8.12.2012
Filip Kaplan

Pardubice zvládly derby na jedničku, Hradec se neprosadil

PARDUBICE — Starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice dokázali bez několika hráčů základní sestavy porazit rivala z Hradce Králové poměrem 2:0. Cestu za vydřenou výhrou dláždili střelci Radovan Chvojka a Ondřej Panna, všechny podpořil výtečný výkon brankáře Karla Vejmelky.

Extraliga staršího dorostu, 26. kolo, sobota 8.12.2012, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Mountfield HK

2:0
0:0, 2:0, 0:0
Branky a nahrávky: 20:23 Chvojka (Hlaváček), 29:34 Panna. Rozhodčí: Würtherle – Nepomucký, Žemlička. Vyloučení: 7:9, navíc Kracík 5 minut a osobní trest do konce utkání – Bezděk 10 minut osobní trest a trest ve hře, Voženílek 5 minut a osobní trest do konce utkání, Matouš 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 119. Střely na branku: 34:25. Průběh utkání: 2:0.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Budík, Divecký, Franc, Horyna, Kracík, Procházka – Bohuněk, Havrda, Hlaváček, Chvojka, Kuťák, Kysela, Panna, Polák, Velínský.
Mountfield HK: Veselý – Bezděk, Bureš, Havránek, Skála, Souček – Drašnar, Gančarčík, Hejna, Jebavý, Klemenc, Malinský, Matouš, Pilař, Šeps, Voříšek, Voženílek.

Komentář

Královéhradečtí mladíci vlétli do utkání s velkou chutí a hned v první minutě se Voženílek dostal do velké šance. Tu ovšem nevyužil po bravurním zákroku brankáře Vejmelky. Domácí se záhy oklepali, začali se více tlačit do koncovky, což potvrdil tvrdou střelou z mezikruží Filip Kuťák.

Do konce třetiny měl ještě dvě dobré šance Ondřej Panna, ale stav se neměnil, ke změně skóre nepomohly ani přesilové hry.

Nástup do prostřední části hry se lépe povedl domácím, když Hlaváčkovu přihrávku z první minuty zužitkoval kapitán Radovan Chvojka a poslal Pardubice do vedení 1:0.

Od té chvíle byli hráči v bílých dresech lepší a dobrou kombinací si vytvářeli mnoho šancí. Jedna z nich se ujala v 29. minutě, po skvělém Bohuňkově pasu se prosadil ostřejší ranou Ondřej Panna, který střelou přes lapačku překonal gólmana Veselého podruhé – 2:0.

V posledním dějství hráli prim oba brankáři. Jak domácí Vejmelka, tak královéhradecký Veselý, předváděli výborné zákroky a hlavně díky nim zůstával stav neměnný přes zajímavé střelecké příležitosti na obou stranách.

V poslední desetiminutovce začaly na obou stranách pracovat nervy a rozhodčí museli často vylučovat. Vše vyústilo v bitku Kracíka s Voženílkem, která následovala po trestu ve hře pro hostujícího Bezděka. Pardubice si druhou letošní výhru v derby nenechaly vzít, Hradec Králové tak definitivně přišel o možnost postupu do skupiny A v další fázi extraligy staršího dorostu.

Zápasy v sezóně

5. kolo, 21. 9. 2012
HKR - PCE
1:5
12. kolo, 13. 10. 2012
PCE - HKR
3:4
19. kolo, 16. 11. 2012
HKR - PCE
4:1
26. kolo, 8. 12. 2012
PCE - HKR
2:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube