10.10.2013
Jan Hrabal

Junioři se vytáhli na lídra, Zlín zdolali za dva body

PARDUBICE — Velmi zajímavé utkání sehráli junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice proti vedoucímu týmu tabulky ze Zlína. Vyrovnaný zápas nenašel vítěze v pětašedesáti minutách, nekonečný příběh samostatných nájezdů rozhodli výborný brankář Karel Vejmelka a Daniel Voženílek, autor dvou pardubických tref. Tu třetí přidal kapitán Patrik Poulíček.

NOEN extraliga juniorů, 11. kolo, čtvrtek 10.10.2013, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Berani Zlín

3:2sn
0:1, 1:0, 1:1 – 0:0 – 1:0
Branky a nahrávky: 21:49 D. Voženílek (Špaček), 41:19 Poulíček (Špaček), rozhodující samostatný nájezd D. Voženílek – 14:41 Řezáč (Mika, Matula), 52:38 Popelka (Buchta). Rozhodčí: Homola – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 1:5, navíc Řezníček (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 36:54. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Kalous, Petira, Schneider, Štědrý, Vácha, M. Voženílek – Brida, Havel, Hlaváček, Chvojka, Panna, Poulíček, Řezníček, Špaček, D. Voženílek, Zelinger.
Berani Zlín: Svoboda – Andrýsek, Buchta, Kužílek, Macharáček, Řezáč, Stuchlík, Talán, Zbořil – Dalajka, Galuška, Gremlica, Hlaváč, Karola, M. Kratochvíl, Kovařík, Š. Kratochvíl, Matula, Mika, Popelka, Zaremba.

Komentář

Úvod zápasu byl spíše vlažnější, většímu tempu nepomohla ani pardubická přesilovka zkraje zápasu po Popelkově sekání. Domácí sice dvouminutovou výhodu strávili v pásmu soupeře, do vážnější střelecké pozice se ale nepropracovali.

Hned poté, co se potrestaný hráč vrátil na led, měl Zlín obrovskou šanci dostat se do vedení. Brejk tří na jednoho zakončoval Štěpán Kratochvíl, ale jeho natažená hůl nedokázala usměrnit rychlou přihrávku za Vejmelkova záda.

O pár minut později se už hosté radovali po trochu šťastnější trefě, nahození Jakuba Řezáče od modré čáry nikdo neviděl, ani brankář Pardubic, a puk doplachtil nad jeho ramenem až do sítě – 0:1.

Poté se hra trochu zrychlila, v závěru prvního dějství měli hosté výhodu početní převahy, ale Schneiderovo sekání ve vlastní obraně nepotrestali.

Druhá třetina byla oproti té první daleko zajímavější. Na jejím začátku využily Pardubice přesilovou hru, puk do zlínské sítě doklepl po Špačkově přihrávce zpoza brány Daniel Voženílek – 1:1.

Zlín mohl kontrovat v přesilovce, tu ale přes zajímavé šance nevyužil. V následné hře pět na pět se pak neprosadil Dominik Matula, jehož samostatný únik vychytal Karel Vejmelka. Na opačné straně se o chvíli později zjevil v podobné situaci Radovan Chvojka, ale i on narazil na soupeřova gólmana.

Velké šance otočit vývoj utkání měly Pardubice po Popelkově faulu kolenem. Východočeši sevřeli svého protivníka v obranném pásmu, největší šanci měl Daniel Voženílek, ale v zakončení těsně přestřelil zlínskou klec.

To bylo z pardubické strany ve druhém dějství vše. Iniciativu pak převzali zlínští borci, z nichž měl největší šanci v 35. minutě Miroslav Zaremba. Zlínský forvard dostal ideální puk do jízdy, samostatný nájezd mu ale zneškodnil brankář Vejmelka. Hosté měli více ze hry, i tak ale mohli inkasovat po obratné souhře dvojice Panna – Voženílek v závěru prostřední dvacetiminutovky.

Na začátku té třetí se prosadil pardubický kapitán Poulíček. Dostal od Špačka puk, popotáhl si jej a velepřesnou střelou otočil vývoj utkání – 2:1. Východočeši pak měli výhodu přesilové hry, tu ale nevyužili.

Pardubice se trochu zatáhly, Zlín tak útočil do plných. Východočeši se snažili využít každé příležitosti na rychlý protiútok. V 53. minutě se hosté dočkali vyrovnání, rychlý vpád do pásma zakončil přesnou střelou nad pravé Vejmelkovo rameno Michal Popelka – 2:2.

V závěru základní hrací doby měli blíže ke vstřelené rozdílové branky hokejisté Zlína, Pardubice však udržely vyrovnaný stav proti vedoucímu mužstvu tabulky.

V prodloužení byli aktivnější domácí hokejisté, svou herní převahu ale nedokázali gólově zúročit. Zápas musely rozhodnout samostatné nájezdy.

V první sérii se prosadil domácí Špaček po parádně provedeném blafáku, za Zlínské srovnal Lubomír Kovařík. Puk jím vystřelený trefil brankovou konstrukci a zvláštně se odrazil. Sudí Homola nejprve rozpažil, aby po následné konzultaci s kolegy gólově ukázal.

Velká hala ČEZ Areny pak sledovala nekonečné představení, jehož hlavní roli hráli brankáři. Až v deváté sérii ukončil napínavý duel přesnou střelou mezi betony zlínského gólmana dnes večer dvoubrankový Daniel Voženílek – 3:2.

Zápasy v sezóně

Přát., 8. 8. 2013
ZLN - PCE
0:2
Turnaj, 17. 8. 2013
PCE - ZLN
17.08.2013
11. kolo, 10. 10. 2013
PCE - ZLN
3:2sn
29. kolo, 17. 1. 2014
ZLN - PCE
3:2sn

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube