3.1.2013
Lucie Mužíková, Jan Hrabal

Junioři vyhráli v Plzni a přeskočili ji v nadupané tabulce

PLZEŇ — Dvěma proměněnými přesilovkami rozhodli junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice o své výhře na ledě Plzně. Východočeši hráli trpělivě, v rozmezí necelých dvou minut v prostřední třetině dvakrát udeřili po brankách Davida Březiny a Adama Chmelaře. První čisté konto v sezoně vychytal Oto Jeschke.

NOEN extraliga juniorů, 27. kolo, čtvrtek 3.1.2013, ČEZ Aréna

Plzeň

Dynamo Pardubice

0:2
0:0, 0:2, 0:0
Branky a nahrávky: 36:57 Březina (Chmelař, Vachutka), 38:46 Chmelař (Březina, Vachutka). Rozhodčí: Šmíd – Černý, Pešek. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:2. Diváci: 72. Střely na branku: 38:25. Průběh utkání: 0:2.
Plzeň: Příhoda – Andrlík, Houfek, Kubík, Marcel, Moravčík, Slavík, Šmíd – Havlíček, Mašek, Němec, Noga, Pacanda, Pašek, Pejchar, Tulačka, Zimmermann.
Dynamo Pardubice: Jeschke – Havlík, Lenoch, Petira, Robertson, Škvor, Voženílek – Březina, Bureš, Chmelař, Moravec, Poulíček, Řezníček, Schneider, Vachutka, Zelinger.

Komentář

Utkání začalo velice opatrně. Obě mužstva se předháněla v času stráveném ve středním pásmu s pukem na hokejce. Jediné odvážné výpady směrem na branku pramenily ze zvyšující se aktivity domácích. Ta mohla vzít brzy za své, když hostující Moravec vystihl plzeňskou rozehrávku, vypálil a po dorážce se sápal Zelinger. Na Příhodu si však nepřišel.

Domácí byli odměněni alespoň přesilovou hrou, ve které se dostali do tempa, přestože ji nevyužili. Ještě po skončení zvýhodněných dvou minut byli usazeni v pásmu, avšak kouzlo Jeschkeho nezlomili.

Zkraje druhé části se indiáni radovali z branky, které však nemohla být uznána. Krátce předtím totiž byla hra přerušena. Aktivita indiánů sice často končila nepřekonáním modré čáry, přesto existovala. Naopak Pardubice hrály na taktickou vyčkávanou, což se změnilo jen tehdy, když hrály přesilovku, avšak Maškův trest nevyužily. To indiáni mohli jít do vedení, ale Tulačka zblízka napálil puk jen do tyčky.

Druhá velká šance na sebe nenechala čekat, to byl Zimmermann faulován ve vyložené šanci a jel trestné střílení. Jeho pokus však skončil na boční síťce. Východočeši tedy zmobilizovali síly v přesilovce po druhém přestupku Moravčíka. David Březina zblízka dorazil do branky Chmelařovu střelu – 0:1.

Příhoda už se proti němu nepřesunul včas. A brzy bylo na východočeské střídačce ještě veseleji. To se indiáni vyfaulovali zbytečnými zákroky do tří a výhodnou přesilovku hosté využili. Znovu z předbrankového prostoru, tentokrát však Březinovu přihrávku zpoza klece usměrnil v podobu druhého gólu Adam Chmelař – 0:2.

Indiáni i nadále platili za aktivnější tým, který se tedy už propracovával do střeleckých šancí, ale v nich selhával. Mezi tyčky se nevešla ani Andrlíkova střela. A tak přišla na řadu závěrečná část, která se měla nést v duchu plzeňského tlaku. Ten však rychle zabrzdili hosté, kteří 70 vteřin před koncem donutili Příhodu ke dvěma rychle po sobě jdoucím náročným zákrokům.

Indiáni byli následně v power play bezzubí, a tak se celkově radovaly Pardubice za bezchybně zvládnutou taktickou bitvu, díky které přeskočily svého soupeře v našlapané tabulce.

Zápasy v sezóně

10. kolo, 6. 10. 2012
PCE - PLZ
1:2
27. kolo, 3. 1. 2013
PLZ - PCE
0:2
38. kolo, 16. 2. 2013
PCE - PLZ
7:3
43. kolo, 7. 3. 2013
PLZ - PCE
0:1sn

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube