21.2.2013
Jan Hrabal

Oslabení junioři obdrželi v Olomouci osm branek

OLOMOUC — Nepříjemnou porážku o sedm branek si v dalším extraligovém utkání připsali junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočeši odjeli do hanácké metropole bez několika opor a proti svižnému soupeři nestačili.

NOEN extraliga juniorů, 39. kolo, čtvrtek 21.2.2013, Zimní stadion Olomouc

Olomouc

Dynamo Pardubice

8:1
2:0, 3:0, 3:1
Branky a nahrávky: 4:29 Ostřanský (Brančík, Novotný), 9:07 Kunce (Králík, Škůrek), 20:50 Lehečka (Rašner, Jergl), 30:00 Jergl (Lehečka, Rašner), 34:14 Novotný (Vaculín), 43:53 Vaculín (Lehečka), 50:36 Vaculín (Lehečka), 55:36 Šťastný (Králík, Škůrek) – 53:58 Půhoný. Rozhodčí: Husička – Goňa, Smilek. Vyloučení: 5:7, navíc Hes (Olomouc) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 89. Střely na branku: 58:31. Průběh utkání: 7:0, 7:1, 8:1.
Olomouc: Lukáš – Brančík, Hradil, Kovář, Rašner, Schejbal, Škůrek, Vondra – Beták, Hes, Heža, A. Jergl, J. Jergl, Králík, Kunce, Lehečka, Novotný, Ostřanský, Šťastný, Vaculín, Zitka.
Dynamo Pardubice: Jeschke (30:00 Bernart) – Havlík, Petira, Pilný, Robertson, Škvor, Vácha – Březina, Havel, Chmelař, Chvojka, Půhoný, Řezníček, Vachutka, Veselý, Zelinger.

Komentář

Náporem hned od prvních minut se prezentovalo hostující mužstvo, které si však žádnou vyloženější příležitost nepřichystalo. To domácí v páté minutě poprvé ohrozili soupeřovu klec a hned z toho byla branka. Milan Ostřanský dobruslil sebou vystřelený puk a otevřel skóre zápasu.

Od této chvíle byli Hanáci lepším mužstvem, lépe bruslili, byli důraznější v soubojích a vycházeli jim akce. Ve vlastním oslabení měl šanci Novotný, ovšem bekhendovým pokusem neuspěl. Podruhé se skóre měnilo v polovině třetiny. V rychlém protiútoku mířil přesně Daniel Kunce.

Pardubičtí měli několik možností na snížení, ve velkých příležitostech ale selhal jak Chmelař, tak následně i Březina. A když pak v závěru periody nevyužil samostatný nájezd domácí Lehečka, vedli Kohouti jen o dvě branky.

Tento stav ovšem vydržel jen několik desítek vteřin prostřední části. Ani ne po minutě skóroval právě Jakub Lehečka. Obě mužstva si poté vyzkoušela početní výhodu, během kterých se činil hlavně gólman Pardubic. Jeschke několika perfektními zákroky znemožnil soupeři skórovat.

V polovině duelu už ale inkasoval čtvrtou branku. Ve dvojnásobné výhodě jej překonal Aleš Jergl. Tím i utkání pro Jeschkeho skončilo, mezi třemi tyčemi jej nahradil Bernart. Ani jemu však neprůstřelnost nevydržela příliš dlouho. Stejně jako jeho předchůdci něco málo přes čtyři minuty. Dominik Novotný pálil pod horní tyčku.

Hostující celek si toho příliš ve druhé části nevytvořil, přesto mohl chvíli před druhou přestávkou snížit. Havel ani Chvojka ale kotouč za brankovou čáru nepropasírovali.

Třetí část tak začínala pětibrankovým vedení domácího týmu, a přestože o vítězi bylo prakticky rozhodnuto, Kohouti soupeře vůbec nešetřili. Richard Vaculín měl dostatek času na zamíření a puk poslal do šibenice.

Když se tentýž hráč prosadil v jednapadesáté minutě podruhé, tentokrát po nacvičeném signálu po vyhraném buly, vedli Hanáci už vysoko 7:0. Východočechům se podařilo poprvé v utkání skórovat a tím pádem i snížit šest minut před koncem. Přesilovou hru využil po pár sekundách samostatnou akcí Jiří Půhoný.

To však bylo ze strany Pardubic vše. Domácí na jedinou trefu svého soupeře poté ještě dokázali najít odpověď. Osmou trefou Kohoutů přidal David Šťastný, který se stal také posledním hráčem zapsaným mezi střelci.

Kohouti tak na domácím ledě potvrdili vzrůstající formu a Pardubicím nadělili osm branek. Naopak Východočeši potřetí v nadstavbové části nedokázali z venku přivést ani bod. Obě mužstva mají nyní v tabulce po šesti bodech, Mora má ale zápas k dobru.

Ohlasy po utkání

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): „Zvítězili jsme celkem jednoznačně. Hlavně díky tomu, že kluci k utkání přistoupili parádně, od začátku výborným pohybem, bruslením, důrazem a chtěním dávat branky ovládli hru. Byl to výkon, o kterém jsem přesvědčený, že jsme schopni podávat. V prvních dvou kolech jsme jej nepodali. Doufám, že jsme se k tomu vrátili a že se tyto výkony budou opakovat. Toto je cesta, jak se dostat do play off.“

Jiří Šejba (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „První třetina z naší strany docela ušla, pak se projevila síla domácího týmu a bylo po zápase. Olomouc má v mužstvu hodně starších hráčů, naši kluci nejsou tak velcí a silní. Chybí nám momentálně pět nebo šest hráčů, takže hrajeme jen s tím, co nám zbylo. Bohužel mužstva jako jsou Vítkovice, Třinec nebo Olomouc jsou silnější než my. Naše šance jsou hrát s Plzní a Jihlavou o čtvrté místo. S oběma mužstvy jsme měli dobré zápasy, ve kterých se nám podařilo vyhrát.“

Zápasy v sezóně

14. kolo, 20. 10. 2012
PCE - OLO
3:4p
31. kolo, 17. 1. 2013
OLO - PCE
9:3
39. kolo, 21. 2. 2013
OLO - PCE
8:1
44. kolo, 9. 3. 2013
PCE - OLO
5:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube