8.9.2012
Marek Votke, Jan Hrabal

První výhra! Starší dorostenci porazili Mladou Boleslav

PARDUBICE — Druhý zápas v mistrovské sezoně zvládli starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice na jedničku. Mladí Východočeši vyhráli v malé hale ČEZ Areny nad Mladou Boleslaví 4:1. Dva góly vstřelili v přesilových hrách.

Extraliga staršího dorostu, 2. kolo, sobota 8.9.2012, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Mladá Boleslav

4:1
1:0, 0:0, 3:1
Branky a nahrávky: 15:54 Špaček (Panna), 44:20 Kuťák (Chvojka, Procházka), 50:53 Velínský (Kuťák, Chvojka), 58:57 Chvojka (Havrda) – 48:32 Černý. Rozhodčí: Hribik – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 70. Střely na branku: 26:21. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Dynamo Pardubice: Stibůrek – Budík, Divecký, Faltýnek, Kalous, O. Petric, Procházka – Barkóci, Bohuněk, Drobný, Havrda, Hlaváček, Chvojka, Kuťák, Kysela, Panna, Polák, Špaček, Velínský, Vyskočil.
Mladá Boleslav: Ašenbrenner – Groer, Hercig, Mašek, Nastoupil, Semrád, Šír, Tržický – Bašus, Borovec, Brzák, Černý, Durdil, Ďurač, Jeftimov, Krupička, Marks, Němec, Sedmík, Šír.

Komentář

Utkání začalo poněkud vlažně, ani jeden z týmů nebyl schopen si v úvodních minutách vytvořit žádnou vážnější šanci. Mírně aktivnější byli hosté z Mladé Boleslavi, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. Oba celky si také vyzkoušely přesilovou hru, ale ani to změně skóre nepomohlo.

Jak minuty ubíhaly, Pardubice se začaly více dostávat do hry a posléze vstřelily také první branku. V 16. minutě vyrazil Antonín Stibůrek po střele jednoho z hostujících beků od modré čáry před sebe kotouč, kterého se zmocni Ondřej Panna a vydal se s Michaelem Špačkem do úniku dva na jednoho. Michael Špaček po Pannově pasu nezaváhal – 1:0.

O pár minut později měly Pardubice další šanci na vstřelení gólů, ale to by Jiří Kysela nesměl promáchnout před poloprázdnou boleslavskou klecí.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili aktivněji hosté podpořeni minutu a čtyři vteřiny trvající dvojnásobnou přesilovou hrou, ale vyrovnávací gól nepřišel.

Mladá Boleslav však nadále diktovala tempo hry. Ve 27. měl velikou šanci na vyrovnání v akci dva na jednoho Tomáš Groer, ale přihrávku od Ivana Ďuriče nezpracoval ideálně a pokračovalo se za stavu 1:0. Dvojice Groer – Ďurič se i nadále ukazovala v dobrém světle a několikrát zatopila domácí obraně.

Zmiňovaný Ďurič stál i na začátku další vážnější šance Mladé Boleslavi. Tentokráte podporován Vojtěchem Němečkem vyrazil vstříc pardubickému brankáři, ale druhý jmenovaný zakončil pouze do betonů Stibůrka. Z druhé periody to bylo vše.

Do třetí části vstoupily lépe domácí Pardubice. V přesilové hře zakombinovali borci v bílém v útočném pásmu a po střele Radovana Chvojky se k dorážce dostal Filip Kuťák, pro kterého nebyl problém zakončit – 2:0.

Boleslav ale zanedlouho odpověděla. Po sérii odrazů se ke kotouči dostal Václav Krupička a vstřelil podobný gól jako předtím jeho soupeř – 2:1.

Pardubice neponechaly nic náhodě a o dvě minuty později už zase vedly o dvě branky. Filip Kuťák vystřelil ze strany na Patrika Ašenbrennera a k odraženému puku se po výjezdu zpoza branky dostal Radek Velínský, jenž zakončil pod beton boleslavského gólmana – 3:1.

Bruslařský klub se po zbytek utkání snažil ještě výsledek zdramatizovat, dlouho se mu nedařilo vymyslet žádnou akci, která by změnila skóre, a tak hostující trenéři sáhli ke hře bez brankáře. Toho ale Pardubice využily ve svůj prospěch. K puku se dostal v útočném pásmu Radovan Chvojka a přes obránce zakončil střelou do prázdné kasy nejen svůj povedený výkon – 4:1.

Zápasy v sezóně

2. kolo, 8. 9. 2012
PCE - MBL
4:1
9. kolo, 5. 10. 2012
MBL - PCE
0:3
16. kolo, 30. 10. 2012
MBL - PCE
2:3p
23. kolo, 30. 11. 2012
PCE - MBL
5:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube