26.11.2011
Petr Dejnožka

Junioři neskórovali, tři body si odvezlo Kladno

PARDUBICE — Pardubičtí junioři potřetí za sebou prohráli, tentokrát ani jednou neskórovali a odešli s Kladnem poraženi 0:3. Východočeši neuspěli přes znatelnou střeleckou převahu.

Extraliga juniorů, 20. kolo, sobota 26.11.2011, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

0:3
0:0, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 33:25 Gottlieb (Redlich), 53:33 Strnad, 58:32 Tomáš (Znamenáček). Rozhodčí: Hribik – Potůček, Tasch. Vyloučení: 3:4, navíc J. Moučka (Pardubice) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 60. Střely na branku: 40:24. Průběh utkání: 0:3
Dynamo Pardubice: Horáček – Beneš, Červený, L. Havlík, Starý, Škvor, Vondráček, Zdráhal – Březina, Hemský, Chmelař, Křečan, J. Moučka, P. Moučka, Poulíček, Půhoný, Šťastný, Vlček, Zrůst.
Rytíři Kladno: Ilašenko – David, Gutwald, Kolářík, Kužel, Steigauf, Tomáš, Vodák – Bernat, Čurda, Dalecký, Gottlieb, Homer, Kalla, Krpata, Redlich, Strnad, Véber, Znamenáček.

Komentář

Pardubice na svém ledě přivítaly patnácté Kladno a chtěly to být ony, kdo bude diktovat tempo zápasu. Jenže úvodní minuty na to vůbec nevypadaly. Hosté přijeli bránit a zkoušet protiútoky a zejména v prvních okamžicích se jim to rozhodně dařilo. Největší šanci měl v přesilové hře Gottlieb, ale toho dokázal vychytat Horáček. Poté se začali osmělovat i Pardubičtí. Z gólu se již radoval David Březina, než zjistil, že jeho zakončení před prázdnou brankou směřovalo pouze do tyče!

Nejaktivnějším pardubickým hráčem byl Michal Křečan, který hned několikrát zaměstnal skvěle chytajícího Ilašenka. Jeho pokusy mířily buď doprostřed branky a nebo po puku sáhl kladenský gólman lapačkou. První část přinesla mnoho vyloučených, ale žádnou branku. Podobný hokej se odehrával i ve druhé dvacetiminutovce. Jen s jediným rozdílem. Pardubice se snažily, měly tutové příležitosti, ale z gólu se nakonec radovalo Kladno.

Ojedinělý pobyt kladenských hokejistů před brankářem Horáčkem skončil brankou poté, co Redlichovu střelu Horáček neudržel a na správném místě stál Martin Gottlieb a otevřel skóre zápasu – 0:1!

V následujícím oslabení mohl druhý kladenský gól přidat Tomáš Redlich, který byl při úniku faulován, ale nabídnuté trestné střílení mu skvělým postřehem zmařil brankář Martin Horáček.

Domácí měli v koncovce neuvěřitelnou smůlu, zřejmě největší měl Adam Chmelař, který zůstal ležet v brankovišti a snažil se zamést puk za bezmocného Ilašenka. Kladenský brankář však stihl upevnit všechny mezery betony a domácímu hráči tak zbyly jen oči pro pláč. Po druhé třetině byl stav lepší pro Kladenské, ale zdaleka nebylo nic rozhodnuto.

Třetí třetina byla ve stejném duchu, jako ty dvě předchozí. Pardubičtí svého soka přehrávali, ale vázla koncovka. Největší šanci na srovnání měl Michal Křečan, který se zjevil sám před brankářem. Rozhodl se zakončit z první a trefil jen hruď hrdiny Ilašenka. Když už se vše chystalo na drtivý závěrečný tlak, přišla pro domácí druhá rána v zápase.

Jakub Strnad si vzal na červené čáře kotouč, sám se dostal mezi beky na pravý kruh a nechytatelnou ranou pod horní tyč překonal smutného Horáčka – 0:2!

Tato branka srazila domácí definitivně do kolen a i přes závěrečnou power play se domácí eskadra neprosadila. Navíc ještě inkasovala. Střelou od vlastní modré trefil odkrytou klec Daniel Tomáš – 0:3.

Zápasy v sezóně

5. kolo, 22. 9. 2011
KLA - PCE
4:3
10. kolo, 8. 10. 2011
PCE - KLA
5:7
15. kolo, 27. 10. 2011
KLA - PCE
2:1
20. kolo, 26. 11. 2011
PCE - KLA
0:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube