20.9.2012
Lukáš Chucválek, David Záruba

Junioři si s chutí zastříleli v Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav — Pohodové vítězství získali pardubičtí junioři na ledě Mladé Boleslavi. O třech bodech rozhodli Východočeši už v první polovině zápasu, kdy nasázeli pět branek a náskok do závěrečného hvizdu ještě navýšili. Domácí hokejisté ve 48. minutě pouze korigovali stav při přesilovce pět na tři. Výhru 8:1 završil dvě minuty před koncem svým třetím gólem David Březina.

NOEN extraliga juniorů, 5. kolo, čtvrtek 20.9.2012, ŠKO-ENERGO Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

1:8
0:2, 0:3, 1:3
Branky a nahrávky: 47:31 Koudela (Jankovský, Kurka) – 7:35 Schneider (Poulíček), 19:45 Vachutka (Starý, Zelinger), 26:30 Veselý (Pilný), 30:16 D. Březina (Starý, Vachutka), 32:02 Chmelař (Bureš), 41:29 D. Březina (Vachutka, Škvor), 51:20 Chmelař (Starý), 58:03 D. Březina (Vachutka). Rozhodčí: Kareš – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:2. Diváci: 66. Střely na branku: 31:42. Průběh utkání: 0:6, 1:6, 1:8.
Mladá Boleslav: Sejpal (30:16 Bača) – Bartoš, Čeček, Kulhánek, Kulich, Kurka, Souček, Vrba – Bičiště, Březina, Dostálek, Frolík, Chvátal, Jankovský, Koudela, Marek, Podsedníček, Rovný, Semirád, Školoud.
Dynamo Pardubice: Jeschke – Havlík, Petira, Pilný, Starý, Škvor, Vácha – Bureš, Březina, Chmelař, Poulíček, Řezníček, Schneider, Vachutka, Veselý, Zelinger.

Komentář

Zápas začal přesně tak, jak nakonec dopadl, a to o poznání výraznější aktivitou hostujících útočníků. V prvních minutách zamkli Boleslavské v jejich obranném pásmu a nedovolili jim osvobodit se. Tlak Pardubic vyvrcholil v 8. minutě, když se prosadil Jan Schneider, jemuž pomohla ke trefě špatná komunikace domácího celku, kteří očekávali přerušení hry – 0:1.

V dalších minutách se začali snažit i domácí, jenže naráželi na dobře postavené pardubické obránce, kteří jim nepovolovali výrazněji ohrozit gólmana Jeschkeho. Za zmínku stojí snad jen Koudelův pokus, na který Jeschke nemohl vidět, přesto špičkou brusle dokázal puk vytěsnit mimo. V tu dobu také opustil hřiště Kulich se zlomeným nosem, když dostal ránu pukem. V poslední minutě první třetiny se hosté radovali podruhé, když Daniel Vachutka nasadil Sejpalovi jesle – 0:2.

Domácí měli možnost dostat se zpátky do hry při vlastním oslabení, když Ondřej Starý zlomil na modré při pokusu o střelu hůl a nabídl šanci dvou na nikoho soupeři. Situaci i bez hole dokázal pomoci zažehnat. Ve 27. minutě však Pardubice na minutu zamkli domácí před jejich bránou a v chumlu hráčů se dokázal zorientovat Jan Veselý – 0:3.

Boleslav mohla snížit hned vzápětí, avšak ležící Jeschke dokázal fantastickým zákrokem vytěsnit puk letící k tyči mimo.

Ve 31. minutě kapituloval Martin Sejpal počtvrté, když si v oslabení vybral slabší chvilku a pustil střelu Davida Březiny nejprve na tyč a pak do brány. – 0:4 Po této brance se nechal vystřídat Maxmiliánem Bačou, který udržel čisté konto jen pouhé dvě minuty. Pátý gól vstřelil Adam Chmelař – 0:5.

Domácí po tomto gólu znervózněli a nechali se dvakrát vyloučit. Dvojnásobné oslabení však přečkali bez úhony. Ve 36. minutě dali hosté šestý gól, jemuž však předcházel faul Pardubických, takže nebyl uznán. To nic neměnilo na faktu, že zápas již byl rozhodnut.

Hned zkraje třetí třetiny dokázal skórovat výtečný David Březina, jenž pár sekund před koncem trestu svého mužstva za příliš mnoho hráčů na ledě ujel mladoboleslavské obraně a poslal v momentě návratu spoluhráče na led Bačovi puk pod lapačku – 0:6.

Zápas se začal dohrávat v tréninkovém tempu, proto se objevil prostor pro domácí celek. Ve 48. minutě se trefil David Koudela při přesilovce pěti proti třem a zařídil tak pro své spoluhráče aspoň čestný úspěch – 1:6.

V 52. minutě však hosté navýšili stav na rozdíl šesti branek zásluhou Adama Chmelaře, jenž tvrdým dělem pod lapačku překonal při dalším nájezdu Maxmiliána Baču – 1:7.

Řezníček mohl dát osmou branku, avšak jeho přesnou střelu do růžku skvělým zákrokem Bača lapil do lapačky. Přesto ale kapituloval o pár minut později, když v 59. minutě dovršil svůj hattrick David Březina – 1:8. Se zvukem sirény si utkání zpestřili ostrým pěstním soubojem ještě Václav Jankovský s Lukášem Burešem.

Zápasy v sezóně

přát., 14. 8. 2012
PCE - MBL
2:1p
přát., 28. 8. 2012
MBL - PCE
5:1
5. kolo, 20. 9. 2012
MBL - PCE
1:8
22. kolo, 1. 12. 2012
PCE - MBL
2:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube