Reportáž ze zápasu

přát., úterý 14.8.2012, Zimní stadion Olomouc

Olomouc

Dynamo Pardubice

3:1
1:1, 1.0, 1:0
Branky a nahrávky: 9. Minařík (Brandýs), 34. Kočiřík (Minařík, Majer), 41. Konečný (Augustin) – 7. Hlaváček (Kracík). Rozhodčí: Cík – Loun, Štreitová. Vyloučení: 10:9, navíc Medek (Olomouc) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 50. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Olomouc: Motálek – Brandýs, Hes, Hrabica, Šesták, Majer, Gatěk – Konečný, Dittrich, Augustin, Vrána, Minařík, Čamek, Kočiřík, Kropáč, Markl, Ministr, Galeta, Medek.
Dynamo Pardubice: Stibůrek – Kracík, Procházka, Petric, Divecký, Faltýnek, Kalous – Panna, Bohuněk, Velínský, Polák, Havrda, Hlaváček, Kuťák, Kysela, Vyskočil, Barkóci.

Komentář

Utkání začali lépe hosté z Pardubic, hned jednu z prvních šancí přetavili ve vedoucí branku. Gólový účet zápasu otevřel už v sedmé minutě pardubický útočník Martin Hlaváček. Hned o dvě minuty později však Mora dokázala vyrovnat. František Minařík si počkal na přihrávku od Vojtěcha Augustina a následně pokořil pardubického brankáře.

V první půli druhé periody byli jasně lepší Pardubičtí, ovšem na zeď jménem Tomáš Motálek stále nemohli vyzrát. A tak začali úřadovat domácí. První velkou šanci hostující strážce svatyně Antonín Stibůrek dokázal zlikvidovat, ovšem na další akci Kohoutů už byl krátký. Střelou mezi kruhy strhl vedení na stranu Olomouce útočník Lukáš Kočiřík.

Kohouti na vydařený konec prostřední části dokázali navázat hned zkraje třetí třetiny. Po několika odrazech před pardubickým brankářem nakonec kotouč doklepl do sítě olomoucký forvard Martin Konečný. Pardubičtí se na konci utkání pokusili o hru bez brankáře, avšak ke snížení či dokonce vyrovnání to nevedlo, i když jednou musela Motálkovi pomoci branková konstrukce.

Ohlasy po utkání

Luděk Konopčík (HC Olomouc): „Myslím si, že jsme odehráli povedený zápas, i když to ještě není úplně stoprocentní. Oproti prvním zápasům to začíná mít trochu tvář. Musíme ale ještě zapracovat na přesilovkách. Podle mě jsme byli i více silovější a důraznější.“

Tomáš Blažek (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Bylo to vyrovnané utkání i herně jsme na soupeře stačili. Chvílemi jsme Olomouc i přehrávali, oni nás ovšem předčili v činnosti před brankou, tam byli lepší. Olomouc měla vyšší hráče, takže byli důraznější, my jsme proto museli hodně kombinovat. Proměnili jsme však jen jednu šanci.“

Zápasy v sezóně

přát., 14. 8. 2012
OLO - PCE
3:1
přát., 27. 8. 2012
PCE - OLO
0:6
29. kolo, 11. 1. 2013
PCE - OLO
1:3
37. kolo, 12. 2. 2013
OLO - PCE
4:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube