27.1.2012
Ondřej Kubát, Jan Hrabal

Starší dorostenci ztratili nadějný zápas v Olomouci

OLOMOUC — Starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice sahali v utkání 35. kola své extraligy po výhře v Olomouci, vedli 4:1, ale přesto prohráli důležitý souboj o postup do play off.

Extraliga staršího dorostu, 35. kolo, pátek 27.1.2012, Zimní stadion města Olomouc

Olomouc

Dynamo Pardubice

6:5
1:3, 2:1, 3:1
Branky a nahrávky: 16:51 M. Vrána (R. Horák), 36:40 Beták (J. Brandýs, Augustin), 38:25 M. Vrána (Fibrich, Nedopil), 50:04 R. Horák (Augustin), 57:42 P. Hradil (Pšeja), 59:22 Hánl – 0:46 J. Veselý, 7:55 Havel z trestného střílení, 18:57 Špaček (Bureš, J. Veselý), 24:51 Havel (Divecký, Chvojka), 43:46 Schneider (Chvojka, Havel). Rozhodčí: Dobeš – Laczko, Škrobák. Vyloučení: 8:9, navíc Moravec (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 3:1. Diváci: 78. Střely na branku: 29:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4, 3:5, 6:5.
Olomouc: Motálek – J. Brandýs, M. Hes, R. Horák, Majer, Paksi, Pšeja, Ziegler – Augustin, Bauer, Beták, Fibrich, Hánl, J. Horák, P. Hradil, Konečný, Nedopil, Pavlovský, M. Vrána.
Dynamo Pardubice: M. Veselý – Divecký, Fridrich, Kracík, Petira, Pilný, Procházka – Bureš, Havel, Chvojka, Kysela, Moravec, Schneider, J. Veselý, Žemlička, Žilák.

Komentář

Důležitý souboj o čtvrté místo zajišťující postup do play off svedli hokejisté Olomouce a Pardubic. Začátek se lépe povedl hráčům z východních Čech, už po 46 vteřinách ujel Jan Veselý a Pardubice vedly – 0:1.

V osmé minutě pak Adam Havel proměnil trestné střílení a s domácími to vůbec nevypadlo dobře – 0:2.

Sebevědomí jim sice zvedlo snížení z dorážky Marka Vrány na 1:2, ovšem hosté ještě do první sirény udeřili potřetí, když Burešovu asistenci usměrnil do sítě Michael Špaček – 1:3.

Hanáci se přesto nevzdávali, v úvodu druhé části hry však Pardubice využily přesilovku a zdálo se, že je po plánech na obrat. Neobsazený Martin Havel před poloprázdnou bránou nemohl nedat – 1:4.

Olomouckým mladíkům však také přišel vhod gól v početní výhodě, u pravé tyče zakončoval na 2:4 po vyšachování pardubické defenzivy Šimon Beták. Za dvě minuty pak vsítil kontaktní branku v další přesilovce domácí Marek Vrána a rázem bylo o co hrát – 3:4.

Početně nestandardních chvil nabídlo klání celou řadu, rozhodčí Dobeš posílal na trestné lavice jednoho hráče za druhým. Pardubicím na Hané vycházely úvody třetin a nejinak tomu bylo i v té poslední. Chvojka v přečíslení dvou na jednoho poslal puk Janu Schneiderovi, a ten zvýšil už na 3:5.

Ani to však domácí nepoložilo. V jednapadesáté minutě se podařilo snížit přesnou střelou zápěstím Robertu Horákovi – 4:5. Mora postupně přebírala iniciativu a dvě minuty před třetí sirénou srovnala na 5:5 po šikovné teči Pavla Hradila.

Když už se všichni zainteresovaní začali smiřovat s prodloužením, udeřila Olomouc pošesté. Pouhých osmatřicet vteřin před koncem ujel Martin Hánl, proháčkoval se mezi obránci a poprvé v zápase poslal Kohouty do vedení – 6:5.

Pardubice v závěru zkusily hru bez gólmana, kterou umocnila ještě přesilovka, vyrovnání se ovšem nedočkaly. Důležitý souboj tak nakonec zvládli lépe svěřenci trenérů Konopčíka a Peštuky.

Ohlasy po utkání

Luděk Konopčík (HC Olomouc): „Bylo to opravdu vydřené vítězství. Myslím si, že jsme nepodali moc dobrý výkon. První třetinu jsme prohráli 1:3 a nehráli jsme podle našich představ. Něco jsme si řekli v kabině, ale druhá třetina byla ještě horší, paradoxně jsme ji však vyhráli 2:1. V poslední části jsme hru stáhli na tři pětky, měli jsme velký tlak. I když jsme inkasovali pátý gól, tak jsme duel zvrátili. Měli jsme i štěstí, to k tomu ale patří. Hlavně první lajna soupeře tlačila, body jsme si zasloužili. Kdybychom dostali šestý gól, tak by asi bylo po zápase. Dokázali jsme se však do utkání vrátit tou brankou na 4:5. Bylo vidět, že kluci chtějí, šli jsme tomu naproti a podařilo se nám skóre otočit.“

Jiří Seidl (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Prohráli jsme jasně vyhrané utkání. Neřekl bych, že zrovna kvůli nedisciplinovanosti, ale spíše nesoustředěnosti. V oslabeních jsme hráli špatně, nechali jsme soupeře často dorážet. To nejspíše rozhodlo. Za stavu 4:1 a 5:3 bychom měli zápas dovést do vítězného konce, ale stalo se to, co se stalo.“

Zápasy v sezóně

turnaj, 13. 8. 2011
PCE - OLO
2:3
přát., 18. 8. 2011
OLO - PCE
2:6
35. kolo, 27. 1. 2012
OLO - PCE
6:5
43. kolo, 2. 3. 2012
PCE - OLO
2:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube