19.10.2013
Luboš Olszar, Jan Hrabal

Junioři vezou z východu tři body, v Třinci se neprosadili

TŘINEC — Po cenné výhře ve Vítkovicích pokračovala mise pardubických juniorů v Třinci. Zde se jim už nevedlo, Oceláři je porazili 4:0.

NOEN extraliga juniorů, 14. kolo, sobota 19.10.2013, Werk aréna

Oceláři Třinec

Dynamo Pardubice

4:0
0:0, 2:0, 2:0
Branky a nahrávky: 24:29 Ižacký (Franek), 25:29 Růžička (Jaroš), 45:17 Matyáš (Ižacký), 50:39 Franek (Kovarčík). Rozhodčí: Husička – Mrákava, Řezáč. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 62. Střely na branku: 38:28. Průběh utkání: 4:0.
Oceláři Třinec: Svoboda – Běhal, Heider, Matyáš, Valíček, Zahradníček – Franek, Helešic, Ižacký, Jaroš, Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík, Křibík, Matuš, Pěnčík, Růžička.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Kalous, Schneider, Štědrý, Vácha, M. Voženílek – Brida, Fiala, Havel, Chvojka, Pipek, Poulíček, Špaček, Veselý, D. Voženílek, Zelinger.

Komentář

Utkání mezi domácími Oceláři a Pardubicemi přineslo spoustu zajímavých okamžiků a možných šancí ke skórování. Hned v první minutě hry se hosté vrhli do protiútoku, na jehož konci stál střílející Jan Veselý, jenž trefil levou tyč brány. Chvíli poté se na druhé straně tlačil k dorážce Marek Růžička, avšak ten byl hákován Danielem Voženílkem a Slezané si tak zahráli přesilovou hru, kterou ovšem patřičně nevyužili.

V půli první třetiny byl Zahradníček v útoku obrán o kotouč Špačkem, a ten se vrhl spolu s Poulíčkem do přečíslení. Druhý jmenovaný vracel přihrávku Špačkovi, který v těžké pozici těsně minul domácí klec. Skórovat se nepovedlo ani Marku Růžičkovi, jenž se dostal do úniku, ve kterém mu tváří tvář Vejmelkovi během zakončení sjel puk z čepele hole.

Ve druhé třetině se hrstka diváků už dočkala gólu, a to v rozmezí jediné minuty hned dvou. Nejprve z rychlé útočné akce otevřel skóre zápasu Jakub Ižacký a přesně o minutu později si na modré sebral puk Marek Růžička, který si s ním sjel až před bránu, odkud po tvrdé střele a odrazu od hrudi Vejmelky zapadl touš do sítě – 2:0.

Poté se mezi mantinely třinecké Werk arény odehrálo znovu představení gólových šancí, jako tomu bylo v první třetině. Po spolupráci na jeden dotek mohl znovu skórovat Růžička, ale puk na levé tyči usměrnit mezi tři tyče nedokázal. Na druhé straně zase v dobrém postavení Špaček mířil příliš vysoko a zbytek střel ničil skvělými zákroky Svoboda.

V závěru druhé dvacetiminutovky si sjel do ideální pozice k zakončení nikým nehlídán Havel, ale ten bekhendem trefil jen horní tyč. V posledních sekundách hry před druhou přestávkou také orazítkoval pardubickou bránu Radim Matuš.

Ve 46. minutě utkání se poprvé letos trefil obránce Třince Jakub Matyáš, a to už znamenalo tříbrankové vedení pro Oceláře. Za bezmála dvě minuty poté trefil při individuální akci Matuš znovu tyč a celou akci dojel z druhé vlny Růžička, jenž dorážel pouze do připraveného Vejmelky a za další dvě minuty měl už Matuš opravdu smůlu, jelikož potřetí v utkání skončil puk na tyči z jeho hokejky.

V půli periody Slezané zvedli radostí znovu ruce nahoru. Ve skrumáži hráčů před hostující klecí se nejlépe zorientoval Tomáš Franek, který našel puk a podél tyče jej zametl za brankovou čáru, což se později ukázalo jako poslední trefa duelu.

Opravdu velkou příležitost k čestné brance měly Pardubice v 55. minutě, když nejprve Poulíček bekhendem Svobodu nepřekonal, ale poté se to mohlo povést Marku Voženílkovi, který téměř na brankové čáře dorážel puk, avšak procpat jej, za bezbranně ležícího Svobodu se mu nepovedlo.