8.10.2011
Petr Dejnožka a Jan Hrabal

Kladno juniorům uteklo, Pardubice jej nedohnaly

PARDUBICE — Zápas jako na houpačce odehráli v utkání 10. kola NOEN extraligy juniorů pardubičtí junioři. Ti vedli 2:1 a 3:2, nakonec ale doháněli třígólový náskok soupeře. Neúspěšně. Po dvou vítězstvích pardubičtí mladíci padli.

Extraliga juniorů, 10. kolo, sobota 8.10.2011, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

5:7
1:1, 2:4, 2:2
Branky a nahrávky: 12:29 Vlček (Zrůst, Šťastný), 23:42 Beneš, 34:17 Půhoný (Stoklasa), 49:53 Půhoný (Beneš), 52:33 Poulíček (Zrůst) – 2:22 Melka (Redlich), 27:19 Čurda (Knotek, Melka), 35:32 Kalla (Redlich), 36:19 Melka (Knotek), 38:15 Čurda (Gutwald), 44:45 Gutwald (Kolařík, Dalecký), 59:59 Strnad (Bernat) Rozhodčí: Wagner – Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 38:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:6, 5:6, 5:7.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Beneš, Červený, Havlík, Krejnus, Starý, Žemlička – Březina, Chmelař, Křečan, J. Moučka, P. Moučka, Poulíček, Půhoný, Stoklasa, Šťastný, Vachutka, Vlček, Zrůst.
Rytíři Kladno: Sýkora – David, Gutwald, Kolářík, Steigauf, Tomáš, Vodák – Bernat, Čurda, Dalecký, Gottlieb, Homer, Kalla, Knotek, Melka, Redlich, Strnad, Vyšín, Znamenáček.

Komentář

Pardubice na domácím ledě narazily na Kladno, se kterými na jejich stadionu prohrály v poměru 4:3. Odvetný zápas také začali lépe kladenští hokejisté. Vlastně první akce před Langhamerem skončila gólem, když po tlaku hostující pětice našel Redlich volného Antonína Melku, který přesnou ranou otevřel skóre dnešního zápasu – 0:1. Tato branka sice probudila pardubickou lavičku, jenže domácí se sami připravovali o nadějné pozice nepřesnými přihrávkami.

Nakonec ale domácí dokázali poměrně brzy vyrovnat. Zrůst chvíli motal soupeře v rohu kluziště a poté vymyslel výstavní přihrávku na Petra Vlčka, který z první dohnal kladenský náskok – 1:1. Do konce úvodní dvacetiminutovky Pardubičtí jasně ovládali hru, ale druhou branku již přidat nedokázali. Paradoxně největší šanci měli hosté, když po chybě Starého ujížděl sám na pardubickou klec David, ale v poslední chvíli mu puk ujel.

Zostra začala druhá třetina, když se ve 24. minutě s ničím nepáral Petr Beneš, přejel modrou, prudkou ranou do šibenice podruhé v zápase překonal brankáře Sýkoru a otočil tak skóre zápasu v pardubický prospěch – 2:1.

Jenže domácí se touto brankou uspokojili a to byla chyba. Kladenští začali nabírat na obrátkách a postupně zvyšovali svůj tlak. Zejména se do šancí dostávala formace složená z většiny extraligových borců Melka – Knotek – Čurda.

Právě tato trojka zajistila vyrovnání a odstartovala tím kladenský brankostroj. Ve 28. minutě hosté ujížděli v protiútoku dva na jednoho, Knotkovu střelu stihl ještě Langhamer vyrazit, ale na dorážku Martina Čurdy již ani on nedosáhl – 2:2.

Pardubice se sice ještě po pěkné kombinaci kapitána Stoklasy a zakončujícího Jiřího Půhoného dostaly do vedení, ale černá tříminutovka na konci druhé třetiny je stála zápas – 3:2.

Vyrovnání přispěchalo z hokejky Jiřího Kally a obrat Kladno dokonalo v čase 36:19, když brankáře puk za pardubického gólmana Langhamera dostal Antonín Melka – 3:4.

Akcie Pardubic mohl udržet nad vodou Jiří Půhoný, který byl nejprve při úniku faulován, jenže následné trestné střílení ve vyrovnávací gól nepřetavil! A tak o minutu později udeřili hosté popáté. Gutwald připravil dobrou pozici pro Martina Čurdu, který se nemýlil a zaznamenal tak svoji druhou branku v zápase – 3:5.

Kladenský brankostroj se nezastavil ani ve třetí třetině. Na rozdíl tři branek zvýšil po střele od modré v přesilové hře Michal Gutwald, protože Langhamer nestihl včas sklapnout své betony – 3:6!

V tuto chvíli asi nikdo netušil, jak napínavý nás čeká závěr. Pardubičtí začali křesat svoji naději v polovině třetí třetiny, když se v signalizované výhodě zjevil před Sýkorou Jiří Půhoný a přesnou střelou pod víko snížil na 4:6.

O dvě minuty později bylo v malé hale ještě veseleji, protože se po Zrůstově přihrávce prosadil přesnou střelou z mezikruží Patrik Poulíček – 5:6.

Pardubičtí nasadili velký tlak, který byl ale umírněn zbytečným vyloučením, po kterém se už vyrovnávací efekt nedostavil. Naopak sedm desetin vteřiny před závěrečnou sirénou dopravil puk do sítě Jakub Strnad – 5:7! Pardubice tak ani ve druhém klání proti Kladnu v této sezoně neuspěly.

Zápasy v sezóně

5. kolo, 22. 9. 2011
KLA - PCE
4:3
10. kolo, 8. 10. 2011
PCE - KLA
5:7
15. kolo, 27. 10. 2011
KLA - PCE
2:1
20. kolo, 26. 11. 2011
PCE - KLA
0:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube