13.12.2011
Jan Hrabal, Lukáš Šonský

Snížení přišlo pozdě, junioři prohráli v Liberci

LIBEREC — Bez bodu se vrací junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice ze severu Čech. Pod Ještědem prohráli s Bílými Tygry o dvě branky. Domácí hokejisté vedli 3:0, skóre korigoval tři minuty před koncem svým desátým gólem v sezoně Petr Vlček.

Extraliga juniorů, 25. kolo, čtvrtek 15.12.2011, Svijanská aréna

Bílí Tygři Liberec

Dynamo Pardubice

3:1
1:0, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 13:39 Psota, 33:02 Dlouhý (Urban), 50:45 Klíma (Vlach) – 57:00 Vlček (Zdráhal, J. Moučka). Rozhodčí: Kubeš – Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 57. Střely na branku: 26:25. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
Bílí Tygři Liberec: Sobotka – Bednár, Čechura, Pícha, Procházka, Šimek – Bittner, Dlouhý, Jánošík, Klíma, Maďar, Miškovský, Morong, Pálek, Psota, Urban, Vlach.
Dynamo Pardubice: Horáček – Beneš, Havlík, Lenoch, Starý, Škvor, Zdráhal – Březina, Hemský, Chmelař, Křečan, J. Moučka, P. Moučka, Půhoný, Šťastný, Vlček, Zrůst.

Komentář

Duel pětadvacátého kola juniorské extraligy nabízel souboj celků, které v poslední době svazovala nepříjemná výsledková krize. Pod Ještědem byl však k viděný divácky atraktivní souboj.

Liberečtí v úvodních minutách několikrát nebezpečně zatápěli u pardubického teritoria. Vlach mohl otevřít skóre zápasu již po několika vteřinách hry, ale Horáček byl připraven. Východočeský muž s maskou se následně zapotil také při početní převaze Bílých Tygrů, když betonem zneškodnil pokus Dlouhého.

Do zdárného konce však vedla až dorážka Matěje Psoty, jenž se nejlépe zorientoval u brankoviště protivníka a zametl kotouč za brankovou čáru - 1:0. Pardubice za nepříznivého stavu ožily, ovšem slibnou šanci na vyrovnání prováhal po Štastného přiťuknutí Adam Chmelař, který si v rozhodující chvíli příliš neporozuměl s kotoučem.

Do prostředního dějství vstoupil hostující výběr aktivněji. V přesilové hře napřáhl na vrcholu kruhu Hemský, liberecký gólman vklouzl ke své levé tyčce včas. Pardubické ale posléze přibrzdila vlastní nedisciplinovanost, jež darovala modrobílým výhodu dvou mužů v poli.

S výjimkou Bittnerovy dorážky sice domácí v dvojnásobné početní výhodě nezahrozili, nicméně dokázali udeřit o pár chvil později. Adam Dlouhý usměrnil Urbanův pas za gólmanova záda a ve druhé polovině zápasu navýšil náskok Severočechů - 2:0.

Horáček mohl zanedlouho kapitulovat potřetí, když se na něj při vlastním oslabení řítil útočník Vlach. Ovšem pardubický gólman vůbec nemusel zasahovat, domácí forvard totiž svoji střelou ani netrefil branku.

Závěrečné dějství přineslo na mládežnické poměry parádní podívanou plnou šancí. Před Vlčkem se na levé straně otevřela několika proudová dálnice až k Sobotkovi, ale hostující forvard volil již uspěchaný příklep z dálky. Tygři odpověděli příležitostí Jánošíka, který selhal z pozice před brankovištěm.

Východočeský výběr vzápětí pohrdl také největší šancí večera, když Půhoný zcela sám před poloodkrytou klecí volil ještě přihrávku na spoluhráče, čímž se snažil celou akci posunout možná až do populární Zlaté helmy. Hemský ovšem v tísni protivníka nedopravil černou pryž do sítě.

Pardubice poté nespasil ani Šťastný, jenž utekl liberecký zadákům a čelil v přímém souboji již pouze Sobotkovi. Liberecký muž s maskou ale přízemní střelu soupeře zneškodnil krkolomným zákrokem rukavicí. Zato na druhé straně vypálil zleva Jakub Klíma a Bílé Tygry rázem hřál tříbrankový náskok - 3:0.

Hosté se nakonec kontaktní trefy přeci jen dočkali, a to tři minuty před koncem základní hrací doby. Zdráhal vtrhl do útočné třetiny, stahovačkou oklamal beka a předložil kotouč do mezikruží. Petr Vlček trefil přesně k tyči - 3:1.

Jenže více již pardubický výběr nestihl, v závěru mohli naopak svůj náskok navýšit Liberečtí. Štírek Jánošík ale svůj pokus otřel pouze o Horáčkovu vyrážečku a zanedlouho ztroskotal na brankáři také aktivní Vlach.

Zápasy v sezóně

přát., 16. 8. 2011
LIB - PCE
3:4
přát., 30. 8. 2011
PCE - LIB
5:8
25. kolo, 15. 12. 2011
LIB - PCE
3:1
37. kolo, 16. 2. 2012
PCE - LIB
7:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube