15.9.2011
Václav Baumann, Jan Hrabal

Junioři vezou bod z ledu Slavie

PRAHA — Juniorští hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice bodovali i ve svém třetím utkání v této sezoně. Mladí Východočeši prohráli v Praze Slavii 2:3 po samostatných nájezdech, když vyrovnávací branku na 2:2 vstřelil necelé tři minuty před koncem Petr Beneš.

Extraliga juniorů, 3. kolo, čtvrtek 15.9.2011, Zimní stadion Eden

Slavia Praha

Dynamo Pardubice

3:2
0:1, 1:0, 1:1 – 0:0 – 1:0
Branky a nahrávky: 30:17 Kejdana (Müller), 46:33 Müller (Hellar, Příhoda), rozhodující samostatný nájezd Müller – 4:29 Vlček (Šťastný, Zrůst), 57:03 Beneš (Starý). Rozhodčí: Fraňo – Bádal, Charvát. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 87. Střely na branku: 32:41. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Slavia Praha: Dlouhý – Jeník, Příhoda, Šteiner, Müller, Kejdana, Palaščák, Kotyra, Havelka, Tomek, Vítek, Suchánek, Semrád, Růžička, Ryzák, Hellar, Žvatora, Knot, Moravec, Ptáčník.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Beneš, Zdráhal, Škvor, Červený, J. Moučka, Chmelař, Vondráček, Půhoný, P. Moučka, Žemlička, Vachutka, Březina, Starý, Křečan, Šťastný, L. Havlík, Poulíček, Vlček, Hemský, Zrůst.

Komentář

Junioři pražské Slavie vstoupili do zápasu aktivněji než soupeř, ale za svou snahu rychle pykali. Hosté totiž ujeli do rychlého přečíslení, které zakončil brankou Petr Vlček – 0:1.

Nedlouho nato mohli sešívaní vyrovnat, Martin Kotyra dostal prostor na mezikruží, trefil však jen tyč Langhamerovy branky. Více šancí však slibně se vyvíjející první třetina nenabídla.

Ve druhém dějství se opět otřásla pardubická tyčka. Tentokrát ji orazítkoval ranou od modré obránce Štěpán Jeník. O pár minut později už ale slávisté vyrovnali. Hostující Žemlička se chvíli držel za obličej, čehož využil Müller, jenž se kolem něj prohnal a mířil sám na Langhamera. Pardubický gólman sice jeho pokus dokázal s vypětím všech sil vyrazit, na dorážku Filipa Kejdany byl ale už krátký – 1:1.

Třetí třetina začala menším červenobílým náporem, brankář Langhamer se ale několika kvalitními zákroky vyznamenal. Poté u něj také stálo štěstí, když se od poloviny hřiště řítil Müller, ale při bekhendovém blafáku mu sjel kotouč z hole a minul pardubickou branku. Jan Müller se ovšem dostal ke kotouči o pár vteřin později a tentokrát už puk do hostující klece propasíroval – 2:1.

Pět minut před koncem mohl vyrovnat Půhoný, brankář Dlouhý ale jeho povedenou střelu vyrazil vyrážečkou. A tak se hosté dočkali až při další šanci, když ránu Petra Beneše zastavila až třepotající se síť domácí svatyně – 2:2.

V prodloužení se hrálo z obou stran opatrně a tak na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich se za sešívané prosadili Hellar s Müllerem a za Pardubice pouze Vlček. Jan Müller si připsal rozhodující nájezd a byl tak podepsán u všech domácích zásahů – 3:2.

Zápasy v sezóně

3. kolo, 15. 9. 2011
SLA - PCE
3:2
8. kolo, 1. 10. 2011
PCE - SLA
3:2sn
13. kolo, 20. 10. 2011
SLA - PCE
4:5p
18. kolo, 14. 11. 2011
PCE - SLA
3:2p

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube