7.10.2013
Marek Votke

Oslabení junioři těsně přehráli Jihlavu

PARDUBICE — V podobné situaci jako starší dorostenci se před dnešním zápasem nacházeli Pardubičtí junioři a jejich cíl pro zápas s Jihlavou byl jasný. První třetina domácím vyšla skvěle, když v ní zaznamenali hned tři branky. Ve druhé polovině zápasu ale hosté zlepšili hru a do poslední minuty bojovali o vyrovnání. Gól proti „svým“ zaznamenal David Březina.

NOEN extraliga juniorů, 7. kolo, pondělí 7.10.2013, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Dukla Jihlava

4:3
3:0, 0:2, 1:1
Branky a nahrávky: 7:53 M. Voženílek (Brida), 10:15 Havel (Brida, M. Voženílek), 13:48 Schneider (Řezníček), 51:34 Poulíček (Fiala, Schneider) – 25:19 Němec (Žáček), 32:04 Jícha (Březina), 53:59 Březina (Lupač, Dundáček). Rozhodčí: Úlehla – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 50. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Kalous, Petira, Pilný, Štědrý, Vácha, M. Voženílek – Brida, Fiala, Havel, Chvojka, Panna, Pilný, Poulíček, Řezníček, D. Voženílek.
Dukla Jihlava: Fučík – Čermák, Dundáček, Polívka, Tobola, Vala, Žáček – Beran, Březina, Jícha, Lupač, Mahút, Molnár, Němec, Severa, Vantuch, Vykouk.

Komentář

Úvod jako z partesu si pro dnešní utkání připravily domácí Pardubice. Lukáš Vácha hned ve 3. minutě ještě svým příklepem od modré trefil tyč, aby mohl o pár chvil později přesně zacílit Marek Voženílek – 1:0.

Druhý gól tohoto střetnutí na sebe taktéž nenechal dlouho čekat. Zhruba dvě minuty po prvním gólu Michal Brida nahodil kotouč na jihlavského brankáře, jemuž černá pryž vypadla z výstroje a toho využil dojíždějící Martin Havel – 2:0.

Pardubice po této brance ještě více ožily a jejich aktivita vyústila v gól třetí. Z nenápadné akce se po Řezníčkově pasu prosadil Jan Schneider – 3:0.

Jihlavští mohli po sléze snížit na rozdíl dvou branek, ale střela z úhlu jednoho z útočníků si našla cestu pouze do tyče, odkud se odrazila do výstroje pardubického brankáře.

Do druhé třetiny domácí vstoupili přesilovou hrou pokračující z té první, ale gól nepadl. Možnost reparátu měli o pár chvil později, ovšem ani tentokráte nijak zvlášť neohrozili jihlavského brankáře a přišel trest.

Po přihrávce Miroslava Žáčka se ve 26. minutě ve středním pásmu puku ujal Marek Němec, dostal se až před Vejmelku a střelou nad beton mu nedal šanci – 3:1.

Od této chvíle byla Jihlava po zbytek druhého dějství jasně lepším týmem, důkazem toho byl druhý gól, jenž padl po závaru před Vejmelkou, ve kterém se nejlépe zorientoval Lukáš Jícha – 3:2

Do konce prostřední části měli hosté z Vysočiny ještě dvě veliké šance na vyrovnání. Nejprve ve vlastním oslabení uháněl na Vejmelku David Březina, jenž je v Jihlavě na hostování právě z Pardubic a pár chvil po něm, tentokráte v přesilovce, do odkryté branky mířil jeden z jeho nových spoluhráčů, ovšem Vejmelka předvedl skvělý zákrok betonem.

Poslední dějství pro dorazivší diváky zprvu nebylo příliš atraktivní, alespoň jeho první polovina ne, hra byla poněkud rozkouskovaná a neustále se přerušovalo.

Totéž ale nelze říci o závěrečné desetiminutovce, ve které nenápadnou střelou z ničeho nic udeřil Patrik Poulíček – 4:2.

Už se zdálo, že toto vedení si domácí pohlídají, ale Jihlava byla jasně proti. O dvě a půl minuty později už to bylo o dvě branky, když se prosadil David Březina, alespoň v tomto utkání soupeř domácích – 4:3.

Tato branka vlila hostům krev do žil a ihned reagovali oddechovým časem. Ten vyústil v závěrečnou dvě minuty trvající power play, kterou ovšem Pardubice přestály a berou tři body.

Zápasy v sezóně

7. kolo, 7. 10. 2013
PCE - JIH
4:3
25. kolo, 6. 1. 2014
JIH - PCE
4:5sn
37. kolo, 18. 2. 2014
PCE - JIH
5:3
41. kolo, 5. 3. 2014
JIH - PCE
3:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube