13.3.2013
Marek Votke, Jan Hrabal

Starší dorostenci se proti Třinci neprosadili

PARDUBICE — Roli favorita potvrdili Oceláři Třinec v prvním utkání osmifinále play off v Pardubicích. Východočeši na svého soupeře nestačili, podlehli mu 0:4 a jejich šance na postup do dalších bojů klesly na minimum.

Extraliga staršího dorostu, OF1, středa 13.3.2013, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Oceláři Třinec

0:4
0:2, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 14:07 Růžička (Kovarčík, Heider), 19:38 Kasala (Kovařčík, Kofroň), 21:31 Kofroň (Kasala, Kovařčík), 51:33 Lorek (Pala). Rozhodčí: Stolín – Bosák, Šmíka. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 220. Střely na branku: 18:38. Průběh utkání: 0:4. Stav série: 0:1.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Budík, Divecký, Faltýnek, Kracík, O. Petric, Procházka – Barkóci, Bohuněk, Havrda, Hlaváček, Chvojka, Kuťák, Kysela, Špaček, Velínský.
Oceláři Třinec: Svoboda – Bartoň, Cienciala, Heider, Mičulka, Stránský, Walaski, Zahradníček – Christov, Jašek, Kasala, Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík, Lorek, Motloch, Pala, Pěnčík, Růžička, Trčka.

Komentář

Do pardubické ČEZ Areny si k dnešnímu zápasu našla cestu opravdu početná skupina domácích příznivců. Ti ovšem mnoho důvodu k radosti v prvním dějství neměli.

Třinečtí totiž do zápasu doslova vlétl a nechával svého soupeře vcelku za sebou. Hned v úvodu Adam Kofroň otestoval pozornost Vejmelky, jenž tváří v tvář třineckému útočníkovi zaúřadoval ramenem.

Pardubičtí se ovšem nechtěli před publikem nechat zahanbit a snažili se být rovnocenným soupeřem. Obrovskou šanci poslat domácí do vedení měl kapitán Radovan Chvojka, když v oslabení obráncům na modré vypíchl kotouč a uháněl sám na Svobodu. Branku ovšem netrefil.

Potvrdilo se pravidlo nedáš – dostaneš a do vedení šel tak Třinec. Ukázkovou spolupráci, předvedla trojice Růžička, Kovařčík, Heider, přičemž rozložili pardubickou obranu včetně gólmana Vejmelky a první jmenovaný zakončoval do prázdné branky – 0:1.

Třinec se po tomto gólu dostal ještě více na koně a v samotném závěru první třetiny přidal ještě jednu branku. Matěj Bartoň vystřelil od modré na Vejmelku, jenž vyrazil kotouč do vzduchu, odkud jej přesně mezi betony pardubického brankáře dorazil Lukáš Kasala – 0:2.

I do druhé třetiny aktivněji vstoupil Třinec. Hned ve druhé minutě přidal svou třetí branku, když Lukáš Kasala přesným pasem našel Adama Kofroně, jenž ujel podél mantinelu a přízemní střelou překonal Vejmelku – 0:3.

Adam Kofroň mohl posléze přidat další branku, tentokráte ale z mezikruží, kde stál osamocen, pálil pouze do hrudi pardubického brankáře. Hra se poté rozkouskovala vinou několika vyloučení, Třinec vypadl z tlaku a do šance se dostaly také domácí Pardubice.

V závěru druhé třetiny měl obrovskou příležitost Jakub Procházka, když svůj „taháček“ zamířil přesně do odkrytého horního rohu, ale Svoboda proti němu vytáhl exkluzivní zákrok. Chvíli po této příležitosti se ozvala siréna oznamující konec druhé části.

Hosté, vědomi si svého náskoku, nastoupili do třetí třetiny v poklidu. Pardubičtí si toho všimli a snažili se toho všemi síly využít, ale práce kvapná – málo platná. Třinec si i nadále udržoval přehled na hřišti a Vejmelka měl plnou výstroj práce. Na 4:0 z pohledu hostů mohl zvýšit Matěj Kofroň, když jeho projektil už mířil do odkryté klece, ale pardubický obránce na poslední chvíli kotouč vykopl mimo branku.

Z další vážnější šance se ale hosté radovali. Vteřinu před vypršením Kracíkova trestu se ve zmatku před Vejmelkou nejlépe zorientoval Martin Pala a zakončil přesně – 0:4.

V závěru utkání už oba celky věděly, kdo zvítězí v dnešním zápase a hra podle toho vypadala. Třinec se nikam nehnal a doslova vyčkal na konečnou sirénu, která určila vítěze prvního utkání osmifinálové série.

Fotogalerie