Reportáž ze zápasu

NOEN extraliga juniorů, 9. kolo, pátek 4.10.2013, Kajot aréna

Kometa Brno

Dynamo Pardubice

7:2
2:1, 3:0, 2:1
Branky a nahrávky: 14:06 Zbořil (Papp), 18:50 Vágner (Kusko, Cívka), 21:23 Raška (Papp), 27:05 Papp (Boček), 39:15 Beneš (Kusko, Kozel), 44:09 Zbořil, 59:35 Boček (Papp, Raška) – 4:57 Pipek (Vácha, Štědrý), 49:29 Pipek (Vácha). Rozhodčí: Čech – Černý, Reich. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:1. Diváci: 101. Střely na branku: 33:28. Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:2, 7:2.
Kometa Brno: Klimeš – Cívka, Mytiska, Sedlák, Vágner, Vojáček, Zbořil – Beneš, Boček, Boltvan, Kozel, Král, Kunce, Kusko, Papp, Raška.
Dynamo Pardubice: Vejmelka (21:23–27:05 a od 40:00 Stibůrek) – Kalous, Petira, Pilný, Štědrý, Vácha, M. Voženílek – Fiala, Havel, Chvojka, Kysela, Panna, Pipek, Poulíček, Schneider, D. Voženílek.

Komentář

Utkání začalo lépe pro hostující Pardubice. Hned v páté minutě nahodil Vácha kotouč pře bránu a Tomáš Pipek jej protečoval za záda padajícího Klimeše – 0:1.

Východočeši zlobili dál, jenže své šance neproměnili a udeřilo na druhé straně. Na začátku patnácté minuty hrála Kometa přesilovku a krásnou bombu od modré vyslal Jakub Zbořil, po jehož čistém průstřelu se puk zatřepal až v síti brankáře Vejmelky – 1:1.

Brňané rázem ožili a do konce první třetiny dokázali přidat ještě jednu branku. Lukáš Vágner pláchl po pravé straně, najel si před Vejmelku a poslal kotouč nechytatelně do šibenice – 2:1. Po první části se nakonec domácí mohli uklidnit, do druhé části šli s jednobrankovým náskokem.

Dlouho tento stav nevydržel. Sotva začala druhá perioda, prosadil se Adam Raška, jenž si vyjel zpoza brány, nastřelil puk na Vejmelku, který si ho smolně srazil do sítě – 3:1: Kouč Rohlík jej poslal z klece a do ní poslal Stibůrka, nicméně ani on se ve svém pracovišti dlouho neohřál. V osmadvacáté minutě vyšťoural kotouč před bránou a s vypětím všech sil jej procedil do sítě Marek Papp – 4:1. Do brány se tak vrátil znovu Vejmelka a lavička Pardubic si navíc vyžádala oddechový čas.

Nebylo to však nic platné, v poslední minutě to měly Pardubice již za bůra. Filip Beneš vypálil z pravého kruhu a prostřelil mezi betony Vejmelku, který měl už definitivně dohráno, zápas dochytal Antonín Stibůrek – 5:1. Do poslední třetiny se tak šlo za prakticky rozhodnutého stavu.

Kometa ale neměla stále dost a chtěla se střelecky co nejlépe realizovat. Což se také povedlo Jakubu Zbořilovi, jenž přidal svou druhou páteční branku. Sám si nahodil kotouč, ten se od mantinelu dostal zpět před něj a nadvakrát procpal puk do pardubické svatyně – 6:1. Běžela padesátá minuta a i Tomáš Pipek přidal svůj druhý střelecký zápis. Také se radoval z dorážky – 6:2.

Závěrečný účet utkání stanovil pětadvacet vteřin před koncem Jan Boček, jenž tak trochu náhodně práskl do puku a ten proskotačil do sítě – 7:2. Brňané tak po pěti kolech získali plný počet bodů a na pardubickém perníčku si s chutí pochutnali.

Ohlasy po utkání

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): „Zápas pro nás nezačal nějak moc dobře, prohrávali jsme. Ale postupně se naše hra lepšila. Ve druhé třetině se nám podařilo i nastřílet pár branek. Předvedli jsme i pár pěkných akcí. Doufejme, že nám dnešní utkání pomůže. Další zápasy budou pořád těžké. Za druhou a třetí třetinu jsme si výhru zasloužili, byl to dobrý výkon.“

Pavel Rohlík (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „První třetina byla ještě dobrá, nevypadalo zas tak špatně. Bohužel máme hodně kluků nemocných a zraněných. I v tomto utkání někteří nedohráli a odehrát duel proti Kometě ve dvanácti lidech je velice těžké. Výsledek tomu také odpovídá.“