1.10.2011
Marek Votke, Jan Hrabal

Junioři oplatili stejnou mincí, udolali Slavii také v nájezdech

PARDUBICE — Dva body získali extraligoví junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice v 8. extraligovém kole. Mladí Východočeši porazili Slavii 3:2 po samostatných nájezdech, vítěznou branku vstřelil Petr Vlček. Stejně jako v Praze v prvním vzájemném utkání triumfovali domácí v témže skóre.

Extraliga juniorů, 8. kolo, sobota 1.10.2011, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Slavia Praha

3:2sn
1:0, 1:1, 0:1 – 0:0 – 1:0
Branky a nahrávky: 10:05 Půhoný (Stoklasa, Havlík), 33:38 Chmelař (Červený, Březina), rozhodující nájezd Vlček – 26:41 Hellar (Tomek), 46:41 Moravec (Kotyra, Tomek). Rozhodčí: Hribik – Lučan, Svoboda. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 150. Střely na branku: 42:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Beneš, Červený, L. Havlík, Krejnus, Starý, Škvor, Zdráhal, Žemlička – Březina, Chmelař, Křečan, J. Moučka, P. Moučka, Poulíček, Půhoný, Stoklasa, Šťastný, Vachutka, Vlček, Zrůst.
Slavia Praha: Dlouhý – Jeník, Knot, Rittig, Růžička, Semrád, Šteiner, Vítek, Žvatora – Havelka, Hejna, Hellar, Kejdana, Kotyra, Moravec, Müller, Ptáčník, Ryzák, Suchánek, Tomek, Wszolek.

Komentář

Oba týmy vstoupily do zápasu opatrně. K první vážnější šanci se ale dostali hosté z Prahy, když si šanci vypracoval Michal Hellar a jeho gólovou šanci musel pohotově řešit Marek Langhamer. Na druhé straně zase pohořely na hostujícím gólmanovi Pardubice, když nedokázal zakončit ani jeden ze tří útočníků.

První gól přišel až ve druhé polovině první periody. Jako první se prosadili domácí, konkrétně Jiří Půhoný po příhře od Filipa Stoklasy z rohu – 1:0.

Branku už v první třetině pardubická ČEZ Arena neviděla, ale hru to rozhodně neochudilo, protože oba celky se snažily hrát aktivně a vytvářely si spoustu slibných příležitostí. Brankáři však byli pozorní.

Do druhého dějství vstoupil lépe tým pražské Slavie, snažil se být co nejvíce na puku, zavíral soupeře ve svém útočném pásmu a neslo to ovoce. Ve 27. minutě se ihned po vhazování v obranném pásmu Pardubic střelou od modré prosadil Michal Hellar – 1:1.

Hosté po tomto góle byli ještě aktivnější, ale pardubický Marek Langhamer jim už ve druhé třetině skórovat nedovolil. Naopak se prosadily Pardubice, když při přesilovce tečoval Červeného střelu za Dlouhého záda Adam Chmelař – 2:1.

Od začátku třetí třetiny se oba týmy hnaly do útoku. Na jedné straně na hostujícím gólmanovi pohořel Adam Chmelař, na straně druhé si zase pardubický brankář smlsnul na Martinu Kotyrovi. Slavii se ale přece jen podařilo vyrovnat. Při přesilovce se v čase 46:41 prosadil střelou nad beton Tomáš Moravec – 2:2.

Ve zbytku třetiny se za vstřelením rozhodující branky hnaly oba celky, ale zápas skončil po 60 minutách nerozhodně.

Gól nepadl ani ve čtvrté části, tedy v prodloužení. Nikdo nechtěl udělat chybu, a tak zápas došel až k samostatným nájezdům. V nich byli úspěšnější domácí, když vstřelili dvě branky a hosté jen jednou. Rozhodující samostatný nájezd proměnil Petr Vlček – 3:2.

Zápasy v sezóně

3. kolo, 15. 9. 2011
SLA - PCE
3:2
8. kolo, 1. 10. 2011
PCE - SLA
3:2sn
13. kolo, 20. 10. 2011
SLA - PCE
4:5p
18. kolo, 14. 11. 2011
PCE - SLA
3:2p

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube