibných šancí. Obrana spolu s Karlem Vejmelkou ovšem odolala.

druhou polovinu prostřední třetiny poznamenala série dalších vyloučení, která rozkouskovala hru, což znamenalo, že za bezbrankového stavu se šlo do kabin i po druhé siréně.

Poslední třetina se od zbytku zápasu nelišila už vůbec. Lépe ale zahájil Chomutov. Konkrétně Jakub Vrána, jenž uháněl sám na Vejmelku, ale gól nevstřelil.

Jak už to tak ve sportu bývá, nedáš – dostaneš. O pár chvil později zavez kotouč do útočné třetiny Jan Veselý a v pádu předložil kotouč Danielu Voženílkovi, který procpal kotouč za Maštalířova záda – 1:0.

Pardubické hráče dlouhou dobu držel dnes famózní Karel Vejmelka a už, už to vypadalo, že domácí zvítězí nejtěsnějším možným rozdílem, ale hostům se nakonec podařilo vyrovnat.

V přesilovce Piráti zaujali klasické postavení a po ose Peštuka – Havel – Vrána kotouč skončil až za zády do té doby jistým pardubickým brankářem – 1:1.

Tato branka rozhodla o tom, že utkání se bude rozhodovat až v nadstavbě. Nejprve prodloužení, kde byl lepším týmem Chomutov. Branka ovšem nepadla a utkání dospělo až k samostatným nájezdům.

V nich byl jako jediný hned v první sérii úspěšný kapitán Pardubic Patrik Poulíček a rozhodl o tom, že dva body získají domácí – 2:1. Východočechy podržel jistý gólman Karel Vejmelka.

Fotogalerie