6.10.2011
Diana Váňová, Jan Hrabal

Skvělý závěr v Jihlavě přinesl juniorům další výhru

JIHLAVA — Extraligoví junioři vyhráli v dalším zápase své extraligy v Jihlavě 3:1. Mladí Východočeši sice hned zkraje zápasu prohrávali, ale po vyrovnání dokázali výbornou závěrečnou pětiminutovkou otočit.

Extraliga juniorů, 9. kolo, čtvrtek 6.10.2011, Horácký zimní stadion

Dukla Jihlava

Dynamo Pardubice

1:3
1:1, 0:0, 0:2
Branky a nahrávky: 1:27 Pěška (Zídek) – 16:21 J. Moučka (Půhoný, Havlík), 56:42 Chmelař (Vachutka, Březina), 58:27 Starý (Vlček). Rozhodčí: Blecha – Klouda, Zídek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 85. Střely na branku: 31:35. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Dukla Jihlava: Rittich – Jaroš, Jícha, Kolda, Polívka, Randa, Tobola, Zadražil – Brabec, Brychta, Matějka, Mikeš, Pekárek, Pěška, Prokš, Přidal, Štěpán, Vaculín, Vysloužil, Zídek.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Beneš, Červený, L. Havlík, Krejnus, Starý, Žemlička – Březina, Chmelař, Křečan, J. Moučka, P. Moučka, Poulíček, Půhoný, Stoklasa, Šťastný, Vachutka, Vlček, Zrůst.

Komentář

Do zápasu vkročili svěřenci Petra Svobody velmi působivě, hned ve 2. minutě si po přihrávce Zídka před brankáře nabruslil Ondřej Pěška a povedenou střelou umístil puk do pravého horního rohu Langhamerovy branky – 1:0.

O pár vteřin později si vyzkoušel první zákrok také jihlavský Rittich. Od té doby měli oba dva brankáři plné ruce práce. Za zmínku stojí střela Vysloužila, avšak hostující brankář se již nachytat nenechal. První vyloučení na straně Dukly s sebou přineslo zajímavý moment – Roman Mikeš ujel nepozorné pardubické obraně a ocitl se sám před brankářem hostů. Střelu však neproměnil.

Rozhodující chvíle první třetiny nastala s dvojitou přesilovkou Pardubic. Velmi aktivní Jiří Půhoný se svojí střelou neuspěl, o chvíli později ovšem nahrál Jaroslavovi Moučkovi, který jeho ránu tečoval, a puk tak doskákal až za záda Ritticha – 1:1

Druhá perioda s sebou přinesla mnoho zajímavých kombinací a šancí na změnu stavu, gól v ní ovšem nepadl. Hráči obou týmů sršeli střeleckou aktivitou, ale výborná obrana perfektně čistila prostory před brankáři. I v této třetině jsme mohli vidět výpad hráče ve vlastním oslabení, tentokrát to byl hostující Vlček, který prověřil Rittichovu pozornost.

Ve třetí třetině se hodně projevily Pardubice, které hrály velmi pohledný hokej s mnoha šancemi. Díky domácímu gólmanovi se ale stav na světelné tabuli dlouho nezměnil. Hostující hráči stále kroužili okolo domácí branky a v 57. minutě se jejich úsilí vyplatilo. Vantuchovu ránu z dálky tečoval Adam Chmelař k levé tyčce – 1:2.

Dukla zkusila hru bez brankáře, což se jí nevyplatilo, protože se do prázdné brány trefil přes hřiště Ondřej Starý – 1:3. Pardubičtí hráči tak oplatili Dukle porážku z prvního vzájemného utkání na východě Čech.

Ohlasy po utkání

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): „Myslím, že dnes vyhrál ten šťastnější. Dnešní utkání bylo velice vyrovnané, klukům nemám co vytknout. Hodně se bruslilo, i když jsme hráli kontaktní hokej, zákroky byly čisté.“

Jiří Šejba (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Věděli jsme, že je Jihlava nepříjemný soupeř. To bylo patrné i z našeho prvního utkání u nás, v Pardubicích, proto jsme se tomu snažili hru uzpůsobit. Soupeř hrál výborně, měli to výborně uspořádané a hráli srdcem. Také gólman zachytal dobře. V některých částech hry jsme byli aktivnější, ale i tak to pro nás byl obtížný zápas a jsme rádi, že si domů vezeme tři body.“

Zápasy v sezóně

4. kolo, 17. 9. 2011
PCE - JIH
1:2
9. kolo, 6. 10. 2011
JIH - PCE
1:3
14. kolo, 22. 10. 2011
PCE - JIH
4:3sn
19. kolo, 24. 11. 2011
JIH - PCE
4:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube