4.2.2012
Lukáš Chuchválek, Jan Hrabal

Junioři doplatili v Mladé Boleslavi na mizernou produktivitu

MLADÁ BOLESLAV — Vysokou porážku o čtyři branky si připsali v dalším extraligovém utkání pardubičtí junioři. Ti nestačili na Mladou Boleslav, na jejím stadionu přes mírnou střeleckou převahu prohráli 1:5. Jediný gól Východočechů vstřelil Tomáš Nosek.

Extraliga juniorů, 36. kolo, sobota 11.2.2012, ŠKO-ENERGO Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

5:1
2:0, 2:1, 1:0
Branky a nahrávky: 1:27 Jankovský (Pešut, Koudela), 14:41 Protivný (Rys), 27:11 Frolík (Protivný, Rys), 35:57 Daráš (Pešut, F. Vrba), 47:10 Protivný (Rys, Frolík) – 29:02 Nosek (J. Moučka, Půhoný): Rozhodčí: Smitka – Lučan, Svoboda. Vyloučení: 9:5, navíc Soukup – Vondráček oba 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 92. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
Mladá Boleslav: Sejpal – Kulich, Kurka, Soukup, F. Vrba, L. Vrba – Daráš, Ficek, Frolík, Havel, Jankovský, Koudela, Marek, Pešut, Protivný, Rys.
Dynamo Pardubice: Langhamer (27:11 Horáček) – Beneš, Havlík, Petira, Vondráček, Zdráhal – Březina, Chmelař, Křečan, J. Moučka, Nosek, Poulíček, Půhoný, Vachutka, Vlček, Zrůst.

Komentář

Do utkání sice ani jedno mužstvo nevstoupilo v nijak oslnivé formě, ale byli to Východočeši, kdo vyloženě zaspal. Žiga Pešut sice Langhamera nepřekonal, ale hned poté nahrál na úplně volného Václava Jankovského, který otevřel stav utkání – 1:0.

Pardubice se snažily o vyrovnání, ale svou hru zlepšovaly jen postupně. S lepším bruslením a přesností přišly i šance. Tomáš Nosek pálil od kruhu přes hráče k levé tyči, jenže Martin Sejpal si s jeho pokusem na poslední chvíli poradil.

Když ustal tlak, kterým hosté sevřeli Boleslavské v jejich obranném pásmu, udeřili domácí podruhé. Jiří Rys předložil ve středním pásmu na rozjetého Michala Protivného, jehož nedokázal žádný obránce dohnat a ten si brankáře hostů vychutnal – 2:0.

Pár minut poté musel dočasně hřiště opustit Žiga Pešut, jenž inkasoval hokejkou ránu do obličeje pod levé oko. Po jeho ošetření málem udeřili Východočeši, když se Jiří Půhoný dostal před bránu a kličkou položil Sejpala, jemuž se povedlo senzačně zabránit brance, která by jinak bývala byla zcela jistě dosažena.

Na začátku druhého dějství se na trestnou lavici posadili postupně hráči obou celků a předznamenali tím ducha, v jakém se prostřední dvacetiminutovka nesla. Paradoxně ani jedna branka v zápase nepadla v přesilovkách, kterých bylo opravdu hodně. Ve 28. minutě zvýšil na 3:0 Jakub Frolík, který tím vyhnal z brány Marka Langhamera, jehož nahradil Martin Horáček.

Hosté na nový impulz zareagovali snížením, o které se zasloužil ve 30. minutě Tomáš Nosek – 3:1. Po těchto dvou brankách nastala hlavní fáze vylučování. Největší šanci si hosté vypracovali dvě minuty po gólu, když nastřelili tyč.

Na straně domácích se o největší příležitost zasloužili Žiga Pešut a Lukáš Vrba, kteří se řítili sami na Horáčka. Střelu do téměř zcela odkryté branky však brankář fantasticky zneškodnil. Po uplynutí svého trestu se Matěj Soukup dostal do skvělé šance, ale brankář ho vychytal.

Hned poté se dostal do pěstní potyčky s bekem Davidem Vondráčkem a oba vyfasovali desetiminutový osobní trest. Ve hře čtyř proti čtyřem se pár vteřin poté ve 36. minutě prosadil Viliam Daráš – 4:1.

Na začátku poslední třetiny měly Pardubice možnost mocného nástupu, když hned zkraje odcestoval na trestnou za zdržování hry Kurka, avšak hosté nejen, že nic nevytěžili, ale navíc svou početní výhodu sami ukončili zbytečným vyloučením.

Boleslav hostům nechtěně nabídla další možnost ke snížení, když si brankář v součinnosti s obranou málem dal vlastní gól, avšak k tomu těsně nedošlo. Poté zahájila další tah na bránu soupeře a udeřila. Ve 48. minutě v rychlé akci Rysa, Frolíka a Michala Protivného zvýšila na 5:1. Hned poté měl možnost skórovat ještě Daráš s Pešutem, jenže neuspěli.

Pak měli hosté možnost hrát zase přesilové hry, ale nedostali se do žádného vážného ohrožení Sejpalovy branky. Při vlastním oslabení se do úniku dostal Michal Protivný, jenž pálil do prázdné brány přes položeného Horáčka, avšak ten zázračně vyrazil puk mimo. Sejpal se hned poté musel na druhé straně také otáčet, aby neinkasoval.