19.1.2012
Marek Votke, Jan Hrabal

Nejlepší výkon v sezoně! Junioři nastříleli Zlínu „sedmičku“

PARDUBICE — Výborný zápas sehráli extraligoví junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Mladí Východočeši dokázali doma porazit Zlín 7:1. V utkání se nejvíce zaskvěl Jaroslav Moučka, který k hattricku přidal dvě brankové nahrávky.

Extraliga juniorů, 31. kolo, čtvrtek 19.1.2012, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Berani Zlín

7:1
3:0, 3:0, 1:1
Branky a nahrávky: 0:30 Nosek (J. Moučka, Starý), 18:58 J. Moučka (Půhoný), 19:21 Nosek (Zdráhal, Půhoný), 25:33 J. Moučka, 29:46 J. Moučka (Nosek, Půhoný), 38:08 Poulíček (P. Moučka, Březina), 59:44 Půhoný (Nosek, J. Moučka) – 48:24 Hrazdíra (Kučera). Rozhodčí: Vampola – Kis, Prchal. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. Diváci: 60. Střely na branku: 43:23. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Beneš, Červený, Havlík, Lenoch, Starý, Škvor, Zdráhal – Bureš, Březina, Chmelař, Křečan, J. Moučka, P. Moučka, Nosek, Poulíček, Půhoný, Řezníček, Vachutka.
Berani Zlín: Rozum (29:46 Zavadil) – Buchta, Janota, Pelc, Řezáč, Strojil, Urbanec, Zábojník – Burša, Finsterle, Haloda, Hrazdíra, Janeba, Janota, Kovařík, Kučera, Kundera, Matula, Popelka, Sedláček, Skočík, Talán.

Komentář

Začátek utkání, ostatně jako celý jeho průběh, patřil domácím. Hned po půlminutě hry se ve volném prostoru k puku dostal Tomáš Nosek a zlínský brankář si s ním nedokázal poradit – 1:0.

Následně dostali hosté výhodu jednoho muže v poli, ale útočily opět Pardubice. Střela Jana Škvora z úhlu v páté minutě zazvonila na tyč zlínské branky. Další větší šanci si vypracoval David Březina, jehož tvrdou střelu vytěsnil Kevin Rozum pravým betonem.

O pár minut později zase před prázdnou brankou promáchl Jaroslav Moučka. Nemuselo ho to ale mrzet dlouho. Prosadil se hned v další akci, když se na modré opřel do puku a ten skočil až v brance hostů – 2:0.

Za další půlminutu se skóre opět měnilo. To když za Rozuma dorazil střelu Půhoného Tomáš Nosek – 3:0.

Do druhé třetiny vstoupili lépe opět domácí. K odraženému kotouči se v útočném pásmu ve 26. minutě dostal Jaroslav Moučka a vstřelil svůj druhý gól – 4:0.

Pardubice si i nadále dělaly se svým soupeřem, co chtěly. Patrik Moučka ještě v čase 28:56 na Rozuma nevyzrál, ale za necelou minutku jeho jmenovec Jaroslav dokončil svůj hattrick po přihrávce Tomáše Noska napříč útočným pásmem – 5:0.

Poté si Zlín zahrál další přesilovou hru, ale ani to mu nebylo nic platné. Obrovskou šanci agilního Jaroslava Moučky fantastickým zákrokem zneškodnil střídající brankář Petr Zavadil, když puk na brankové čáře zastavil hokejkou.

Gólový účet prostředního dějství uzavřel po svižné střele z mezikruží Patrik Poulíček – 6:0.

Do poslední třetiny si hosté přinesli přesilovou hru a alespoň na chvíli tak byli lepším týmem. Ovšem jen na prvních pár minut. Zanedlouho úřadoval opět Jaroslav Moučka, ale osamocený před Zavadilem nezakončil ideálně. Za další minutu se zase před zlínskou brankou marně po puku natahoval Daniel Vachutka.

Hosté se přece jen dočkali svého čestného zásahu. Kristián Kučera nahodil puk na Marka Langhamera, ten jej pouze vyrazil před sebe a to dorážkou trestal David Hrazdíra – 6:1.

Zlín v závěru zápasu hrál minutu a půl trvající přesilovou hru pět na tři, ale ani tuto šanci nevyužil – trestaly opět Pardubice. Krásnou akci na jeden dotek v obranném pásmu hostů dokončil Jiří Půhoný a uzavřel tak účet dnešního zápasu – 7:1.