24.2.2012
Ondřej Konvičný, Jan Hrabal

Starší dorostenci se ve Vsetíně neprosadili

VSETÍN — Šestou porážku v řadě si připsali starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Mladí Východočeši nestačili na Vsetín, na jeho ledě prohráli 0:2.

Extraliga staršího dorostu, 41. kolo, pátek 24.2.2012, Zimní stadion Na Lapači

Vsetín

Dynamo Pardubice

2:0
0:0, 2:0, 0:0
Branky a nahrávky: 25:18 Grygar (Hryciow), 26:40 Kohout (Stodůlka, Hajda). Rozhodčí: Langer – Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:9, navíc Stodůlka a Ščotka (oba Vsetín) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 43. Střely na branku: 40:12. Průběh utkání: 2:0.
Vsetín: Vlach – Hajda, Hryciow, Svozílek, Ščotka, Vašíček, Žabčík – Forch, Grygar, Helešic, Kohout, Kuchařík, Mikula, Stodůlka, Stupka, Šjafotdinov, Tydlačka, Zvonek.
Dynamo Pardubice: M. Veselý – Kalous, Kracík, Kubín, Pilný – Bureš, Chvojka, Kysela, Moravec, Polák, Řezníček, Schneider, J. Veselý, Zelinger, Žemlička.

Komentář

Do zápasu vstoupili lépe domácí, když se už v první minutě dostal do velké šance Martin Helešic, nahozený kotouč ovšem tečoval těsně vedle levé tyče. I v dalších minutách byli aktivnější domácí, ale šance Zvonka i Kuchaříka gólem neskončily. Do další příležitosti se dostal Martin Kohout, když ujel pardubické obraně, ale z úhlu nedokázal Veselého překonat.

V následujících minutách tlak vsetínských hráčů mírně opadl, a jelikož Pardubičtí měli problémy s přechodem do útočné třetiny, hra se odehrávala především ve středním pásmu. V 8. minutě se však do šance dostali i hosté, když po nahození jednoho z obránců vznikl před Vlachem velký zmatek, ve kterém však ani jeden z hostujících hráčů nedokázal usměrnit puk do sítě.

Vsetínští v následné přesilovce zamkli pardubickou bránící čtverku v jejím obraném pásmu, vytvořili si tři, čtyři šance, ale ani ty k první brance v utkání nevedly. V 18. minutě se do zakončení prokličkoval hostující Jakub Řezníček, ale jeho střela bekhendem skončila nad Vlachovou bránou.

Chvíli později se o další průnik postaral pardubický Dominik Zelinger, střela však byla tečována, a Vlach si s ní bez problémů poradil. Do konce třetiny se už nic nestalo, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0 i přes to, že si domácí hráči vytvořili daleko více šancí, a na ledě byli jednoznačně lepším družstvem.

Hned v úvodu se do přečíslení dva na jednoho dostali Kohout se Stodůlkou, druhý jmenovaný to vzal na sebe, vystřelil, trefil však jen dobře postaveného gólmana. Domácí byli stále aktivnějším týmem, a pardubická obrana měla z jejich pohybem velké problémy, což v 5. minutě vyústilo v další početní výhodu domácích.

V té zafungovalo pravidlo nedáš-dostaneš, když se do samostatného úniku dostal hostující Lukáš Bureš, ale Vlacha nepřekonal. Hned na to se vsetínští usadili v útočném pásmu, několikrát tečovaná Hryciowova přihrávka zpoza brány se snesla do brankoviště, hostující bek se po ní vrhnul a pod tlakem dotírajícího útočníka si puk zřejmě sám srazil za brankovou čáru – 1:0.

Branka však byla přiznána Grygarovi. Poté si zahráli přesilovku i hosté, ta se jim ale vůbec nepovedla, a domácí v ní dokonce dokázali odskočit na 2:0, když Stodůlka nabil na kruh Martinu Kohoutovi, a ten se nemýlil.

Hosté si poté vybrali oddechový čas. Hned nato bylo jasné, co hostující trenér svým svěřencům naordinoval, neboť pardubičtí začali hrát velice tvrdě, často i na hranici pravidel. Domácí se s tím ovšem celkem v pohodě popasovali, neboť i nadále zásobovali Veselého spoustou střel. Jednu takovou si připsal Jiří Hajda, který střílel z levého kruhu, ale hostující gólman mu zmenšil úhel a Hajdovu střelu zachytil ve své výstroji.

Následovala další vsetínská přesilovka, ve které domácí vygumovali celou pardubickou obranu, ale Zbyněk Žabčík nedokázal trefit prázdnou bránu. Na druhé straně ujel Chvojka, sám před Vlachem ale zklamal, a tak byl stav po druhé třetině 2:0 pro domácí.

Domácí dohrávali na začátku třetí třetiny přesilovou hru, svého soupeře nepustili z obraného pásma, ale třetí branku se jim přidat nepodařilo. Ve 3. minutě se do šance dostal Kamil Šiafutdinov, z levého kruhu ale přestřelil. Další minuty se nesly v mírném tlaku vsetínských, kteří si v pohodě hlídali svůj dvougólový náskok, a přitom nezapomněli zaměstnávat Michala Veselého pravidelnou várkou nepříjemných střel.

Do ojedinělé šance hostí se dostal Luboš Moravec, který však trefil jen boční konstrukci brány. Hosté si však vypracovali další šanci, před Zelingerem zívala prázdná brána, ale ten nedokázal usměrnit touš tam, kam by chtěl.

Tři minuty před koncem utkání se hostům naskytla nejprve přesilovka čtyři na tři, a poté i pět na tři, ale tuto nedokázali hosté nijak využít. A když nedokázali využít ani zbývající klasickou přesilovku, bylo o vítězi tohoto utkání rozhodnuto.