11.10.2012
Jan Hrabal

Junioři přestříleli České Budějovice, i tak dostali za vyučenou

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Góly 6:2 při střelách na branku 28:44. Junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice dostali lekci v efektivitě na jihu Čech. Na ledě Českých Budějovic prohráli o čtyři branky, dvě východočeské vstřelili Patrik Moučka a Jan Veselý.

NOEN extraliga juniorů, 11. kolo, čtvrtek 11.10.2012, Budvar aréna

České Budějovice

Dynamo Pardubice

6:2
3:1, 2:0, 1:1
Branky a nahrávky: 9:18 Švec (Prokop, Reiniš), 15:15 Plášil (Turek), 19:41 Záhora, 26:28 Reiniš (Prokop), 31:30 Švec (Bláha), 50:50 Janásek (Záhora, Ciboch) – 11:31 Moučka (Březina, Vachutka), 46:46 Veselý (Poulíček). Rozhodčí: Mertl – Flégl, Kreuzer. Vyloučení: 5:6, navíc Prokop 5 minut a osobní trest do konce utkání, Švec (oba České Budějovice) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 33. Střely na branku: 28:44. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 6:2.
České Budějovice: Bláha – Janásek, Kolařík, Pícha, Plášil, Prokop, Škopek – Bílek, Brabec, Ciboch, Erben, Přibyl, Reiniš, Rob, Svoboda, Trummer, Turek, Záhora.
Dynamo Pardubice: Jeschke (31:30 Jirout) – Havlík, Petira, Starý, Škvor, Vácha, Voženílek – Bureš, Březina, Havel, Chmelař, Moučka, Poulíček, Řezníček, Schneider, Vachutka, Veselý.

Komentář

Utkání NOEN extraligy juniorů začalo na branky velmi bohatou první třetinou. V desáté minutě se červené světlo za brankou Jeschkeho rozsvítilo poprvé. Emil Švec se trefil po nahrávkách Prokopa a Reiniše. Uběhlo něco přes dvě minuty a bylo vyrovnáno. O první trefu Pardubic se postaral Patrik Moučka. Českobudějovičtí si však chtěli vedení vzít opět na svou stranu a díky velké aktivitě se mohli radovat z dalších dvou branek. Postarali se o ně nejprve v 16. minutě obránce Karel Plášil a poté v čase 19:41 Martin Záhora.

Do druhé dvacetiminutovky tedy vstupovali domácí s vedením o dvě branky a také skvěle chytajícím brankářem Bláhou. Ten ve druhé třetině neinkasoval. Naopak brankář Pardubic musel po dvou zásazích domácím hráčů střídat. Ve 27. minutě zvýšil na rozdíl tří branek Kevin Reiniš a něco po polovině zápasu vyhnal Jaschkeho z branky svou druhou brankou v zápase Emil Švec. Tyto branky dodaly domácím potřebnou jistotu a do třetí třetiny tedy mohli jít celkem v klidu.

Klid mohli mít hlavně díky stále bezchybnému Bláhovi. Na něj totiž mířilo celkem 44 střel! Ve třeří třetině inkasoval pouze jedinkrát a to z hole Jana Veselého. To bylo však ze strany Pardubic vše. Za České Budějovice naopak další branku přidal obránce Petr Janásek, pro kterého to byla premiérová branka v juniorské kategorii. Českobudějovičtí si připsali překvapivě vysoké vítězství 6:2 a získali po právu tři body.