7.9.2013
Marek Kratochvíl, Jan Hrabal

Junioři dotáhli čtyřbrankové manko, i tak jedou z Plzně s prázdnou

PARDUBICE — Zdánlivě ztracený zápas v Plzni pardubičtí junioři nevzdali, dokázali na pomezí druhé a třetí třetiny vyrovnat z 0:4 na 4:4, alespoň bod si ze západočeské metropole neodvezli, protože poslední gólové slovo měli domácí v přesilovce.

NOEN extraliga juniorů, 2. kolo, sobota 7.9.2013, ČEZ Aréna, Plzeň

Plzeň

Dynamo Pardubice

5:4
3:0, 1:1, 1:3
Branky a nahrávky: 4:59 Kepka (Uhlík, Mašek), 8:43 Tulačka (Pejchar, Marcel), 17:22 Michel (Tulačka), 24:07 Michel (Hanus, Houfek), 47:30 Kepka (Indrák, Marcel) – 39:09 Špaček (Poulíček), 41:32 Poulíček (Špaček, D. Voženílek), 42:38 D. Voženílek (Špaček, Štědrý), 45:40 Chvojka (Poulíček). Rozhodčí: Zubzanda – Kopáč, Gerát. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. Diváci: 87. Střely na branku: 39:28. Průběh utkání: 4:0, 4:4, 5:4.
Plzeň: Pacl – Marcel, Kubík, Houfek, Hanus, Holý, Rajal – Kohel, Pejchar, Přikryl, Indrák, Michel, Tulačka, Kristl, Uhlík, Mašek, Kepka, Čadek, Polata, Langer
Dynamo Pardubice: Müller (17:22 Stibůrek) – M. Voženílek, Vácha, Štědrý, Pilný, Petira, Schneider, Divecký, Havel, D. Voženílek, Řezníček, Kysela, Poulíček, Brida, Bureš, Chvojka, Zelinger, Bohuněk, Špaček.

Komentář

Plzeňští vstoupili do utkání velmi aktivně, od samého úvodu se tlačili do zakončení a hosté museli sáhnout už v první minutě po faulu za dvě minuty. Přesilovou hru ještě indiáni nezužitkovali, ale první branka přišla vzápětí. V páté minutě dorážel na brankovišti hostů důrazný Jiří Kepka a Plzeň šla zaslouženě do vedení. Hostům se dařilo dostávat do zakončení jen po samostatných akcích, kombinace mezi Východočechy ale vázla, a brzy tak přišel další zásah Plzně.

Vojtěch Tulačka si poradil s brankářem Müllerem po Pejcharově parádní přihrávce, kterou zakončil po pěkné kličce přesnou bekhendovou střelou. Müller dělal, co mohl a Tulačku v další zajímavé příležitosti ještě vychytal, na tvrdou ránu od modré z hole Davida Michela ale nedosáhl a ještě před první sirénou opustil brankoviště. Na jeho místo se postavil Antonín Stibůrek.

Plzeň pokračovala i po přestávce v agresivní hře, ale hned v úvodu to s tou agresivitou přehnal Marcel a nabídl hostům přesilovou hru. Tu však hosté nevyužili a při následné přesilovce na druhé straně ukázal soupeři David Michel, jak se dá tato herní situace přetavit v branku. Krátce poté mohl Michel dokonce završit hattrick, z rychlého kontru ale trefil jen tyčku a při následném nárazu na mantinel za pardubickou brankou si nejen zlomil hokejku, ale také utrpěl nějaký šrám, který mu nedovolil dále pokračovat ve hře. Plzni se tak nabouralo složení formací, čehož hosté dokázali využít.

V poslední minutě druhé třetiny dokázal využít přesilovou hru hostů Michael Špaček, který přesnou střelou zápěstím vymetl pavučinky v horním rohu Paclovy branky, a předznamenal tak pardubické znovuzrození. Hned v úvodu třetí třetiny se totiž hosté dostali do tlaku a víceméně takovou střelou z nouze z ostrého úhlu překvapil všechny přítomné Patrik Poulíček, když kotouč zapadl přímo pod břevno plzeňské branky. Hned o minutu později přidal další gól Daniel Voženílek a na indiánech ležela pořádná deka. Tři minuty na to navíc po obrovské chybě v útočném pásmu ujel domácím Radovan Chvojka, který dokonal čtvrtou brankou mohutné vzepětí Východočechů a vyrovnal.

Plzeňané se naštěstí dokázali včas vzpamatovat, chytli se příležitosti v podobě přesilové hry a rychle se vrátili zpět do vedení zásluhou Jiřího Kepky, na jehož dělovku neměl Stibůrek nárok dosáhnout. I přes několik dalších šancí hostů zejména při závěrečné hře bez brankáře pak dokázali Západočeši jednobrankový náskok uhájit a nakonec vybojovali vítězství.